Palatul Cotroceni va fi iluminat duminică, începând cu ora 20:00, în culoarea roz, cu ocazia marcării, pe 1 octombrie, a Zilei luptei împotriva cancerului de sân, ne informeaza Libertatea in articolul Palatul Cotroceni, luminat în roz cu ocazia Zilei luptei împotriva cancerului de sân:
Scopul este acela de conștientizare și sensibilizare asupra importanței prevenției și depistării precoce a cancerului la sân, iar acțiunea se încadrează într-un demers mai larg asumat de către Administrația Prezidențială, acela de promovare a prevenției și educației pentru sănătate.
Potrivit Administrației Iluminarea în roz a Palatului Cotroceni reprezintă, totodată, un gest de solidaritate și empatie cu femeile care s-au confruntat sau se confruntă cu această afecțiune. Din nefericire, statisticile pun în lumină o situație alarmantă a țării noastre. Cele mai recente date ne arată că în anul 2016 au fost luate în evidența cabinetelor de oncologie aproximativ 6500 de cazuri noi, numărul total de femei rămase în evidență depășind 65.000.
Ziua luptei împotriva cancerului de sân este marcată anual, începând din 2014, la data de 1 octombrie. Scopul decretării acestei zilei este acela de a crește gradul de conștientizare cu privire la cancerul de sân și subliniază importanța campaniilor de informare, a prevenției și programelor de screening.
Pe 30 septembrie 2014, Senatul și-a asumat o Declarație, prin care ziua de 1 octombrie este recunoscută ca Zi națională de luptă împotriva cancerului de sân, cancerul reprezentând „o problemă majoră de sănătate publică pe plan mondial”.
Decretarea acestei zile are menirea de a încuraja cetățenii, agențiile guvernamentale, companiile private, organizațiile non-profit, precum și toate celelalte grupuri interesate să se alăture activităților ce au drept scop creșterea gradului de conștientizare a ceea ce românii pot face pentru a preveni cancerul de sân.
Declarația a fost inițiată de Fundația Renașterea, în parteneriat cu membrii Comisiei pentru sănătate a Senatului. La ședința Plenului Senatului a participat, în calitate de invitat, și Mihaela Geoană, președintele Fundației Renașterea, însoțită de Cristiana Copos, vicepreședintele Fundației, și de Andreea Esca, ambasadorul Fundației.
La 10 iunie 2015, Plenul Senatului a adoptat propunerea legislativă privind declararea Zilei luptei împotriva cancerului de sân. Actul normativ care are ca obiect declararea acestei zile a fost inițiat de un grup de parlamentari PSD, PNL și UDMR. Potrivit inițiatorilor acestei propuneri legislative, cetățenii, agențiile guvernamentale, companiile private, organizațiile non-profit și alte grupuri interesate sunt încurajate să se alăture activităților ce au drept scop creșterea gradului de conștientizare privind prevenția cancerului de sân.
În aceeași zi, Plenul Senatului a adoptat și propunerea legislativă privind declararea zilei de 4 februarie — Ziua luptei împotriva cancerului.
Pare ca se lucreaza la cauza, dar nu-i asa. Zic ei:
Scopul este acela de conștientizare și sensibilizare asupra importanței prevenției și depistării precoce a cancerului la sân
Doar ca preventia si depistarea precoce nu are nici o treaba cu cauza. Iata cateva paragrafe din articolul Ipocrizia imbracata in roz si cu fundita postat pe Instigare la Viata, la 3 octombrie 2013:
Ma uit cu neputinta la cum sunt pacalite multe biete femei. Ma uit cu neputinta cum indura chinuri, apoi li se serveste un circ sentimental de strada. Ma uit cum o boala serioasa e tratata „cu fundite si pamponase”, de parca s-ar vorbi de un neg pe nas. Totul se rezolva: taiem nasul si nu ai sanse sa mai faci negi vreodata. Sau iti dam o fundita roz si te trimitem la radiat. Oricum, tu de fapt nu faci nimic. Ce zici?
Marsuri roz, cladiri roz, accesorii cu fundite roz purtate ostentativ „din solidaritate”. Nu ar fi nicio problema cu ele, iar femeile care le poarta cu cele mai sincere si bune intentii chiar cred ca ajuta cu ceva.
[…]
CANCERUL este o boala crunta, de multe ori letala. Exista nenumarate tipuri de cancer. Se spune ca aceasta boala vine ca o pedeapsa, pentru ca oamenii sa isi poata plati pacatele inca de pe Pamant si sa se mantuiasca. Sau poate fi o pedeapsa, pur si simplu. Exista supravietuitori, oameni tamaduiti (mai ales prin rugaciunile Sf. Nectarie).
Dar unde se termina realitatea si unde incepe ipocrizia? La cauze. Dam din umeri in fata unor cifre alarmante – o femeie din 8 face cancer mamar. Aici ar trebui sa se termine discutia, nu sa inceapa. Ne uitam invinsi, tristi, pasivi, cum evolueaza o boala fara sa intrebam o singura data: de ce.
Ce poate cauza cancerul la san intr-o societate chimicalizata si plastifiata, in care femeia e supusa la stres, dezechilibrata biologic, hormonal si economic?
Deodorantele/antiperspirantele. Mai exact, aluminiul din ele, impreuna cu alte ingrediente, stopeaza porii din respiratie. Axila nu se aeristeste. Transpiram si acolo se strange ceva. Restul va dati voi seama. Nici macar nu mai e nevoie de inlocuitori precum amidon sau bicarbonat de sodiu, ci sa punem mana si sa ne facem deodorante cat de profi vrem noi in casa.
Lenjeria intima incomoda. Nu as vrea sa detaliez un subiect prea personal. Dar nu e greu de facut o legatura. De fapt, multe tipuri de haine in general sunt toxice, pentru ca se fac multe si ieftine. Puneti pret pe materialul real, nu pe plastic.
Lotiunile de corp si alte „artificii” nenaturale. Ingredientele din astfel de lotiuni sperie la cea mai rapida consultare. Doar ca oamenii nu prea o fac. Atunci ar observa parafina lichida, petrol, ftalati, placenta umana sau animala. Nu vorbesc din carti, ci de pe rafturile hipermarketurilor, in randul celor mai cunoscute produse.
Supraexpunerea la radiatii. „Faceti o mamografie pe an”. Va suna cunoscut? Asa vi se zice ca „preveniti” cancerul, nu? Nu. Pe cheltuiala voastra, in fiecare an, mai aruncati o mica bomba partii superioare a corpului.
Acestea sunt cateva cauze ale bolii prea-mentionate (s-ar mai putea adauga neglijenta si ascunderea informatiilor, dar fie). Daca le excludeti din viata voastra, va puteti pastra sanii cat mai mult. Pentru ca o „solutie” in fata unei boli in care ne aruncam singure este extirparea a ceva feminin, pentru ca nu mai e nimic de facut astfel incat sa nu se ajunga aici.
Putem sa luptam cu adevarat si sa ne aparam persoanele dragi de socurile de mai sus. In plus, putem sa vedem care-i perspectiva despre transpiratia pe care noi ne chinuim sa o ascundem, in loc sa o eliminam (da, pacatele miros) si mirosul general al corpului uman.
Daca s-ar vorbi despre aspectele de mai sus si preventie cu adevarat, atunci n-ar mai fi ipocrizie.
Exista cancer in antichitate? Este cancerul o boala creata de om?
Cazurile de cancer au crescut de cateva ori doar in cativa ani.
De ce a explodat numarul de cazuri de cancer?
Despre toate acestea puteti citi la:
Sa vedem si ce-i cu Fundatia Renasterea si Mihaela Geoană (sotia lui Mircea Geoana), caci scrie despre ei in Libertatea, cum ca:
Declarația a fost inițiată de Fundația Renașterea, în parteneriat cu membrii Comisiei pentru sănătate a Senatului. La ședința Plenului Senatului a participat, în calitate de invitat, și Mihaela Geoană, președintele Fundației Renașterea, însoțită de Cristiana Copos, vicepreședintele Fundației, și de Andreea Esca, ambasadorul Fundației.
Conform articolului 50 milioane euro – valoarea sponsorizarilor acordate de industria farmaceutica in 2016 lumii medicale. Mese de sute de mii de euro si legaturi cu lumea politica. de pe Hotnews:
O alta asociatie aflata in topul beneficiarilor de sponsorizari din partea companiilor farmaceutice este Fundatia Renasterea pentru Educatie, Sanatate si Cultura, care a primit in 2016 finantari in valoare de peste 300.000 de Euro. Fundatia este condusa de Mihaela Geoana, sotia lui Mircea Geoana.
Iata ce putem citi la Tunuri financiare la adăpostul grijii față de sănătatea poporului: Clanul Geoană, alimentat cu bani grei de compania care produce vaccinul anti HPV de pe Gazeta de Sud Est:
[dntplgn recurring_amt1="5.00" recurring_amt2="10.00" recurring_amt3="20.00" item_name="Donatie"]