X

[AUDIO] Duminica Sf. Ioan Scărarul în comunitatea de la Ivești, Galați. Vecernia, Utrenia, Sf. Liturghie și predica p. Claudiu Buză

de null

[dntplgn recurring_amt1="5.00" recurring_amt2="10.00" recurring_amt3="20.00" item_name="Donatie"]

10 comentarii

  1. Îi mulțumesc lui Dumnezeu, în Treime închinat și slăvit, pentru bucuria pe care o am de fiecare dată când slujesc în comunitatea ortodocșilor îngrădiți de erezie, din comuna gălățeană Ivești. Duhul viu și dragostea tinerilor pentru HRISTOS mi-au rănit sufletul și mi-au adus multă bucurie în nevrednica mea slujire. Le mulțumesc pe această cale pentru ceea ce sunt în Biserică, în HRISTOS.
    Dumnezeu să vă binecuvânteze și să vă răsplătească râvna pentru Adevăr, iubiți fii duhovnicești!

  2. Acolo e Biserica lui Hristos, unde sunt credinciosi de felul celor din Ivesti, laolalta cu pastorul lor. Dumnezeu Atotputernicul sa binecuvinteze stradaniile acestei turme in drumul sau spre imparatia cerurilor.

  3. Blagosloviti si iertati,Sfintia Voastra,Parinte Claudiu,
    Am urmarit cu emotie puternica predicile Sfintiei Voastre,si cantarea ingereasca a stranei formata din glasuri tinere si pline de credinta si evlavie.Ivesti-o localitate ,cu credinciosi ortodocsi plini de dragoste fata de Hristos Domnul, marturisitori tainici ai Sfintei Credinte Ortodoxe,intr-un colt indepartat din Romania,fiii duhovnicesti ai Sfintiei Voastre,pe care i-am cunoscut in parte.Faptele lor vorbesc de la sine.Frumos si tainic paraclis,din care izvoraste lumina si bucurie.Unirea in cuget si simtire,cunoasterea indeaproape a celui de langa tine,care va beneficia de ajutorul tau oricand,ospitalitatea,sunt virtuti pe care fiii duhovnicesti din Ivesti le cultiva cu daruire,simplitate,omenie si bun simt,modestie ,langa care te simti implinit si bucuros.M-a fermecat cantarea si le doresc ,cantaretilor din strana ,sa le rasplateasca Atotstiitorul, jertfa iubitoare,ca si tuturor celor din localitatea de”poveste”(cum o denumea o buna prietena).
    Frumoase si ziditoare predici,Sfintia Voastra,in care dati glas bucuriei si intaririi in Duh,primite dela Domnul Iisus Hristos in timpul Sf.Liturghii Arhieresti de la Banceni, de la Vladica Longhin,Parintele Theodoros Zisis,ale caror cuvinte s-au sapat in constiinta si sufletele noastre.
    Marturisesc ca asemenea trairi nu le-am avut nicicand,(mai ales in ultima perioada dinaintea ingradirii),in biserica parohiala in care mergeam si unde se pomeneste cu fierbinte recunostinta , ierarhul tradator al Ortodoxiei,la asa zisul sinod de nefasta amintire,aducator de schisme si dezbinari, din Creta.
    O spun cu durere in suflet,ca recenta experienta,pe care am avut-o cu o parte din Preotii pomenitori,carora le-am daruit cele doua brosuri (cea a domnului Mihai Silviu Chirila si cea a Parintelui Theodoros Zisis,insotite de iconita Maicii Domnului Portaitissa),a fost plina de amaraciune.De la unul dintre ei,am aflat ca daca se va duce in iad,pentru pomenirea ierarhului sau,se duce alaturi de el ,caci ii este recunoscator pentru hirotonire si nimic nu poate sa-l desparta de acesta,iar celalalt dupa ce i-am inmanat brosurile,cu glas puternic,de fata cu credinciosii,m-a dat afara din Biserica lui Hristos Mantuitorul,spunand ca sunt cu dusmanii(!),izgonindu-ma ca pe un talhar.
    I-am iertat din suflet,degraba,caci m-au intarit rugaciunile Parintelui meu Duhovnic ,caruia ii fac plecaciune,ale tuturor Marturisitorilor ,care sunt alaturi de noi,si care m-au sprijinit fara sa stie,prin dragostea lor ziditoare si puternica,ca madulare vii ale trupului lui Hristos,BISERICA.
    Atoatevazatorul Cel Vechi de Zile,stie si rasplateste la vreme ,unitatea si dragostea frateasca dintre noi,care ne sprijinim unii pe altii in ispite,care cauta sa te ingenunchieze si sa-ti fure bucuria Duhului si in final,mantuirea,pentru care luptam in fiecare clipa.
    Se potrivesc aici ,inteleptele cuvinte ale Imparatului David :
    20. Izbăveşte-mă de vrăjmaşii mei cei tari şi de cei ce mă urăsc pe mine, că s-au întărit mai mult decât mine.
    21. Întâmpinatu-m-au ei în ziua necazului meu, dar Domnul a fost întărirea mea
    22. Şi m-a scos la loc larg, m-a izbăvit, că m-a voit.
    23. Şi îmi va răsplăti mie Domnul după dreptatea mea, şi după curăţia mâinilor mele îmi va răsplăti mie,
    24. Că am păzit căile Domnului şi n-am fost necredincios Dumnezeului meu.(ps.17;20-24)
    Amin

  4. Doamne ajuta si sarutam dreapta parintelui nostru duhovnic.
    Sunteti mult prea binevoitor .,inima sfintiei voastre
    este buna si ingaduitoare cu noi, nevrednicii si pacatosii,
    care nu facem nimic bun.
    Slavim pe Domnul ptr sfintia voastra care ne-ati luat sub
    obladuire atunci cand eram in nevoie.Fi-ti binecuvantat
    impreuna cu intreaga familie iar inimile noastre sunt aproape
    de tot ce faceti ptr slava lui Dumnezeu si apararea credintei
    adevarate si stramosesti.
    Multumim si par. Iovita si doamnei Naghi ptr cuvintele frumoase
    dar dorim sa fim intr-adevar asa cum a-ti spus despre noi.
    Dumnezeu, noi si parintele stim toata nevrednicia noastra si starea
    pacatoasa cu care ne luptam zilnic.Tinerii nostri i-am incredintat
    Maicii Domnului caci noi parintii abia putem face ceva ptr noi.
    Lumina Invierii sa se pogoare peste toti care cu inima curata
    si sincera cauta mantuirea si slava Rascumparatorului nostru.
    Cerem iertare la toti si iertam pe toti.

  5. Destul ne este noua,acum ca „Păstorii şi cârmuitorii poporului l-au părăsit pe Hristos Dumnezeu, Cel ce este întotdeauna izvor de apă proaspătă şi sănătoasă, şi au început, după pilda popoarelor eretice şi fără de Dumnezeu, să sape puţuri seci, să adune apă de ploaie. Acestea numeau puţurile seci „cultură şi civilizaţie,” sau „ştiinţă şi modernism,” sau „progres,” sau „modă,” sau „sport” – şi tot aşa.

    Ne-am lepădat de Hristos, de aceea ne-a lepădat Hristos.”(Sf.Nicolae Velimirovici-Cugetari dureroase asupra caderii unui popor ortodox)
    Interventia sus numitului anonim(a),cauta ca multi altii in aceste vremuri tulburi, sa strice bucuria crestinilor ortodocsi ingraditi de erezia ecumenista,maladia ucigatoare, care macina sufletele si impiedica urcusul pe Glogata spre mantuirea cea mult dorita.
    Prin cuvantul izvorat dintr-o inima necuratita,sub povata Parintelui Duhovnic,aceasta de vine in scurt timp,cuib de omizi otravitoare,pestera de talhari,izvor de viclenie si rautati.O astfel de persoana ,prin cele ce graieste,arata ca”traieste in voia gandurilor sale si in duhul acestei lumi(Efeseni 2;2,3).
    „*Sf. Maxim Mărturisitorul vorbeşte depre o ”împreună cântare a dumnezeieştii doxologii, care se va înfăptui în veacul viitor între puterile cereşti şi pământeşti” şi care se înfăptuieşte deja, sacramental, în slujba bisericească. De aceea, îndemnul Sfântului Vasile cel Mare de a cânta Domnului ”într-un glas , într-o suflare şi în unirea prin dragoste” îl regăsim, spre exemplu, şi în ecfonisul: ”Şi ne dă nouă, cu o gură şi o inimă a slavi şi a cânta prea cinstitul şi de mare cuviinţă numele Tău […]”. Se înţelege importanţa simbolică şi chiar teologică pe care o exprimă cântarea în comun într-o slujbă care are tocmai scopul ca ansamblul celor care participă la ea să devină un singur şi acelaşi trup: trupul tainic al lui Hristos.

    Tot Sf. Vasile cel Mare spune totodată că ”psalmul este lucrul îngerilor” de unde rezultă foarte simplu că cei care cântă aceste cântări în Biserică fac şi ei ”lucrul îngerilor”. În mod asemănător, Sf. Niceta de Remesiana spune:” …cântarea dacă este îndeplinită cu dreaptă credinţă şi cu devoţiune, este legată de îndeletnicirea îngerilor, care fără somn, fără odihnă, neîntrerupt laudă pe Domnul din ceruri şi binecuvintează pe Mântuitorul”.
    ..În Biserică cântarea în comun polarizează atenţia celor prezenţi la slujbă şi îi face participanţi activi la rugăciune. “Prin influenţarea auzului s-a constatat că sufletul poate fi predispus mai uşor să primească adevărul cuprins în textul imnelor religioase”, constată Sf. Vasile cel Mare, iar Fericitul Augustin menţonează: ”Prin cântare adevărurile esenţiale pătrund în adâncul inimii”. De aceea cântarea în comun este o întoarcere la creştinătate sau o revenire la tradiţia Bisericii primare. Mai mult este un mijloc de lămurire, de întărire şi de apărare a dreptei credinţe şi mijlocul cel mai eficace de a stăvili trecerea credincioşilor la alte confesiuni sau culte religioase.”
    Stimate anonim(a),lamureste cu exemple ceea ce sustii..caci perdelele de fum,nu tin.
    Probabil ca nu poti sustine nimic,caci duhul in care vorbesti,a iesit de sub obroc la lumina,si este cazul sa-ti pleci capul cu umilinta,ca noi toti, in fata Preotului care drept invata cuvantul Adevarului.

    *https://feredeni.mmb.ro/cuvantul-preotului/11752-cantarea-comun-imperativ-al-slujirii-lui-dumnezeu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button