X

Patriarhia Moscovei suspendă comuniunea cu Patriarhia de Constantinopol și încetează pomenirea pseudo-patriarhului Bartolomeu

de null

Image result for kyril bartolomeu ucraina

Sinodul Bisericii Ortodoxe Ruse întrunit astăzi în sesiune extraordinară pentru a discuta problema recunoașterii autocefaliei Bisericii Ortodoxe din Ucraina de către patriarhia de Constantinopol, a luat următoarele decizii:
1. Se suspendă menționarea numelui Patriarhului Constantinopolului Bartolomeu în timpul slujbelor
2. Se suspendă conslujirea cu ierarhii Patriarhiei de Constantinopol.
3. Se suspendă participarea Bisericii Ortodoxe Ruse la toate adunările episcopale, în toate dialogurile teologice, comisii multilaterale și a altor structuri, prezidat sau co-prezidat de reprezentanți ai Patriarhiei de Constantinopol.
4. acceptă declarația Sinodului în legătură cu acțiunile anti-canonice ale Patriarhiei de Constantinopol din Ucraina.

De asemenea, s-a decis adăugarea următoarelor ecteniile liturgice:

  • Noi încă ne rugăm Domnului și Mântuitorului nostru pentru a păstra Biserica Ortodoxă din întreaga lume, în unitate și în adevărata credință și să îi dea pace și liniște, dragoste și armonie, și punem toți, Doamne, auzi-ne și ai milă de noi.
  • Noi încă Te rugăm să-Ți întorci privirea, cu bunătate și milă, către Sfânta Biserică Ortodoxă și să o păzești de diviziuni și schisme, dușmănie și tulburare, să nu se diminueze și să nu se distrugă unitatea, întreită slăvire să-Ți aducem, și iarăși toți să zicem, Doamne, auzi-ne și ai milă de noi.
[dntplgn recurring_amt1="5.00" recurring_amt2="10.00" recurring_amt3="20.00" item_name="Donatie"]

26 comentarii

  1. Salut,

    Intreb aici fiindca nu am gasit o adresa de mail de contact. La slujba tinuta de pr. Claudiu Buza duminica ai
    vorbit despre un preot sau calugar Ioan care fusese instiintat de Dumnezeu despre venirea voastra si stia si
    de cartea aceea rosie. Care este numele sau complet si unde poate fi gasit acesta ? Multumesc.

    Doamne ajuta !

  2. Oculta n-a reușit să supună Biserica Ortodoxă prin adunarea din Creta, așa că încearcă planul B. Patriarhia Moscovei ar fi putut să-l atenționeze pe patriarhul Bartolomeu de mai multe ori pentru abateri grave (pentru tentativa de introducere a conceptului de ”minorități sexuale”, de exemplu), dar din păcate n-a făcut-o.

    1. Ionut,

      Te intreb serios si te rog sa-mi raspunzi la fel. Care este sursa ta de informatii privind comunicarea dintre Patriarhia Rusa si cea de Constantinopol?

      Nu de alta dar lucrurile sunt atat de grave incat chiar nu este cazul sa ne dam cu parerea decat in totala cunostinta de cauza.

      1. Nu am o sursă anume de informații privind comunicarea dintre cele două Patriarhii. Ceea ce știu este că la conferința de la Chambesy, reprezentantul Patriarhiei Ecumenice a încercat introducerea conceptului de ”minorități sexuale”, iar reprezentantul Patriarhiei Ruse n-a avut nimic împotrivă.
        Urmăresc de asemenea și ceea ce se întâmplă în spațiul catolic. În 2014, catolicii au avut un așa zis sinod la care s-a propus ”redefinirea” familiei (acceptarea cuplurilor homosexuale), precum și ”relaxarea” dogmelor privitoare la avort și divorț. Recent a ieșit la iveală faptul că Francisc ar fi marioneta unei mafii homosexuale aflate în subordinea ocultei și că ”jobul” ar fi o reformă radicală care ar fi trebuit pusă în practică în 5 ani.
        Atât patriarhul Bartolomeu cât și patriarhul Kirill au avut întâlniri cordiale cu Francisc, întâlniri la care n-au avut nimic de comentat cu privire la ”redefinirea” moralei creștine.
        După cum bine știm, în 2016 a avut loc adunarea din Creta, care a semănat dezbinare și neînțelegeri.
        Tot în 2016, Patriarhul Bartolomeu acordă cea mai înaltă distincție umanitară lui Andrew Cuomo, guvernator de New York și cunoscut activist pro-avort și pro-gay. Gestul este criticat în diverse articole din presa online, însă nu am văzut nici o reacție din partea Patriarhiei Moscovei.
        Mie mi se pare destul de clară ”evoluția” lucrurilor, cam care este ”trendul”.

    1. Crezi ca lumea stă în legalizarea căsătoriilor gay în România.sunt lucruri mai importante ca asta.cum ar fi eradicarea bolilor,a războiului a foametei si cred ca si eradicarea prostiei.doamne ajuta pe cei pacatosi

      1. In Biblie scrie sa eradicam bolile, razboiul si foametea? Bolile uneori vin, alteori sunt permise de Dumnezeu. Razboiul? Cand vei descoperi o modalitate de eradicare a razboiului care intotdeauna e pornit de oameni care detin puterea si nu au nimic de pierdut in urma lui, doar de castigat vei face cea maimare descoperire din istoria umanitatii pentru ca razboiul a existat inainte de roata si foc. Cat despre foamete inainte inundatiile, seceta si molimele veneau sau erau permise de Dumnezeu. In zilele noastre oamenii contribuie la asta mai mult sau mai putin pe fata. Asteptam niste sugestii cum poti obliga state care au dezvoltat tehnologii dubioase a caror existenta nu prea e recunoscuta nici dovedita sa se foloseasca de ele. Biblia vorbeste de ce putem face la nivelul nostru. Smerenie, milostenie certarea fratelui aflat in pacat si fuga de pacat.

    1. cu siguranță pe canoanele lui Putin, chiar dacă există și Canoane ortodoxe în acest sens, cât și cuvinte ale Sfinților
      îi pasă lui Kyril de unitatea din Ortodoxie, cum îi pasă papei de la Roma

  3. Alexander Shchipkov, profesor de filozofie al Facultăţii de stat din Moscova într-un interviu apărut in RIA Novosti, ne semnalează că ,,La 7 septembrie 2018, patriarhul Bartolomeu a coborât în ​​istoria Bisericii Ortodoxe ca profesor de schisme!.. Conform canoanelor celui de-al doilea Sinod Ecumenic, episcopii nu au dreptul să încalce granița teritoriului canonic al altcuiva, fără o invitație. În această situație dată, doi exarhi – Daniel și Ilarion – au fost trimiși la Kiev fără acordul Mitropolitului Onufrie! Aceasta este o încălcare directă a Sfintelor Canoane! Prin urmare, consider acest lucru drept o declarație directă a războiului. Amintiți-vă cuvintele: „Kiev a fost bombardat! Ne-au declarat că războiul a început! Acum este același lucru, este doar un război religios. Patriarhul Bartolomeu este obsedat de ideea papismului estic. El visează să devină singurul șef al Ortodoxiei universale asemănător cu papa din ,,Biserica’’ Romano-Catolică.
    Nu este prima dată în istoria Bisericii Ortodoxe, când Constantinopolul a provocat o schismă. Este vorba de reforma calendarului pe stilul nou (gregorian).
    Unele părți ale Bisericilor locale sub influența Constantinopolului au trecut în stilul nou, unii, cum ar fi în Biserica Ortodoxă Rusă, nu au făcut-o. În interiorul Bisericii Greciei, în Grecia, milioane de credincioși nu au recunoscut această reformă. În anii 1920, Constantinopolul a susținut schisma reformei calendarului în URSS.

    Această schismă a fost creată și susținută artificial de Troțki și de ceilalți bolșevici. Atunci Constantinopolul a cerut ca un Sfânt al Bisericii noastre, Patriarhul Tihon, să renunțe la autoritatea sa și să se retragă. În acel moment, Biserica noastră, în cele mai dificile condiții, a păstrat puritatea Ortodoxiei. Suntem convinşi că Patriarhul Bartolomeu va dezvolta papismul de est; Biserica Rusă nu va putea să fie de acord cu această liberalizare a dogmelor și dezintegrarea sistemului eclesiastic al vieții.”
    În anul 1924, la 10 martie, au îndreptat calendarul Patriarhia Ecumenică de Constantinopol şi Biserica Greciei. Apoi, pe rând, Patriarhia Alexandriei, Patriarhia Antiohiei şi în anul 1924, în octombrie, a îndreptat calendarul şi BOR, sub conducerea Patriarhului Miron Cristea. Întreruperea pomenirii Patriarhului Bartolomeu de către Patriarhia Moscovei, este un prim pas în cadrul acestui „război religios”, care va scinda Ortodoxia universală, şi care va delimita părţile beligerante.
    Nu aşteptăm nimic bun din partea Patriarhiei Române, care ne-a obişnuit cu tăcerea sa asurzitoare, în problemele esenţiale, lăsându-şi o parte dintre fiii si fiicele sale duhovniceşti, să se confrunte cu aspre nevoinţe, condamnându-i fără ruşine, prin încalcarea Sfintelor Dogme şi Canoane.
    Este capabilă, cum a dovedit-o recent, de festivaluri şi cântece sub egida unei cruci masonice, cu discursuri care frizează ridicolul, apostazia şi decăderea.

    Prin frăţietatea de interese cu stăpânii din umbră, dovedită fără umbră de îndoială, ea se situează de partea „papei de la Constantinopol’’, alături de celelalte Patriarhii semnatare ale infamelor documente din Creta, 2016.
    Nu sunt, până în acest moment, semnale din partea altor Patriarhii Ortodoxe, care să vină în sprijinul fraţilor ortodocşi din Ucraina, aflaţi sub conducerea Mitropolitului Onufrie.

  4. Prea Fericitul Mitropolit Onufrie al Bisericii Ortodoxe Ucrainiene a adresat intr-un interviu recent, un apel emotionant tuturor credinciosilor ortodocsi ucrainieni:” Nu vă temeți de nimic, fiți fermi în dragostea voastră pentru Dumnezeu și păstrați puritatea credinței ortodoxe care este calea care duce la Dumnezeu. Iubiți-vă unii pe alții, suferiți unul pentru altul, ajutați-vă unii pe alții. Răul va trece, dar binele va trăi veșnic.Dacă înduram totul și trăim în dragoste pentru toți, atunci niciun rău nu ne va învinge. Dumnezeu este Dumnezeul puterii, iar răul nu are putere.
    Trăiește in Dumnezeu! Fii bucuros, fericit și binecuvântat!”
    Prea Fericitul Mitropolit Onufrie subliniaza ca un tomos ar limita libertatea religioasa existenta in prezent,subliniind ca” Biserica nu este o organizație politică care iubește pe cineva astăzi și urăște pe altcineva și mâine invers. Biserica îi iubește pe toți!
    Biserica nu este o organizatie politica,iar preotii sunt chemati sa fie cei care aduc pacea,nu politicieni care divizeaza oamenii,prin actiuni anti crestine Exista oameni necinstiti care au instituit o serie de actiuni dezonorante ,si care nu actioneaza dupa poruncile lui Hristos,ci dupa regulile vietii politice.
    „Cei care au adus patria lor până la punctul în care s-a transformat dintr-o putere ortodoxă într-un stat musulman doresc să ne comande și să ne învețe cum ar trebui să trăim.
    Interferența în afacerile unei alte Biserici este o acțiune anti-biserică, anti-canonică și este un păcat, iar păcatul duce la împărțirea(dezbinarea) oamenilor. Interferența în afacerile Bisericii noastre ar putea crea o schismă în Biserica Ortodoxă la scară globală.

    Biserica nu poate trăi conform standardelor vieții seculare. Viața seculară, mai ales politică, este amestecată cu intrigi, decepții și trădări – o colecție de toate relele. Biserica nu poate trăi conform unor astfel de măsuri și norme. Biserica trăiește prin poruncile lui Hristos.”
    Sa ne rugam cu putere si dragoste arzatoare pentru unitatea Sfintei si Neprihanitei Ortodoxii,pentru PFMitropolit Onufrie si pentru fratii nostri ortodocsi ucrainieni ,urgisiti si intristati,aflati in vremuri de cumpana si urgie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button