X

Tudor Sişu, INIŢIATOR al proiectului de redefinire a familiei în Constituţie: ,,PSD a fost pus să se agaţe de cauze care urmează să fie DENIGRATE. Se încearcă asocierea sentimentului anti-PSD cu sentimentul anti-referendum…”

Artistul hip-hop Tudor Sişu, unul dintre iniţiatorii proiectului pentru redefinirea familiei în Constituţie, a declarat pentru MEDIAFAX că susţinerea arătată de PSD pentru propunerea cetăţenească "denaturează un lucru necesar". "Eu mă dezic de PSD", a mai declarat Sişu.

„Uman vorbind, eu nu sunt de acord. Eu, ca persoană, sunt anti-PSD. Nu că n-ar fi ceva bun pentru cauza pe care o susţin, dar eu nu am nevoie de nicio atelă. Mi se pare că jocul trebuie să se desfăşoare aşa cum e corect. Nu ştiu de ce PSD-ul se amestecă în treaba asta. Ei sunt nişte simpli notari care trebuie să ia act de iniţiativa cetăţenilor. Nu înţeleg de ce PSD-ul se agaţă de chestia asta. Eu nici măcar nu cred că e un partid comunist, cum cred mulţi, e un partid oportunist. Conform oportunismului lor clasic, PSD-ul se agaţă şi de chestia asta şi denaturează un lucru necesar din punctul meu de vedere şi al altor milioane de oameni”, a declarat Sişu, miercuri, pentru MEDIAFAX.

Sişu insistă asupra dezavantajului pe care îl aduce susţinerea declarată de PSD pentru campania iniţiată de Coaliţia pentru Familie:

„Pe mine mă deranjează să fiu asociat cu conducerea acestei ţări. Mi se pare ruşinos că trebuie să plătesc taxe unor astfel de oameni. Dar asta nu înseamnă că nu trebuie să susţin adevărul. Problema vine din ce au permis ei în 30 de ani de guvernare. Am văzut acuzaţii la adresa lui George Soros. George Soros este amicul lor. Că i-a aruncat acum din barcă, nu e vina mea. Se încearcă asocierea sentimentului anti-PSD cu sentimentul anti-referendum. Cred că implicarea lor o să facă un rău. Părerea mea e că nu trebuie să acceptăm chestia asta. Eu mă dezic de PSD în orice chestie. Nu îi consider nişte oameni care văd interesul ţării, cum ar fi un Orban sau un Putin, ei sunt nişte oportunişti care profită de anumite sentimente şi emoţii, la fel cum cealaltă tabără profită pentru a-şi impune agenda şi planurile lor. Aceasta e o iniţiativă pur civilă”, a mai spus artistul.

„Ce să-i fac eu PSD-ului? Să-i spun lui Dragnea «nu te mai agăţa de noi»?! Am impresia că de multe ori a fost şi pus să devină acest paria ca să se agaţe de cauze care urmează să fie denigrate”, a explicat Tudor Sişu pentru MEDIAFAX.

Cântăreţ de muzică hip-hop, membru al trupei La Familia, Tudor Sişu este unul dintre cei 16 iniţiatori ai proiectului Coaliţiei pentru Familie privind revizuirea art. 48, alineat 1, din Constituţia României, pentru definirea căsătoriei ca uniune liber consimţită între un bărbat şi o femeie.

„Partidul (PSD, n.r.) pe care îl reprezint şi-a arătat sprijinul faţă de acest referendum”, a spus, marţi, premierul Viorica Dăncilă.

Dăncilă a anunţat, marţi, înaintea şedinţei de guvern, că referendumul pentru redefinirea familiei va fi organizat timp de două zile, respectiv 6 şi 7 octombrie, pentru ca cetăţenii să aibă posibilitatea să-şi exprime opţiunile.

NOTĂ OrtodoxINFO
[dntplgn recurring_amt1="5.00" recurring_amt2="10.00" recurring_amt3="20.00" item_name="Donatie"]

2 comentarii

  1. Sisu este in eroare. A terminat lupta cu opozantii Referendumului si a ramas sa-i atace pe cei care-l sustin?

    Uita probabil ca nu partidele politice s-au dus la CpF ca sa-si ofere serviciile ci CpF a facut demersuri peste demersuri ca sa reuseasca semnarea unor acorduri de colaborare si sustinere cu partidele politice (majoritatea au acceptat – in afara de USR si, nu stiu sigur, PMP). Dintre toti semnatarii acestor protocoale numai PSD s-a tinut de cuvant pana la capat si a sustinut deschis si neconditionat (inclusiv prin Ordonanta de organizare timp de 2 zile – intr-o singura zi sansele erau efectiv nule din start). Este un fapt. Sa nu uitam nici ca votarea organizarii Referendumului in Parlament (cu peste 2/3 conform cerintelor) era incerta daca PSD-ul nu-si asuma politic votul si ar fi lasat „libertate de constiinta” asa cum au facut-o altii (de ex parlamentarii PNL au sustinut cu mai putin de 50%).

    CpF colaboreaza de la inceput cu iehovistii (inamici pe fata ai lui Hristos) si cu o gramada de alte culte neoprotestante. Pe acestea nu le denunta nimeni dar simt nevoia sa se detaseze de orice miscare politica actuala. Nu are sens asa ceva decat in contextul in care CpF are evident obiective politice chiar daca pana acum nu le-a marturisit public iar Referendumul este mai degraba un pretext de strangere a ostirii decat de inscriere a Adevarului in Constitutie pentru ingreunarea demersurilor celor care vor sa ne transforme intr-o tara antihristica.

    Daca as fi rau intentionata l-as acuza pe Sisu de tradare prin ceea ce face pentru ca daca PSD nu va sustine public participarea la Referendum si nu se va implica macar in mobilizarea propriului electorat este aproape sigur ca nu va fi indeplinit pragul de participare pentru ca Referendumul sa fie validat.

    Cred insa ca este doar lipsa de intelegere si gandire matura pentru ca in loc sa transmitem mesaje clare de mobilizare a tuturor ajungem sa intram in jocul celor care promoveaza boicotul. Altfel nu are sens sa dai in cel care este de partea ta si sa te lipsesti de o multime de voturi. Daca ar fi pe contre as putea spune si eu ca iehovistii n-au ce cauta in Coalitie si ca nu vreau sa-mi asociez votul cu al lor ceea ce este profund gresit pe fond.

    Gresita a fost abordarea lor initiala de „infratire” iar nu demersul in sine care este in ultima instanta o marturisire de credinta (este foarte probabil sa ramana doar atat pentru ca efectele concrete vor fi rapid anihilate de dusmani – vezi intentia declara a ALDE de a grabi legea „parteneriatului civil”). Noi avem insa nadejde La Dumnezeu care va vedea jertfa celor care sunt de partea Sa si va face astfel incat Biserica sa ramana in picioare pana la sfarsitul veacurilor.

    Ar trebui sa fim mult mai realisti. Oamenii activi din Biserica, si subliniez activi, sunt cu mult mai putini de 500.000 iar cercul lor de persoane apropiate se afla tot in randul celor asemenea lor (din Biserica). Chiar si daca ar fi atatia credeti ca va putea mobiliza fiecare alte 10 persoane din afara? Greu de crezut. De aceea inca de la inceput s-a mers pe ideea cooptarii si altor forte acceptandu-se pana si eretici, partide politice etc deoarece miza era mult mai mare decat o simpla alianta conjuncturala (si domnitorii romani trageau nedejde sa le trimita Papa ajutoare). Sper ca aceste lucruri sa fie intelese macar in al 12-lea ceas de toti cei care isi aroga drepturi sau merite in initierea / sustinerea acestui demers ca macar sa evitam canibalizarea in randul potentialilor sustinatori.

    Doamne ajuta!

    PS – disocierea de PSD cu scopul de a-i atrage la vot si pe cei care sunt anti-PSD este din start o abordare gresita. Ideea de baza este ridicarea stachetei / mizei Referendumului deasupra intereselor politice, etnice, culturale etc si ajutarea tuturor sa inteleaga ca este vorba de salvarea unor valori fundamentale care ne definesc in ultima instanta umanitatea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button