X

Parlamentul Basarabiei a refuzat o ședință comună cu Legislativul României

de null

Chișinăul a respins ideea unei ședințe comune cu Legislativul de la București – declarație

Senatorul român, Iulia Scântei, a declarat că dacă Guvernul României și cel al Republicii Moldova au hotărât că în curând vor avea o şedinţă comună, același lucru nu se poate spune şi despre Parlamentul Republicii Moldova, scrie Politics.md.

Potrivit ei, acesta a refuzat să dea curs invitației de a avea o ședință comună a Parlamentelor României și Republicii Moldova care ar fi trebuit să aibă loc la Iași sau la Chișinău, scrie unimedia.

„În ciuda eforturilor politice și diplomatice ale părții române, inițiate încă de anul trecut, conducerea Parlamentului moldovean nu a arătat aceeași deschidere pentru o ședință solemnă cu caracter de simbol și de punte politică a celor două foruri legislative”, a scris Iulia Scântei într-o postare pe facebook.

Senatorul mai adaugă că „o ședință solemnă doar a Parlamentului României, unde parlamentarii moldoveni vor avea statut de „invitați” (și asta dacă vor da curs și invitației!) și nu o ședință comună a celor două Parlamente pentru a marca 100 de ani de la unirea Basarabiei cu România, este inacceptabil politic”.

Parlamentul României se va întruni într-o ședință solemnă pe data de 27 martie 2018, pentru a marca ziua în care se împlinesc o sută de ani de la unirea Basarabiei cu țara-mamă România.

„O să vă dau informații în premieră. Cunosc motivele pentru care politicienii de la Chișinău una spun și alta fac, în sensul că au respins o asemenea propunere de a avea o ședință solemnă comună. Din rațiuni politice s-a întâmplat acest lucru, considerându-se că în Republica Moldova au loc alegeri anul acesta, un asemenea gest patriotic pe unii i-ar putea afecta. Acesta este motivul pentru care acei din PD n-au vrut să se afișeze cu un asemenea mesaj în an electoral. Asta este propria mea evaluare, nu am detalii, dar în cheia aceasta o citesc. Ceea ce mi se pare ipocrit este următorul lucru: 64 de parlamentari de la Chișinău dețin și cetățenia română, din 101, 64 sunt cetățeni ai României, deci mai mult de jumătate +1 sunt cetățeni ai României. Dacă acești oameni ar fi cinstiți cu ei și ar vota așa când au declarat așa când au depus jurământul n-ar fi existat nici o problemă”, a declarat deputatul Eugen Tomac.

[dntplgn recurring_amt1="5.00" recurring_amt2="10.00" recurring_amt3="20.00" item_name="Donatie"]

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button