X

Goldman Sachs întreabă într-un raport de cercetare biotehnologic: „Este vindecarea pacienților un model de afaceri sustenabil?”

de null
Yuri Arcurs | Getty Images

Analiști Goldman Sachs au încercat să abordeze un subiect sensibil pentru companiile de biotehnologie, în special cele implicate în pionieratul tratamentului “terapiei genetice”: remediile pot fi dăunătoare pentru afaceri pe termen lung.“Este vindecarea pacienților un model de afaceri sustenabil?” au întrebat analiștii într-un raport din 10 aprilie intitulat “Revoluția Genomului”.“Potențialul de a dezvolta ‘remedii rapide’ este una dintre cele mai atrăgătoare aspecte ale terapiei genetice, terapiei celulare modificate genetic și a editării genetice. Cu toate acestea, aceste tratamente conferă o persepectivă în ceea ce privește veniturile regulate versus terapiile cronice”, a scris analistul Salveen Richter într-o notă către clienți marți. “Deși această propunere are o valoare enormă pentru pacienți și societate, poate reprezenta o provocare pentru dezvoltatorii de tratamente genomice ce urmăresc un venit sustenabil.”

Richter a citat tratamentele Gilead Sciences pentru Hepatită C, ce au înregistrat rate de vindecare de peste 90%. Vânzările companiei în SUA pentru aceste tratamente de Hepatită C au atins maximul de 12,5 miliarde de dolari în 2015, dar au fost în scădere de atunci. Goldman estimează că vânzările în SUA pentru aceste tratamente vor fi de sub 4 miliarde de dolari pentru acest an, potrivit unui tabel din raport.“GILD e un exemplu în acest sens, în care succesul francizei sale pentru Hepatită C a epuizat treptat grupul de pacienți tratabili”, a scris analistul. “În cazul bolilor infecțioase precum Hepatita C, vindecarea pacienților existenți reduce de asemenea numărul de purtători capabili să transmită virusul către noi pacienți, astfel grupul incidental scăzând de asemenea …

Unde grupul incidental rămâne stabil (de exemplu în cancer) potențialul unui remediu poartă mai puține riscuri pentu sustenabilitatea unei francize.”Analistul nu a răspuns imediat unei cereri de comentare.Raportul a sugerat trei potențiale soluții pentru firmele biotehnologice:

  • “Soluția 1: Abordarea piețelor largi: Hemofilia este o piață de 9-10 miliarde de dolari, crescând cu ~6-7% anual.”
  • “Soluția 2: Abordarea afecțiunilor cu incidență ridicată: Atrofia musculară spinală afectează celulele (neuronii) în măduva spinării, afectând abilitatea de a merge, mânca, sau de a respira.”
  • “Soluția 3: Inovația constantă și expansiunea portofoliului: Există sute de afecțiuni retinale ereditare (forme genetice de orbire) … Ritmul inovației va juca de asemenea un rol deoarece viitoarele programe pot compensa traiectoria încasărilor în scădere.”
NOTĂ OrtodoxINFO
[dntplgn recurring_amt1="5.00" recurring_amt2="10.00" recurring_amt3="20.00" item_name="Donatie"]

4 comentarii

  1. off topic IMPORTANT:

    Lumina Sfanta n-a aparut in anul 1101, cand clerul grec si latin au participat impreuna la ritualul Luminii Sfinte. Abia dupa ce grecii (ortodocsii) s-au rugat in lipsa latinilor (catolicilor), care au parasit biserica, a aparut lumina. In 1580, in timpul Patriarhului Sofronie al Ierusalimului, Lumina Sfanta a iesit printr-un stalp de piatra (vizibil si acum langa usa sfantului lacas). Motivul pare sa fi fost faptul ca armenii au ocupat atunci biserica, in timp ce ceilalti ortodocsi au fost nevoiti sa ramana afara. In timpul rugaciunii ortodocsilor de afara coloana s-a despicat si Lumina Sfanta a iesit prin ea. Ca urmare a acestui miracol, unul dintre paznicii mahomedani a renuntat la religia sa si s-a convertit la ortodoxie. Sursa: Tezaurul Ortodox

    Citeşte mai mult pe aparatorul.md: Cand nu a venit Sfanta Lumina la Ierusalim https://www.aparatorul.md/cand-nu-a-venit-sfanta-lumina-la-ierusalim/

  2. Sa ajutam la raspandirea ortodoxiei in lume!
    Am cunoscut-o pe maica Thavoria din Uganda la man. Dragomirna.M-a impresionat. Provine dintr-o familie de musulmani, dar s-a convertit la ortodoxie de mic copil. A venit la noi in tara sub imboldul dorintei si credintei ca romanii cu suflet o vor ajuta sa stranga bani pt. a construi o manastire ortodoxa pt africani. Ea mai are in grija sufletele a 96 de copii africani, orfani, care se zbat in saracie si care au HiV, virus ce face ravagii in Africa. Pagina ei de facebook este

    https://www.facebook.com/StCatherineOrthodoxNunsMonasteryKiyindi/

  3. Va las contul unui prieten apropiat manastirii si puteti vira banii acolo mentionand Pt Maica Thavoria
    D-l Vezeteu Doru
    Banca Transilvania Suceava
    IBAN
    RO55BTRL03401201I54951XX
    Puteti trimite si un pomelnic pe mailul
    [email protected]
    Maica Thavoria mai sta in Romania pana pe 24 aprilie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button