X

Predicatorul radical islamist, care a spus că ”nu crede în democrație” și ”nu se supune” dreptului secular, lucrează ca martor expert în tribunalele britanice

de null
Imran Waheed organised a rally calling for Muslims to abandon the Western way of life
Imran Waheed a organizat un miting în care a făcut apel la musulmani să renunțe la modul de viață occidental

Predicatorul radical islamist, care a spus că ”nu crede în democrație” și ”nu se supune” dreptului secular, lucrează ca martor expert în tribunalele britanice

  • Imran Waheed este un psihiatru al NHS și martor expert
  • El este, de asemenea, un predicator islamist radical care a fost purtător de cuvânt al organizației Hizb ut-Tahrir
  • El spune că a părăsit grupul extremist și că și-a schimbat părerile
  • Dar el a predicat la una din conferințele organizației în noiembrie

MailOnline ne poate dezvălui că predicatorul radical islamist, care a spus că ”nu crede în democrație” și ”nu se supune” dreptului secular, lucrează ca martor expert în tribunalele britanice.

Dr. Imran Waheed, 41 de ani, un psihiatru care lucrează pentru NHS și Bupa în Birmingham, își oferă serviciile ca martor expert într-o serie de cauze civile și penale, care evaluează bonitatea psihologică a acuzaților.

Timp de mulți ani a fost un personaj cheie în filiala UK a organizației Hizb ut-Tahrir, care desfășoară campanii pentru un stat islamic, condus de legea șariei. Într-un interviu, el a spus: ”Nu am niciun respect față de nicio lege, în afară de Allah … Nu-mi pasă de legea niciunui om”.

Imran Waheed at a Hizb ut-Tahrir meeting at the Royal National Hotel, London
Imran Waheed, la o întâlnire Hizb ut-Tahrir la Royal National Hotel, Londra

Dezvăluirea a stârnit temeri că sistemul de justiție este vulnerabil la infiltații islamici, care doresc să ”preia controlul din interior”.

Dr. Waheed a declarat pentru MailOnline că a părăsit organizația și și-a schimbat părerea.

Dar, în noiembrie, a apărut în transmisiunea oficială pe internet a organizației, elogiind virtuțile unui califat.

Potrivit site-ului său, dr. Waheed acordă tribunalelor britanice evaluări psihiatrice asupra ”periculozității” unui pârât, capacității de a deține o licență pentru arme de foc ori asupra stării de a suporta un proces.

De asemenea, tratează pe pacienți bolnavi psihic și este lector al studenților la medicină pe subiecte ce includ ”aspectele culturale și etnice ale tulburărilor de dispoziție”.

Într-un interviu acordat BBC, el a spus: ”Nu am niciun respect față de nicio lege, în afară de Allah, așa că nu-mi pasă de lege, ca să fiu cinstit … Îmi pasă de legea islamului. Nu-mi pasă de legea niciunui om.”

Când a fost luat la întrebări de MailOnline, el a spus că aceste declarații ”nu reflectau viziunea sa curentă”.

Dezvăluirile ridică îngrijorări cu privire la implicarea doctorului Waheed în cazurile legate de legea islamică sau de extremism. El a spus că nu a avut o astfel de activitate și ”nu depune mărturie ca expert în cazul în care ar putea apărea vreun conflict de interese”.

Deși pretinde că nu mai este ”afiliat” la Hizb ut-Tahrir, Dr. Waheed a predicat în emisiunea oficială a organizației în noiembrie, alături de trei dintre cei mai în vârstă lideri britanici ai acesteia.

În predică, el și-a reluat solicitările sale anterioare pentru un califat și a spus că intenționează să ”elibereze omul de la înrobirea de către om și de către sistemele omului”, punând sub semnul întrebării rolul său în sistemul britanic de justiție.

http://www.dailymail.co.uk/embed/video/1715214.html

Imran Waheed, seated at the far left of the table, in his former role as  Hizb ut-Tahrir spokesman
Imran Waheed, așezat în partea stângă a mesei, în fostul său rol de purtător de cuvânt al organizației Hizb ut-Tahrir
Imran Waheed, left, in his former role as spokesman for Hizb ut-Tahrir, speaks to the press
În stânga, Imran Waheed vorbind presei, în fostul său rol de purtător de cuvânt al Hizb ut-Tahrir

Când a fost intrebat despre acest aspect de către MailOnline, el a susținut că vorbea ”în contextul ocupării Palestinei”.

Fiyaz Mughal OBE, fondatorul ”Faith Matters” (Credința contează) și expert în anti-extremism, a declarat: ”Este sinistru, pentru că exact așa acționează membrii operativi ai Hizb ut-Tahrir.”

”Ei neagă legitimitatea legilor seculare ale omului. Cu toate acestea, ei încearcă să intre în acele sisteme și structuri, pentru a le distruge efectiv din interior sau pentru a le prelua din interior.”

Nu există nicio sugestie că dr. Waheed este angajat în acțiunea de infiltrare, acuzație pe care el o neagă.

Într-o apariție la emisiunea  BBC Hard Talk din 2007 – interviul său cel mai amplu până în prezent- el a declarat: ”Supunerea mea nu este față de nicio lege. Supunerea mea este față de legea creatorului meu.”

”Nu-mi pasă de legile din Pakistan, unde s-au născut părinții mei, sau de legile din Marea Britanie. Îmi pasă de legile creatorului meu.”

El a adăugat: ”Noi nu credem în democrație. Democrația înseamnă că poți schimba legile de la un moment la altul. Legile noastre sunt constante și neschimbate.”

Dr. Waheed a declarat pentru MailOnline că aceste afirmații ”nu reflectau viziunea sa curentă”.

În timp ce lucra pentru NHS, Dr. Waheed a alcătuit o listă de atașați militari, care lucrau în ambasadele țărilor arabe din Londra, și le-a distribuit unor apropiați extremiști.

La acea vreme, el a fost acuzat că a încercat să ”ia în vizor și să recruteze” sprijin militar pentru stabilirea unui regim islamic, deși a negat acest lucru.

În trecut, a organizat un miting la Arena din Londra, făcând apel la musulmani să renunțe la modul de viață occidental.

El a fost deportat din Indonezia, unde trebuia să vorbească la un miting extremist în 2007. Organizația Hizb ut-Tahrir a fost ulterior scoasă în afara legii în această țară.

Organizația a fost, de asemenea, interzisă într-o serie de alte țări, inclusiv Germania, Rusia, China, Turcia și în majoritatea lumii arabe. De asemenea, este interzisă în moscheea centrală din Birmingham.

Dr. Waheed a declarat pentru BBC: ”În democrație și în capitalismul occidental, omul este cel care decide ce este bine și ce este rău. În islam, noi credem că Allah creatorul nostru a decis ce este bine și ce e rău.”

El a adăugat: ”Considerăm că suntem pe punctul de a înființa acest stat [islamic]”.

NOTĂ OrtodoxINFO
[dntplgn recurring_amt1="5.00" recurring_amt2="10.00" recurring_amt3="20.00" item_name="Donatie"]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button