Guvernul chinez nu a reuşit să afle, în urma unei anchete, care sunt motivele pentru care un diplomat american s-a îmbolnăvit la consulatul din Guangzhou, după ce a auzit sunete misterioase, relatează Washington Post.
Departamentul de Stat a anunţat miercuri că evacuează mai mulți americani din Guangzhou, invocând raţiuni de protecţie a sanătăţii. Anunţul vine după ce, iniţial, a fost evacuat un singur angajat guvernamental, care raportase tulburări de auz și prezenta simptome de leziuni cerebrale.
Joi, Ministerul de Externe chinez a declarat că, după primul incident, s-a deschis o anchetă. „China și autoritățile au efectuat o investigație și au răspuns Statelor Unite”, a declarat purtătoarea de cuvânt, Hua Chunying. „Nu am găsit cauza care să conducă la situația menționată de Statele Unite”, a adăugat ea.
Hua a mai spus că, recent, ministrul de Externe a fost informat de guvernul SUA despre noile cazuri. „Dacă Statele Unite comunică cu noi, vom adopta o atitudine responsabilă față de această situaţie. Vom menține comunicarea cu Statele Unite în acest sens”, a mai spus ea.
UN NOU CAZ CUBA
Luna trecută, secretarul de stat Mike Pompeo a informat Congresul că, din punct de vedere medical, cazul din Guangzhou este foarte asemănător cu cel observat în Cuba anul trecut, când o mare parte din personalul ambasadei a fost retras după ce s-a plâns de simptome precum pierderea auzului, amețeli, acufene, dificultăţi de vedere, dureri de cap.
Asociaţia Americană a Serviciilor Externe a transmis ulterior că angajaţii guvernamentali au fost diagnosticaţi cu leziuni cerebrale traumatice uşoare si pierderea permanentă a auzului, cu simptome asociate cum ar fi dureri de cap severe, tulburări cognitive şi umflarea creierului.
Primul angajat, care a fost evacuat din Guangzhou, s-a plâns de „senzații subtile și vagi, dar anormale, de sunete și de presiune”, potrivit Departamentului de Stat. Purtătoarea de cuvânt a Heather Nauert a declarat că acum au apărut cazuri noi, iar persoanele afectate au fost trimise în SUA pentru investigaţii medicale.
O echipă medicală americană din Guangzhou a examinat, de asemenea, joi mai mulți americani, conform Associated Press. Cea mai recentă tranşă de evacuări, care a avut loc miercuri în China, a fost primul semn că bolile inexplicabile s-au extins și amenință să devină o criză de sănătate, precum cea care a afectat cel puțin 24 de diplomați și familiile lor din Cuba.
Un oficial american, care nu a fost autorizat să discute despre această situație în mod public și a cerut anonimatul, a declarat pentru Associated Press că americanii evacuați sunt aduși la testare la Universitatea din Pennsylvania, unde medicii au tratat și studiat pacienții evacuați din ambasada de la Havana.
„Profesioniştii din domeniul medical vor continua să facă evaluări complete pentru a determina cauza simptomelor raportate şi, dacă rezultatele sunt în concordanţă cu cele observate în rândul personalului guvernamental anterior afectat, sau, eventual, complet independente”, a spus Nauert.
STUDII PESTE STUDII
Deși nu au fost date nume, un ofițer al Serviciului de Externe, Mark Lenzi, a declarat pentru Washington Post că va fi evacuat împreună cu soția și fiul său, în vârstă de trei ani. Lenzi a spus că a început să audă sunete neobișnuite în aprilie 2017. El a mai spus că a început să aibă dureri câteva luni mai târziu, ca și soția și fiul său.
Lenzi a mai spus că angajatul evacuat luna trecută a fost vecinul său, un coleg de serviciu din străinătate, care a fost diagnosticat cu leziuni traumatice ușoare ale creierului. Departamentul de Stat a declarat că suspectează că diplomații din Cuba au fost vizați în mod intenționat de un atac. Ca răspuns, SUA şi-a redus personalul diplomatic din Havana și a interzis familiilor să se alăture diplomaților care au rămas.
Statele Unite au expulzat, de asemenea, 15 diplomați cubanezi, ca represalii, acuzând Havana că nu a reușit să-i protejeze pe trimișii americani. Dar, în ciuda unei investigații făcute de FBI, care a continuat timp de peste un an, oficialii din SUA nu au reușit să determine cauza leziunilor, cu atât mai puțin cine sunt vinovaţii.
Examinarea a peste 20 de persoane afectate, efectuată de cercetătorii de la Universitatea Pennsylvania şi publicată mai târziu în Journal of American Medical Association, a concluzionat că la personalul din Cuba „păreau să fi fost afectate reţelele din creier, fără să fi existat, în istoricul medical, vreo traumă la nivelul capului ”
Studiul a identificat un ansamblu „de semne și sisteme acute și persistente” – incluzând disfuncții cognitive, dureri de cap și anomalii ale somnului – după expunerea la „fenomenele senzoriale direcționale și auditive”. Alți cercetători au criticat, ulterior, metodele utilizate în studiu, spunând că dovezile neuropsihologice prezentate în articol sunt superficiale.
Separat, un grup de cercetători de la Universitatea din Michigan a sugerat că un transmițător de ultrasunete, proiectat să asculte conversațiile, ar fi putut provoca rănile personalului din Cuba. Ei au afirmat că experimentele lor au reușit să reproducă sunetele metalice ale unui ciripit, pe care diplomații americani le auzeau în Cuba, avansând posibilitatea ca leziunile să fi fost rezultatul unor semnale ultrasonice.
[dntplgn recurring_amt1="5.00" recurring_amt2="10.00" recurring_amt3="20.00" item_name="Donatie"]
In curand vom fi toti expusi, odata cu lansarea 5G! Nu e „minunat”? O sa suferim toti, o sa murim de cancer pe capete, dar… macar vom avea net mai rapid pe telefoane (ca asta conteaza mai nou!…).
Nu stiu daca nu au inceput deja testarea. Cei de la Orange spuneau ca vor face teste de retea 5G in Romania în mai multe zone urbane, în a doua jumătate a lui 2018.
http://www.nwradu.ro/2018/02/orange-a-anuntat-ca-va-testa-tehnologia-5g-in-romania-in-2018/
Spun asta pentru ca de la sfarsitul lunii mai (26 mai, mai exact), in zona Timisoarei, am inceput sa aud un zgomot foarte puternic de tip „ringing” in cap, in locul tiuiturilor si hasaiturilor mai discrete pe care le auzeam permanent de vreo 3 ani incoace. M-am trezit in acea dimineata cu zgomotul asta infernal in cap. Cu palpitatii si cu o senzatia foarte puternica de arsura pe piele si in gat care e si ea permanenta. In apropiere sunt cel putin 2 antene de telefonie mobila, la vreo 500 de metri distanta, si locuinta e chiar la nivelul emitatoarelor de pe stalpi. S-a mai intamplat de cateva ori sa aud sunetul asta agresiv in trecut, dar doar pentru perioade foarte scurte de timp. Acum e permanent, la fel ca si vuietul (hum-ul) de joasa frecventa pe care il aud din toamna trecuta atunci cand ma aflu in interior, nu si in aer liber.
Si ca am adus vorba de 5G, am gasit un articol interesant despre cum ar arata un oras conectat 5G:
„În viitor, unul chiar nu foarte depărtat, stâlpii de iluminat vor fi folosiți pentru a găzdui antene 5G care vor oferi internet la toate obiectele din jur. În sine, stâlpii vor avea această utilitate de a crea o rețea foarte densă de internet 5G pentru ca lucrurile să meargă în ordine.”
„Practic, casele noastre, blocurile, stâlpii de iluminat vor fi parte a rețelei extinse.”
„…dacă vorbim de tehnologia folosită de Samsung, e nevoie de o rețea foarte densă, pe fiecare stâlp, cu distanțe nu mai mari de 100-200 de metri între ei.”
https://start-up.ro/5g-tehnologia-pentru-lumea-smart-cum-va-fi-testul-din-romania/
Daca pentru cei mai sensibili chiar si acum situatia e deja greu de suportat, cu antene 5G la fiecare casa va fi chiar iadul pe pamant. Si vad ca si-au propus sa ne faca pe noi, romanii, pionieri 5G:
http://m.jurnalul.ro/special-jurnalul/interviuri/adrian-dita-ancom-romania-va-fi-prima-tara-cu-tehnologie-5g-tarifele-de-roaming-vor-scadea-in-urmatorii-patru-ani-747120.html