X

ALERTĂ în magazinele din România. Zeci de substanțe chimice în alimente

de null

Specialiştii trag un semnal de alarmă si avertizeaza ca sosurile din comerţ sunt pline cu soluţii chimice. Prin consumul acestor produse există riscul de a ne îmbolăvi estrem de grav.

Specialiştii trag un semnal de alarmă si avertizeaza ca sosurile din comerţ sunt pline cu soluţii chimice. Prin consumul acestor produse există riscul de a ne îmbolăvi estrem de grav.

“Exita sos de maioneza si fara galbenus de oua, iar galbenusul de ou nu depaseste 5 % in sosurile de maioneza cand el ar fi trebuit sa fie de cca 30%. Exista sosuri in care gasim pana la 10 lingurite de zahar pe o suta de grame de produs” , a declarat Costel Stanciu, președinte ANPC, pentru b1.ro

Astfel de produse ajung fara nicio problema in cosurile de cumparaturi si pe mesele romanilor.

„Ajung si din cauza noastra, a consumatorilor, pentru ca nu acordam o atentie suficienta produselor alimentare. Nu ne uitam cu atentie pe eticheta, nu stim despre ingredientele care fac parte din acel rodus alimentar. Și statul, care ar trebui sa își protejeze cetatenii și sa introduca prin acte normative restrictii referitoare la compozitia alimentelor, nu se implica mai mult”, mai spune directorul APC.

Printre cele mai periculoase substante care se regasesc în sosurile de pe rafturi sunt aditivii E102, care agraveaza astmul, E 150C care poate declansa alergii.

Acidul sorbic poate provoca reactii alergice iar sorbatul de potasiu, E202 poate fi mutagen pentru celulele sangelui. Alimentele ce conțin E 270, acidul lactic, nu trebuie consumate de copiii mici.

Tartrazină este un colorant sintetic- agravarea astmului, de producerea de iritații la nivelul pielii și de distrugerea ADN-ului.

  • E 133 – Albastru briliant este un colorant albastru – poate provoaca alergii la persoanele cu astm moderat.
  • E 150A – Caramel simplu – poate provoaca hiperactivitate şi probleme gastrointestinale.
  • E 200 – Acid sorbic -poate produce reacții alergice la nivelul pielii și tulburări respiratorii.
  • E 202 – Sorbat de potasiu- irită pielea, ochii şi mucoasele. Poate fi genotoxic și mutagen pentru celulele sângelui uman.
  • E 223 – Metabisulfit de sodiu- poate provoca reacții alergice la persoanele sensibile la sulfiți, incluzând şoc anafilactic.
  • E 270 – Acidul lactic- poate produce reacţii alergice ca mâncărimi, inflamarea limbii şi a mucoaselor, respiraţie greoaie, secreţii nazale.
  • E 330 – Acid citric -poate provoca dureri abdominale și poate ataca smalțul dinților.
  • E 509 – Clorura de calciu -poate provoca reacții cum sunt dureri de stomac, bufeuri, greață și vărsături, lipsa apetitului, sete extremă, dureri osoase, aritmie, pietre la rinichi, comă.
  • E 621 – Monoglutamatul de sodiu – poate produce dureri de cap, slăbiciune.

Cei mai mulţi aditivi alimentari sunt substanţe chimice fără echivalent in natura, care se adaugă in alimente pentru a modifica gustul, mirosul, culoarea si aroma produselor, respectiv pentru a prelungi durata de păstrare a alimentelor.

Specialiştii trag un semnal de alarmă si avertizeaza ca sosurile din comerţ sunt pline cu soluţii chimice. De exemplu, sosul de usturoi, atat de iubit de români, conţine peste 7 substanţe chimice, dar şi mult zahar.

O noua alerta a fost lansata de specialistii in alimentatie. De data aceasta este vorba despre sosuri. Peste 150 de astfel de produse au fost analzate de specialistii de la Asociatia Pro Consumatori. Rezultatele sunt uluitoare.

Un sfert din sosurile de maioneză analizate conţin câte 7 substanţe chimice, Sosul Taco Salsa are in compozitie soluţie de dezgheţat şosele! Jumătate din ketchup-urile si sosurile de roşii analizate conţin câte 2 tipuri de conservanţi, iar sosurile de soia sunt soluţii de saramură cu gust de soia!

“Exita sos de maioneza si fara galbenus de oua, iar galbenusul de ou nu depaseste 5 % in sosurile de maioneza cand el ar fi trebuit sa fie de cca 30%.

Exista sosuri in care gasim pana la 10 lingurite de zahar pe o suta de grame de produs” , a declarat Costel Stanciu, pre;edinte ANPC, pentru B1 TV.

Astfel de produse ajung fara nicio problema in cosurile de cumparaturi si pe mesele romanilor.

„Ajung si din cauza noastra, a consumatorilor, pentru ca nu acordam o atentie suficienta produselor alimentare. Nu ne uitam cu atentie pe eticheta, nu stim despre ingredientele care fac parte din acel rodus alimentar. Și statul, care ar trebui sa își protejeze cetatenii și sa introduca prin acte normative restrictii referitoare la compozitia alimentelor, nu se implica mai mult”, mai spune directorul APC.

Printre cele mai periculoase substante care se regasesc în sosurile de pe rafturi sunt aditivii E102, care agraveaza astmul, E 150C care poate declansa alergii.

[dntplgn recurring_amt1="5.00" recurring_amt2="10.00" recurring_amt3="20.00" item_name="Donatie"]

2 comentarii

  1. Știați că vinul pentru a pierde orice dîră de tulbureală e limpezit cu gelatină (animală)? Iar pentru a se păstra mulți ani are sulfiți ?
    Știați că prescura nu se face exclusiv din apă, făină și sare?
    Deci știați că materia primă pentru Sfînta Euharistie în biserica de azi nu respectă aceste condiții minime?

  2. Situatia e intr-adevar extrem de grava, dar atentia oamenilor e deja tocita de atatea alerte si stiri false. Daca trebuie sa spui in titlu ” Nu e de gluma”, asa cum face Evz, inseamna ca te astepti sa nu prea fii luat in serios. Mai ales ca e plin Internetul de agenti ai schimbarii care pandesc pe la colturi sa sara cu comentarii care arunca stirile importante in derizoriu. Cum era de asteptat, primul comentariu la stirea din Evz era al unuia care isi spune Leon, care ii trage un perdaf autorului pentru subiectul fara importanta si proasta calitate a traducerii. Ca sa priceapa cititorii ca nu au de ce sa retina informatiile din acel articol. Desi aceste informatii sunt de o gravitate extrema.

    Vorbim de otravire in masa aici. Cu produse care nu au cum sa fie pe rafturi decat daca administratia fermei animalelor permite acest lucru. Daca adaugam la asta si otravirea noastra sistematica prin contaminarea aerului cu substante toxice, ultimul racnet in materie fiind otravurile de dezinsectie cu particule extrem de mici, otravire pe care nu avem cum sa o evitam nici macar in case, decat eventual cu masti de gaze sau purificatoare de aer cu filtre de carbon, intelegem ca viata in secolul XXI inseamna de fapt moarte accelerata, din ce in ce mai „rapida si sigura”, ca si efectele promise de firmele de dezinsectie.

    Vorbim de o situatie care ar fi corect descrisa ca „razboi chimic”. Un razboi chimic impotriva noastra, in care agresorii sunt chiar cei care ar trebui sa ne protejeze, care in loc sa fie acolo unde ar trebui sa stea criminalii de razboi, ne sfideaza din cele mai inalte functii ale statului satanic si ne servesc otravuri contra cost. Si daca in acest moment inca mai exista mici sanse sa gasim ceva mancare cat de cat curata din alte surse, ca sa nu mai hranim criminalii si sa putem sa le spunem NU atunci cand vor sa ne transforme in sclavi absoluti, in ritmul in care e otravita Romania, nu mai avem decat foarte putin timp. Cam pana prin 2020, daca nu ne omoara pana atunci otravurile care ne intra in plamani in fiecare zi…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button