X

MOMO CHALLENGE: un adolescent a scris cuvintele „Illuminati” și „One eye of Devil” pe un zid înainte de sinucidere

de null

Sumbra competiție „Provocarea Momo” duce la sinucideri în rândurile adolescenților

Vizând tinerii prin Whatsapp și Facebook, „Momo Challenge” este legată de sinuciderea unui adolescent care a scris cuvintele „Illuminati” și „One eye of Devil” pe un zid înainte de sinucidere.

Momo Challenge se răspândește în mai multe țări din întreaga lume, obligând forțele de poliție să avertizeze părinții despre efectele potențial periculoase ale acestui „joc” ciudat. Este cel mai recent fenomen social media care conduce adolescenți într-o lume a violenței și a întunericului pur.

Ce este provocarea Momo?

„Jucătorii” sunt provocați prin intermediul Whatsapp și Facebook pentru a contacta Momo la un număr de telefon necunoscut. Adolescenții sunt apoi obligați să efectueze o serie de sarcini periculoase. Nerespectarea rezultatelor în amenințări grafice repetate, care includ: Publicarea informațiilor personale (doxing), rănirea membrilor familiei sau aruncarea de blesteme magice. Aceste amenințări sunt adesea însoțite de poze înfricoșătoare, înfuriate și tulburatoare. Unii adolescenți au declarat că au primit imagini înfricoșătoare în timpul nopții, în timp ce alții au susținut că personajul a amenințat că se va materializa peste noapte pentru a-i blestema. Alții au adăugat că au primit apeluri prin care au auzit doar sunete tipătoare și terifiante

„Momo Challenge” amintește de „Blue Whale Challenge”, care a fost legată de moartea a zeci de tineri din întreaga lume. Jucătorilor li s-a cerut să efectueze o serie de provocări timp de 50 de zile, cu provocarea finală fiind sinuciderea.

Contul Momo utilizează ca avatar o imagine a unei femei grotești cu ochi bulbucați – o sculptură creată de compania japoneză de efecte speciale Link Factory. Firma neagă orice implicare în această provocare.

Probabil nu vreți ca această față să vă scrie în mijlocul nopții.

Se știe puțin despre conținutul real al acestor sesiuni de chat cu Momo. Cu toate acestea, poveștile transmise în mass-media de adolescenții care au jucat jocul vorbesc despre incitare la violență și despre schimbul de conținut violent. Experții consideră că schimburile sunt un exercițiu de desensibilizare, deoarece jucătorii sunt treptat expuși la imagini hiperviolete pe parcursul provocărilor.

Provocările conduc, de asemenea, la extorcare și la piraterie. Într-adevăr, folosind diferite tehnici, oamenii din spatele Momo au putut să acceseze telefoanele jucătorilor și să folosească conținutul lor pentru șantaj.

Cât de multe decese sunt legate de provocarea Momo?

Provocarea Momo a fost legată de sinuciderea unei fete de 12 ani din Argentina care era în contact cu un cont Momo. Cu toate acestea, investigația poliției rămâne neconcludentă.

Pe 28 august, un baiat de 18 ani, numit Manish Sarki, a fost găsit mort într-un grajd de animale, care avea pe perete cuvintele „Illuminati” și „One eye of Devil”.

Rapoartele Hindustan Time :

 

Manish Sarki, un student de clasa a 12-a de scoala privata, a fost gasit atârnat intr-un grajd de animale, la o distanta scurta de casa lui, luni seara. El a dispărut pe 20 august. Poliția examinează schițele și cuvintele precum „Omul agățat”, „Illuminati”, „Doped Up”, „Metal” și numele unei fete pictate în interiorul magaziei de animale.

Acești graffiti ridică suspiciunea că băiatul sa sinucis după instrucțiunile din joc.

„Încercăm să deblocăm telefonul băiatului. Odată ce vom reuși să facem acest lucru, am putea obține indicii vitale pentru motivul sinuciderii. Manish a fost găsit agățat într-un grajd de animale în noaptea de 20 august „, a declarat Harikrishna Pai, superintendent suplimentar al poliției, Kurseong.

„Îl văzusem pe Omul Spânzurat, desenul Manish pictat, în aplicația Momo. Jocul este responsabil pentru sinuciderea sa „, a declarat Arjun Ghatani, vărul lui Sarki și un student de clasa a 10-a. Un alt prieten, Imon a spus că i-a spus profesorilor că Sarki ascunde mereu ceva de ei în timp ce folosea telefonul mobil.

 

Mesajele provocate de mesajele Momo au fost raportate în mai multe țări din întreaga lume, inclusiv Mexic, India, Argentina, Franța, Germania și Canada. Unele mesaje au fost raportate în Statele Unite, dar nu există rapoarte de sinucideri încă.

Anchetele preliminare au stabilit că majoritatea mesajelor provin din Japonia și Mexic. Unele surse cred că „provocarea” este cel mai probabil o formă de „momeală” folosită de infractori pentru a fura date și a extorca oamenii pe internet.

O altă ipoteză este că aceste fenomene provin de la organizații subterane ale unor oameni care se află în lucruri care sunt extrem de întunecate, violente și oculte și care se bucură de adolescenții creduli și îi duc într-o lume de groază, și, în cele din urmă, către moarte.

[dntplgn recurring_amt1="5.00" recurring_amt2="10.00" recurring_amt3="20.00" item_name="Donatie"]

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button