X

Metoda prin care riscul de infarct poate fi ANTICIPAT cu câțiva ani înainte să se producă

Image result

Riscul de infarct prevăzut cu câțiva ani înainte de a se produce este un scenariu care părea puțin probabil, însă ultimele descoperiri științifice ne asigură de veridicitatea acestui scenariu. Cercetarea a fost publicată în revista medicală The Lancet, la sfârşitul lunii august.

O nouă metodă de analiză a imaginilor obţinute în urma unei tomografii poate anticipa riscul unui infarct cu mai mulţi ani înainte ca acesta să se producă, informează joi Reuters.

Procedura, creată de echipe de la Universitatea Oxford, instituţii din Germania şi Statele Unite, foloseşte algoritmi pentru a examina stratul de grăsime din arterele coronare prin analiza unei tomografii cardiace, scrie Agerpres.

Inflamarea arterelor reprezintă un semn timpuriu de avertizare pentru circa 30% din cazurile de infarct, consideră cercetătorii.

“Dacă este posibil să identifici inflamaţia din arterele coronare, atunci poţi preciza care anume artere… vor cauza infarctul”, spune Charalambos Antoniades, profesorul de medicină cardiovasculară la Oxford.

“Cu noua tehnologie pe care o avem la dispoziţie putem obţine acest lucru analizând simple tomografii”.

Cea mai mare parte dintre atacurile de cord sunt cauzate de o placă de grăsime la nivelul arterei, care întrerupe fluxul de sânge. În prezent, tomografia poate indica medicului dacă o arteră a devenit deja mai îngustă din cauza grăsimii.

Cu ajutorul noii tehnologii, pentru care cercetătorii speră să obţină autorizaţiile necesare atât în Statele Unite cât şi în Europa în decurs de un an, medicii vor putea prezice care anume artere sunt în pericol de a se îngusta.

“Putem spune… arterele dumneavoastră sunt inflamate şi se vor îngusta pe parcursul viitorilor cinci ani. Aşa că puteţi începe să aplicaţi măsurile de prevenţie pentru a evita formarea plăcilor”, spune Antoniades.

Bolile coronariene şi accidentele vasculare cerebrale sunt principalele cauze de deces la nivel global.

“Deşi nu am estimat numărul exact al atacurilor de cord pe care le putem preveni, va fi posibil să identificăm cel puţin 20 sau 30 de procente dintre persoane înainte de a suferi un astfel de atac”, spune Antoniades.

O companie care colaborează cu Universitatea Oxford dezvoltă în prezent un serviciu care poate analiza orice tomografie din lume în circa 24 de ore.

[dntplgn recurring_amt1="5.00" recurring_amt2="10.00" recurring_amt3="20.00" item_name="Donatie"]

Un comentariu

  1. Faceti reclama la Big Pharma, cumva?
    Daca ne uitam la pildele de viata ale Sfintilor contemporani vom vedea, cu surprindere, ca nu au cautat sa scape de cancer, boli, durere ci din contra. Daca acelasi site publica articolul lui Vasile cu fuga apoi vine cu articole d3 acest gen care arata ce buna e tehnologia moderna si inteligenta artificiala, atunci cititorii se vor mantui in bloc, probabil.
    Cautam mantuirea sau placerile pamantesti prin fuga de boli si durere?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button