Ruşii ‘vor merge în Paradis’ în caz de război nuclear, a declarat joi preşedintele rus Vladimir Putin, negând orice ambiţii războinice, dar avertizând că orice agresor care va dori să lovească ţara sa cu arma atomică va fi ‘distrus’, potrivit AFP.
‘Agresorul trebuie să înţeleagă că pedeapsa este inevitabilă, că va fi distrus. Iar noi, ca victime ale agresiunii, vom merge în Rai ca martiri. În schimb, ei (agresorii) vor crăpa pur şi simplu, nu vor avea timp nici să se pocăiască’, a spus Putin la o conferinţă a clubului de discuţii Valdai pe tema ‘Lumea în care vom trăi: stabilitatea şi dezvoltarea în secolul XXI’, ce se desfăşoară în aceste zile la Soci (sud-vest), potrivit agenţiei de presă RIA Novosti.
Dacă un astfel de război nuclear se va produce, Rusia nu ‘poate fi iniţiatoarea unei astfel de catastrofe, căci noi nu avem un concept de lovitură preventivă’, a nuanţat preşedintele rus.
‘Concepţia noastră este răspuns la o eventuală lovitură. Aceasta înseamnă că suntem pregătiţi şi vom recurge la arma nucleară doar atunci când vom fi siguri că un agresor potenţial a lovit teritoriul nostru’, a explicat Putin, subliniind că utilizarea armelor nucleare echivalează cu o catastrofă globală, iar Rusia nu poate fi iniţiatorul ei, conform agenţiilor TASS şi RIA Novosti.
Rusia reproşează SUA noua lor doctrină nucleară adoptată la începutul anului 2018, calificată drept ‘belicoasă’ şi ‘antirusească’, ce vizează să doteze armata americană cu noi arme nucleare cu putere redusă, aminteşte AFP.
Vladimir Putin a ordonat în 2016 forţei nucleare a Rusiei şi o modernizare a armamentului, ca răspuns la consolidarea prezenţei militare a NATO la frontierele sale, percepută de Moscova ca o ameninţare.
El s-a lăudat într-un discurs în faţa parlamentului rus în martie cu noile arme ‘invincibile’ dezvoltate de ţara sa, suscitând temeri privind declanşarea unei noi curse a înarmării cu SUA.
Doctrina militară rusă nu menţionează posibilitatea unui ‘atac preventiv’ cu utilizarea de ogive nucleare. Rusia îşi rezervă dreptul să-şi utilizeze arsenalul în caz de agresiune împotriva teritoriului său sau a aliaţilor săi ori în caz de ‘ameninţare la adresa existenţei statului’, aminteşte AFP.
Rusia, cu sistemul său de apărare şi cu populaţia sa, este pregătită să-şi apere suveranitatea şi nu se teme de niciun conflict, a ţinut să menţioneze preşedintele rus. ‘De niciunul!’, a răspuns Putin, întrebat de care conflict se teme Moscova astăzi. ‘În genere, nu este teamă de nimic – o ţară cu un asemenea teritoriu, cu un astfel de sistem de apărare, cu o astfel de populaţie, care este gata să îşi apere independenţa, suveranitatea. De ce să ne fie teamă ?’, a întrebat retoric Putin, remarcând că nu în orice ţară există o asemenea dedicaţie a cetăţenilor de a-şi da viaţa pentru patrie. ‘Noi o avem şi aceasta ne dă încredere că putem sta liniştiţi’, a spus el.
Cu toate acestea, Rusia nu va aduce lumea în pragul unei crize pentru a-şi atinge propriile obiective, a asigurat preşedintele Federaţiei Ruse, a cărui intervenţie la sesiunea de la Valdai este difuzată în direct de mai multe canale de televiziune ruse, potrivit TASS.
‘Escaladarea situaţiei şi isteria nu sunt metodele noastre’, a spus Putin, comentând cu privire la posibilităţile de a provoca o criză de amploare pe plan internaţional pentru a realiza anumite obiective de politică externă, făcând abstracţie de anexarea Crimeii şi de conflictul din estul Ucrainei, în condiţiile în care Rusia este acuzată de Occident şi Kiev că-i sprijină pe toate planurile, inclusiv militar, pe rebelii separatişti.
Referitor la relaţiile cu SUA, preşedintele rus a declarat că omologul său american Donald Trump aspiră la o stabilizare a relaţiilor cu Federaţia Rusă. ‘Din punctul meu de vedere, actualul preşedinte (al SUA) este orientat spre stabilizare şi o îndreptare a relaţiilor ruso-americane. Să vedem cum va evolua situaţia în continuare. În orice caz, suntem pregătiţi pentru acest lucru în orice moment’, a asigurat liderul rus, citat de TASS.
De asemenea, Vladimir Putin nu exclude rezolvarea crizelor politice din SUA în câţiva ani şi atunci şi retorica antirusească se va diminua, în opinia sa. ‘Se va întâmpla sau nu după alegerile din Congres ? Nu ştiu încă, dar poate. Sau se va întâmpla în 2020, când vor avea loc viitoarele alegeri prezidenţiale ale SUA’, a admis preşedintele rus, adăugând că noul lider american ‘nu va trebui să privească în mod constant la cei care speculează retorica antirusească’.
Cât despre tensiunile pe plan internaţional, în contextul în care Rusia este acuzată ba de otrăvire cu agent neurotoxic în Marea Britanie, ba de atacuri cibernetice în SUA şi Europa, Putin a spus că Moscova este acuzată fără a fi prezentate dovezi împotriva sa.
[dntplgn recurring_amt1="5.00" recurring_amt2="10.00" recurring_amt3="20.00" item_name="Donatie"]
Bărbat adevărat !
IN CARE VEDEM PE TATA SI MAMA CORUPTIEI IN OCCIDENTUL „CIVILIZAT”, CARE, DUPA CE AU JEFUIT POPOARE INTREGI PE TOATE CONTINENTELE, DUPA CE AU PROVOCAT SI PROMOVAT INVAZIA ISLAMICA SI A SODOMITILOR HOMOSEXUALI, PENTRU DISTRUGEREA IDENTITATII NATIONALE SI CRESTINE, DUPA CE NE-AU ACAPARAT RESURSELE, BOGATIILE, PADURILE, PAMANTUL STRAMOSESC…VIN CU OBRAZNICIE SA NE ADUCA JUSTITIE „INDEPENDENTA” SI SA NE DE-A LECTII DE ANTICORUPTIE :
Asta e CORUPȚIE! Cea mai mare fraudă fiscală din istoria Europei: Peste 55 de miliarde euro au fost fraudați în 11 țări
Autor: Cristi Șelaru, Redactor
Publicat: 18.10.2018 16:58
Mai multe publicaţii au organizat o anchetă comună în urma căreia au descoperit două manipulări financiare cu dividende, care au generat, pentru autorităţile fiscale din mai multe state europene, pierderi de taxe în valoare de 55,2 miliarde de euro, informează AFP.
„Aceasta este cea mai mare fraudă fiscală din istoria Europei”, a declarat profesorul Christoph Spengel, citat de săptămânalul german ‘Die Zeit’, unul dintre iniţiatorii consorţiului ‘Correctiv’, care include şi alte publicaţii precum ‘Le Monde’ din Franţa sau ‘El Confidencial’ din Spania, scrie agerpres.ro
Pe lângă Germania, de departe cea mai afectată ţară, afacerea vizează şi Franţa, Spania, Italia, Olanda, Danemarca, Belgia, Austria, Finlanda, Norvegia şi Elveţia.
Cea mai mare parte a notei de plată, adică aproximativ 46 miliarde de euro, este legată de o practică de optimizare fiscală botezată ‘cum cum’, care se bazează pe fiscalitatea diferită care se aplică investitorilor naţionali şi celor străini. Taxaţi mai mult pentru dividendele pe care le primesc, investitorii străini îşi vând pentru scurt timp acţiunile către o serie de bănci locale, doar pentru a evita plata impozitului pe dividende, pentru ca ulterior să îşi recupereze acţiunile. Numai acest mecanism a costat Germania 24,6 miliarde euro, Franţa – 17 miliarde de euro şi Italia – 4,5 miliarde de euro.
La acest prim mecanism se adaugă o practică în mod clar frauduloasă, botezată ‘cum ex’, care a fost pusă la punct de avocatul german Hanno Berger, împotriva căruia a fost demarată o anchetă penală în Germania. Este vorba de cumpărarea şi revânzarea acţiunilor în apropierea zilei în care se varsă dividendele, însă atât de repede încât administraţia fiscală nu mai poate să identifice adevăratul proprietar. Această manipulare, care necesită o înţelegere între mai mulţi investitori, le permite acestora să solicite de mai multe ori aceeaşi reducere de impozit care se aplică beneficiilor ataşate dividendelor, lezând astfel fiscul. Această escrocherie a costat Germania 7,2 miliarde euro, Danemarca – 1,7 miliarde euro şi Belgia – 202 milioane euro.
În total, 19 organizaţii media din 12 ţări au investigat această afacere şi până acum au analizat peste 180.000 de documente. Jurnaliştii s-au bazat atât pe informaţiile furnizate de autorităţile fiscale şi judiciare cât şi pe interviuri cu surse din sectorul financiar.
https://www.stiripesurse.ro/asta-e-corup-ie-cea-mai-mare-frauda-fiscala-din-istoria-europei-peste-55-de-miliarde-euro-au-fost_1297437.html
Compania germana Siemens are de platit o amenda de 800 de milioane de dolari pentru incheierea unei anchete de coruptie.
Siemens era investigata pentru dare de mita in SUA si are in continuare probleme in Germania, unde este de asemenea anchetata tot pentru dare de mita in scopul obtinerii unor contracte, informeaza AFP.
Compania germana are probleme si in alte tari din intreaga lume. Toate acuzatiile au legatura cu efectuarea unor plati in moduri frauduloase. Grupul german Siemens este acuzat pentru dare de mita in Germania, SUA, Venezuela, Vietnam, China, Israel, Irak, Rusia, Argentina, Mexic, Nigeria si Bangladesh.
http://m.ziare.com/siemens/siemens-a-fost-amendata-cu-800-de-milioane-de-dolari-544723
Luni, 15 Decembrie 2008, ora 16:23
Siemens plateste o amenda-record pentru coruptie
» Compania germana Siemens a platit ieri 800 milioane dolari amenda pentru a scapa de o ancheta de coruptie si a putea participa la licitatii in SUA.Amenda de 800 milioane dolari ceruta de Departamentul Justitiei si de SEC …
Dana Hadareanu0 comentarii
» Compania germana Siemens a platit ieri 800 milioane dolari amenda pentru a scapa de o ancheta de coruptie si a putea participa la licitatii in SUA.
Amenda de 800 milioane dolari ceruta de Departamentul Justitiei si de SEC (Securities and Exchange Commission) din SUA depaseste de aproape 20 de ori precedentul record, reprezentat de penalizarea cu 44 milioane dolari, anul trecut, a companiei petroliere Baker Hughes, acuzata de mituirea unor oficiali guvernamentali din Kazahstan. Chiar daca este un record, amenda este mult sub suma maxima care s-ar fi putut pretinde, estimata la 2,7 miliarde dolari, motiv pentru care ieri, dupa anuntarea intelegerii dintre Siemens si autoritatile americane, actiunile companiei germane la burse au crescut.
Potrivit intelegerii, Siemens a recunoscut faptul ca sistemul de controale interne a fost neadecvat si ineficient, dar nu a pledat oficial vinovat in cazul acuzatiilor de dare de mita. In plus, va putea participa in continuare la licitatii pentru proiecte de infrastructura in SUA, fiind insa monitorizata timp de patru ani.
Siemens, cea mai mare com-panie de inginerie din Europa, producand de la turbine eoliene la echipamente pentru centrale electrice sau trenuri de mare viteza, este acuzata de SEC ca a dat mita in cel putin 4.283 de cazuri, in valoare totala de 1,4 miliarde dolari, in perioada martie 2001-septembrie 2007. Ca acoperire pentru mita, responsabili din esaloanele superioare ale Siemens recurgeau la diferite practici, mergand de la modificarea cifrelor din evidentele contabile pana la semnarea de false contracte de consultanta.
» Mita pentru presedintele Argentinei
Ancheta a aratat ca Siemens a platit mita unor oficiali din cel putin zece tari. Printre beneficiari figureaza si presedintele din acea perioada al Argentinei, Carlos Menem, care ar fi primit in 1998 si 1999 cel putin 2,6 milioane dolari pentru a „ajuta” Siemens sa obtina un contract pentru carduri de identificare electronica. Compania a mai platit mita pentru furnizarea de echipamente de transport petrolier in Venezuela, echipament medical in China, Vietnam si Rusia, echipament pentru centrale electrice in Irak si Israel, rafinarii in Mexic si echipament pentru telecomunicatii in Nigeria si in Bangladesh. Investigatiile de coruptie declansate impotriva Siemens in 2006 ar putea duce la amendarea companiei si arestari in alte state, au declarat pentru Wall Street Journal surse apropiate anchetei.
https://m.romanialibera.ro/actualitate/international/siemens-plateste-o-amenda-record-pentru-coruptie-141826
Marea corupție: Germania, Olanda, Danemarca…
4 octombrie 2018 Ioan Buduca
Totalul prejudiciilor pe care le-a anchetat DNA de la înființare până în prezent nu însumează cât a fost obligată o singură bancă olandeză (ING) să plătească după ce a fost dezvăluit faptul că spăla bani: 800 de milioane de euro.
Dar imaginea de țară campioană a corupției o poartă România.
În Danemarca, altă bancă, altă afacere de corupție: 1 miliard de euro amendă.
Dar imaginea de țară campioană a corupției o purtăm noi.
În Germania, scandalul emisiilor de noxe din industria automobilului: amenzi de multe miliarde de euro.
Dar imaginea marii corupții a fost placată pe țara noastră.
În Franța, un fost președinte al țării este anchetat pentru o șpagă electorală de 50 de milioane de euro (dată de un faimos dictator libian).
Dar imaginea de mare corupt o are un politician din țara noastră, care este anchetat pentru un prejudiciu de 20 de mii de euro și pentru niște fonduri europene pe care OLAF le-a cercetat de două ori și n-a găsit nimic în neregulă.
Cum s-a ajuns aici? 54% din românii de azi cercetați sociologic consideră corupția principala problemă a societății noastre. E o problemă de autopercepție, exportată cu mare… succes. E o problemă de mentalitate internă, hrănită zi de zi de o presă locală și internațională profund nerealistă și iresponsabilă.
Cauzele mai profunde ale acestei autopercepții bolnave vin din adânca incultură ideologică a clasei noastre politice, care, nefiind capabilă să-și combată adversarul pe teren doctrinar, își desfășoară „argumentele” exclusiv pe terenul speculațiilor despre corupție. Pe de altă parte, doar acest fel de „argumente” fac rating și, în consecință, sunt promovate de presa românească.
Trăim sub dictatura unui partid unic (acest rating), care creează un om cu adevărat nou: românul halucinat de simplismul explicării tuturor relelor prin corupția din țara sa.
https://www.cotidianul.ro/marea-coruptie-germania-olanda-danemarca/
AUDI a primit de la procurorii germani o amenda de 800 mil. euro pentru manipularea emisiilor
Postat la: 16.10.2018 13:15 | Scris de: ZIUA NEWS
Audi, divizie a grupului german Volkswagen AG, a anunţat marţi că a primit o amendă în valoare de 800 de milioane de euro (927 de milioane de dolari) pentru încălcarea nivelului emisiilor poluante la motoarele diesel de şase şi opt cilindri, transmite Reuters, informează Agerpres.
„Din cauza acestor elemente speciale, Audi Group îşi va înrăutăţi semnificativ estimările privind performanţele în anul fiscal 2018”, se arată într-un comunicat al Audi. Câştigurile firmei mamă Volkswagen vor fi, de asemenea, afectate.
Audi a acceptat amenda şi nu a făcut apel, asumându-şi responsabilitatea pentru devierile de la cerinţele autorităţilor de reglementare, a precizat brandul.
În iunie, procurorii germani au impus grupului Volkswagen o amendă în valoare de peste un miliard de euro pentru manipularea emisiilor, iar producătorul auto a anunţat că va accepta această amendă şi îşi va asuma responsabilitatea pentru scandalul Dieselgate.
Amenda impusă de procurorii germani vine la aproape trei ani după ce Volkswagen, cel mai mare producător auto mondial, a recunoscut că a utilizat un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel. După ce, în 2015, a recunoscut că a utilizat un software pentru a eluda standardele de emisii poluante, Volkswagen a promis miliarde de dolari pentru a-i despăgubi pe deţinătorii de autovehicule diesel din SUA. Însă, până acum, Volkswagen a refuzat să adopte o măsură similară pentru cele 8,5 milioane de vehicule din Europa implicate în acest scandal, din cauza diferenţelor existente în legislaţie.
http://m.ziuanews.ro/revista-presei/audi-a-primit-de-la-procurorii-germani-o-amenda-de-800-mil-euro-pentru-manipularea-emisiilor-1026357
Amendă record pentru Volkswagen în Germania
Autorităţile germane au impus o amendă de un miliard de euro împotriva grupului auto Volkswagen în ancheta privind manipularea emisiilor poluante, informează publicaţiile Die Zeit şi T-online.
Iulian Budușan0 comentarii
Procuratura din Germania a impus Volkswagen o amendă de 1 miliard de euro în scandalul emisiilor, aceasta fiind una dintre cele mai mari amenzi aplicată vreodată unei companii germane, transmite CNN.
Grupul auto Volkswagen a transmis că „acceptă amenda şi îşi asumă responsabilitatea”.
Grupul auto german Volkswagen trebuie să achite daune de aproape 15 miliarde de dolari în Statele Unite ale Americii pentru instalarea la motoare diesel a unui soft pentru manipularea emisiilor poluante. În plus, VW va achita o amendă civilă de 1,5 miliarde de dolari şi o amendă penală de 2,8 miliarde de dolari. În septembrie 2015, Volkswagen a anunţat că circa 11 milioane de autovehicule ale grupului, la nivel mondial, sunt afectate de scandalul emisiilor poluante.
Scandalul a izbucnit după ce Agenţia americană pentru Protecţia Mediului (EPA) a acuzat VW că a instalat sisteme speciale pe unele autoturisme diesel pentru a evita standardele federale din SUA în materie de emisii, expunând cetăţeni americani la gaze poluante. Constructorul auto german a instalat un software special în calculatorul de bord al unor modele diesel Volkswagen şi Audi.
Dispozitivul era programat să activeze un sistem de filtrare completă a particulelor doar în timpul testelor oficiale pentru emisii. După teste, adică în situatiile generale de funcţionare a motorului, dispozitivul dezactiva sistemul de filtrare a particulelor, susţine Agenţia americană pentru Protecţia Mediului. Potrivit autorităţilor americane, 482.000 de autoturisme cu motoare diesel au încălcat standardele federale americane privind emisiile de dioxid de carbon.
https://m.romanialibera.ro/international/amenda-record-pentru-volkswagen-in-germania-735125
Putin is a great man! I love it.