X

Cercetătorii și sterilizarea psihologică: ,, Să faci un copil este cea mai proastă decizie pe care o poți lua!”

de null

Poate sună fără sens sau logică, dar rezultatele mai multor cercetări arată că un copil ne afectează viață. În urma mai multor studii, oamenii de știință au ajuns la concluzia că un copil poate afecta în mod serios o serie de lucruri, de la bani, până la somn și sex.

Greg și Mitch, cei care au condus această cercetare, arată efectele negative pe care un copil le are asupra individului și a cuplurilor.

Aproximativ 70% dintre cupluri se confruntă cu deteriorarea relației în primii trei ani de viață ai copilului, printre care: lipsa de intimitate, lipsa banilor, diferențele de opinii cu privire la modul de a crește copilul și timpul petrecut de părinți împreună.

Fericirea în căsătorie scade rapid și ea după nașterea primului copil.

„Acele cupluri care cred că un copil îi va apropia mai mult, ar trebui să se mai gândească”, a marturisit dr. Elen Walker pentru „Psihologia de azi”. Somnul și relaxarea sunt ceva la care părintii mai pot doar visa. În primii doi ani de viață ai copilului, părintele pierde șase luni de somn, ceea ce reduce somnul la o medie de aproximativ 2,5 ore pe zi, scrie noizz.ro.

 

 

NOTĂ OrtodoxINFO
[dntplgn recurring_amt1="5.00" recurring_amt2="10.00" recurring_amt3="20.00" item_name="Donatie"]

7 comentarii

  1. Asta face parte din programul elitelor de reducere a populației globului. E un război anti-demografic dus pe toate planurile. Trebuie sa fii slab de minte sa nu pricepi ce se întâmplă de fapt!

  2. Oricum, aceasta conceptie s-a insinuat deja in mentalul oamenilor prin media. Este incurajata desfranarea, lipsa de responsabilitate a barbatilor. Sunt barbati si femei care stau si 11 ani in casatorie de proba. Iar pe urma, te trezesti pe la 40 de ani ca nu ai facut copii, si atunci se poate greu pt femei, dar si pt barbati ca nu apuca sa se bucure mult de copil, daca au o speranta de viata mai redusa. Sunt si mai multi oameni singuri din cauza acestor mijloace de comunicare artificiale care ii invata sa nu mai faca nici un efort de cunoastere a semenului sau pt ca au totul pe facebook despre el. Aceste lucruri nu sunt normale.

  3. In acest caz, cred ca ar trebui sa ne obisnuim de pe acum cu nume ca Facultate, Germania, Artezian, Aramis, Pardalian s.a., ca astia asculta mai mult manele decat stiri si nu se obosesc prea mult nici cu cititul.

    In alta ordine de idei, mi se pare ca s-a declansat o campanie de „constientizare” in legatura cu mamele adolescente, dar, probabil, nu fiindca i-ar interesa ca degradarea morala si promiscuitatea se generalizeaza treptat, ci pentru ca unii vad o „oportunitate de afaceri” pe aceasta „piata”.

  4. Un articol excelent pe acest subiect a fost publicat cu ceva ani in urma pe adevarul.ro (nu stiu cum de le-a scapat): http://adevarul.ro/news/societate/Iti-permiti-copilp-sterilizarea-psihologica-zilele-noastre-1_5576c250cfbe376e35171737/index.html

    Autorul, in analiza pe care o face, spune urmatoarele:

    Nemaidorindu-şi copii sau făcându-i într-un mod controlat, planificat şi asigurat, oamenii acţionează, fără să-şi dea seama, la comanda societăţii de consum în care trăiesc. Căci societatea noastră actuală nu mai are nevoie neapărat de o cantitate mare de oameni, ci de consumatori de calitate (a se intelege consumatori care consuma mult, necontrolat si prost).

    Astăzi, societatea noastră nu mai are nevoie nici de băieţi, nici de mulţi copii, are suficiente mijloace performante non-umane prin care-şi poate asigura, cu o minimă implicare a omului, funcţionarea optimă atât pentru producţie, cât şi pentru război.

    … De fapt, în spatele acestui aparent atât de „responsabil” principiu al parentalităţii se ascunde imperativul economic: trebuie să faci un copil în stare să consume cât mai mult şi cât mai devreme … Astăzi ţi se cere să aduci pe lume nu un copil, ci un client.

    Ce nevoie are însă societatea actuală de o familie mare ce riscă să devină o comunitate cvasi-autarhică şi de un individ care nu trebuie să apeleze la serviciile ei contra-cost? Un frate este de multe ori cel mai bun prieten, cel mai bun psiholog, cea mai apropiată, promptă şi filantropică bancă (îţi împrumută bani fără dobândă, fără garanţii, sau chiar fără să ţi-i ceară înapoi). Un sprijin gratuit pe termen nedeterminat („sângele apă nu se face!”) care concurează absolut neloial cu toate societăţile financiare, bancare, sau de sprijin psihologic. E absolut evident că societăţii actuale îi convine mult mai bine un om singur (şi deci mai vulnerabil) decât un om care face parte dintr-o comunitate fundamentată pe legături de sânge şi care-i poate satisface nişte nevoi ce altfel nu pot fi satisfăcute decât contra-cost.

    În istoria sterilizării, nu a mai existat cred vreo metodă mai eficientă de sterilizare decât sterilizarea psihologică din vremurile noastre.

    Cred ca articolul ar trebui reprodus. Desigur, cu citarea sursei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button