X

Nu exista yoghini crestini si nici chakre crestine

de null

Îmi amintesc de pelerini la poalele munților Himalaya care căutau trecătoarea în apropierea izvorului înghețat al râului Gange. Printre acești călători s-au numărat doi bărbați foarte diferiți, unul geolog inteligent, iar celălalt un simplu excursionist.

Geologul și-a pus toată încrederea în mintea sa. Astfel că le-a spus celorlalți: ”Știu totul despre alcătuirea munților și a văilor. Știu cum s-au format și de ce acestea sunt aici. Uite, înțeleg totul și într-adevăr nu am nevoie de lecții de campare în prealabil, și nici nu am timp să mă pregătesc pentru această călătorie.”

Așa că a plecat nepregătit pentru călătoria grea, dar foarte încrezător.

Între timp, simplul excursionist nu se baza doar pe inteligența sa. Mai degrabă, el a lucrat în fiecare zi, și-a adus corpul în stare bună de sănătate, în același timp făcând cunoștință cu localnicii care au trecut prin acești munți. El a învățat unde să găsească adăpost, ce locuri și oameni să evite și știa exact unde se îndreaptă. El era foarte smerit în privința acestei acțiuni.

La prima furtună de zăpadă, primul om a intrat în panică. A uitat totul despre geologie și călătoria lui a devenit dificilă și dureroasă. Omul mai simplu, însă, și-a adus aminte de cele învățate de la cei de dinaintea lui, inspirându-se din înțelepciunea ancestrală și, amintindu-și de hărțile sale, a înconjurat de fapt acei munți cu mult efort, dar în siguranță.

Un om a sosit din călătoria lui pe un nou pământ.

Omul cel mândru nu a fost niciodată găsit.

Tainița secretă, inima omului, este locul unde începem această călătorie. Este ascunsă printre mulți spini și tufișuri, învăluită în patimile, gândurile și ego-ul nostru. Viața noastră, atunci, poate părea o păpușă rusească. Când Hristos vine ca un grădinar, este posibil să nu îl recunoaștem.

Atunci când gustăm din viață departe de El, care de fapt nu este o viață cu adevărat, ci (trăim ca) porci și pleavă, experimentăm de fapt o pregustare a iadului. Aceasta are adesea efecte profunde asupra unei persoane. Omul poate trăi cu frica de Dumnezeu, în funcție de gradul în care este orientat către viața spirituală, și această frică ne încurajează să depindem de voia Lui, de dragostea și harul Lui, dezvoltând umilința, pentru a încredința mintea și inima noastră încă o dată Sfintei Treimi.

De fiecare dată când ne reorientăm (spre Dumnezeu), murim câte puțin, de unde putem spune pe bună dreptate împreună cu Sfântul Pavel ”Mor în fiecare zi!”, dar acel a muri înseamnă a câștiga, căci atunci când ne vine ceasul morții, nu vom muri, ci vom trăi veșnic în Domnul.

Așadar este poate folositor să ne amintim de sufletul nostru așa cum este ilustrat în iconografia Bisericii; dacă vă amintiți, în iconografie, sufletul este adesea portretizat ca un copil înfășat în brațele Tatălui nostru în Hristos. În acest fel, ne amintim de dependența noastră de Dumnezeu și ne lipim de Tatăl nostru, sărind în brațele Sale și fiind purtați de dragostea Lui.

În aceste moduri, continuăm să ne unim cu Hristos.

Acum, în timpul slujbei Botezului și a Mirungerii, vedem că unirea noastră cu Hristos este exprimată în termeni indubitabili. De exemplu, după ce am renunțat și am scuipat pe Satana, anunțăm de trei ori că ne-am unit cu Hristos. Botezul ortodox – și numai botezul ortodox – este cel care începe să îndeplinească lucrarea mântuitoare a Domnului nostru în persoana umană. Aici începem restaurarea sinelui adevărat și recuperarea de la o stare de corupție – cumva am putea spune că ”embrionul” licărește la viață.

Confruntați toate acestea cu fenomenul inventat cunoscut sub numele de yoga.

În timp ce în Biserica Ortodoxă suntem chemați și susținem o unire continuă cu Hristos, yoga – ceea ce înseamnă ”yoke” (jug, robie) – vă cere să vă legați sau să vă înhămați la ceva, să stabiliți o uniune complexă – care este în mod explicit o unire cu cineva ori ceva, altul decât Hristos.

Prin învățarea și practicarea devotată a tehnicilor yoga se înțelege adesea (practicarea de) incantații la zeitățile hinduse, poziții fizice numite după și dedicate zeilor și zeițelor hinduse și trezirea lui Kundalini Shakti – o energie creată reprezentată de un șarpe încolăcit aflat la baza coloanei vertebrale. Creatorul yoga, conform yoga, este Shiva, zeul distrugerii.

Cu toate acestea, în America, yoga este asemuită cu stretching-ul (exerciții de întindere), dar yoga nu înseamnă exerciții de întindere. Yoga este o disciplină fizică, mentală și spirituală înrădăcinată în filosofia vedică și în religia hindusă. Oferă instrumente pentru a deschide, sau mai degrabă a debloca, energii misterioase foarte străine creștinului ortodox. Stretching-ul este doar relaxarea fizică a unor mușchi și încă puțin sau nimic altceva.

În yoga, multe poziții au nume de zei și zeițe. De exemplu, postura numită Viranchyasana – după zeul Hindu Viranchya – este dedicată lui Brahma. Vishnu (Vișnu) este un zeu popular menționat în Vede și există mai multe poziții dedicate avatarelor lui, încarnărilor sale umane și animale. Apoi este Ananta, un zeu care a luat chiar și forma unui șarpe și avem postura Anantasana numită după el. Șarpele s-a reîncarnat într-un om, în Patanjali, autor al “bibliei” yoghine, Yoga Sutra a lui Pantanjali.

Multe posturi corporale yoghine corespund direct și chakrelor. O chakră este ceea ce am putea numi un punct de presiune spiritual invizibil. La fel cum putem masa un punct de presiune al corpului fizic, crescând fluxul sanguin sau limfatic, yoga susține că avem și un corp subtil. Posturile yoghine masează cumva aceste puncte, încurajând prin aceasta deschiderea canalelor speciale, atrăgând astfel ”energia spirituală”.

O mulțime de yoghini vorbesc despre cum universul și tot ceea ce se află în el este de fapt muzical, vibrator și este legat de frecvență. De exemplu, recitarea unei mantre vă pune în legătură cu unele ființe, un guru, un zeu sau o zeiță, pe o singură frecvență, dintr-o singură dimensiune. Așezarea dvs. într-o anumită asana (postură) va emite, de asemenea, o vibrație, o carte de vizită, de atragere a energiei – diferite energii subtile – la fel ca atunci când punem o lumină în fereastră, atrăgând atenția cuiva. Nu contează dacă realizăm aceasta sau nu, credem aceasta sau nu, realitatea este că sufletul și corpul sunt strâns legate.

Posturile yoghine, cu rădăcini în panteonul zeilor și zeițelor hinduse, numite după nume de zei și zeițe, care lucrează pe zone subtile ale corpului și minții voastre, sunt periculoase. Știți, probabil am putea vedea pozițiile yoghine ca un fel combinație a unei încuietori. Fiecare asana sau model de asane, cu siguranță, în timp, se presupune că poate debloca diferite energii.

Acum, acest lucru este foarte important: în vasta lume a yoga, găsim multe metode de ”alegere” a acestor încuietori, multe uși din spate corespunzând unei varietăți de puteri ascunse. Aceste puteri ne influențează pe noi înșine și pe ceilalți și sunt cunoscute chiar și în yoga ca magie albă și magie neagră. Am fost inițiat personal în aceste arte, în capitala yoga a lumii.

Un scop în cadrul acestei discipline de yoga este deblocarea acestor chakre, aceste porți, în corp și suflet, invitând energia să urce înăuntrul vostru. Această energie este deseori înfățișată și descrisă ca un șarpe încolăcit, și cunoscut sub numele de Shakti sau kundalini, iar scopul aici, la fel ca aproape peste tot în yoga, este de a ridica această energie în minte, astfel încât să atingem realizarea că suntem identici cu Dumnezeu.

Deci, la ce ne subjugăm singuri în timpul yoga?

Asanele și, într-adevăr, toate semnele și modelele din yoga – în special mantrele – sunt lumini false, precum cele ale peștilor vânători din adâncurile mării. Asta îmi amintește ceva. Într-o clasă de yoga, nu este neobișnuit să auzi mantrele sanscrite și, uneori, să fii invitat de către instructori să le cânți, mai ales la începutul și la sfârșitul antrenamentului. Aceste mantre ar putea să nu fie rostite de voi, ci mai degrabă către voi, cântate prin muzica pusă în fundal sau ilustrate pe îmbrăcămintea și pereții templelor, ashramurilor și sălilor de yoga.

Așa cum semnul crucii corespunde Dătătorului Vieții, Iisus Hristos, semnele predominante în yoga corespund influenței lui Shiva, zeul morții. Aceste semne și modele includ diagrame și amulete care se presupune că posedă puteri oculte, în forme astrologice și magice, și sunt cunoscute sub numele de mantre, mandale și yantre.

Ca creștini ortodocși, nu trebuie să mergem niciodată la școli întemeiate pe filosofia satanică. Cu siguranță nu ar trebui să ne răsucim trupurile și mințile în pozițiile dedicate lui satan, chiar dacă nu ne închinăm lui. Diavolul însuși apare ca un înger de lumină.

Ca și moliile, suntem adesea atrași de false lumini create. Când Hristos vine ca un grădinar, îl vom recunoaște? Există un singur model de viață, o Hartă Necreată pentru omenire, care este Adevărul, Calea și Viața. El este Logosul întrupat, Hristos Dumnezeul-Om.

NOTĂ OrtodoxINFO
[dntplgn recurring_amt1="5.00" recurring_amt2="10.00" recurring_amt3="20.00" item_name="Donatie"]

6 comentarii

  1. Ion Dervis Sundar Singh,este un exemplu arhicunoscut in lumea intreaga,pentru ca daca l-as aminti pe Claudiu Raducu fost yoghin,cu siguranta mi-ai spune ca sunt povesti.Medicina moderna incepand cu anii 60 are lucrari ample referitoare la cei intorsi din moarte clinica,sau chiar al cazurilor de pacienti declarati morti dar care au inviat.Printre ei se numara si budisti,muslimi sau alte neamuri care inca se-nchina diavolului inconstient,relatarile lor confirma ceea ce unii stiu de mii de ani,altii insa vor muri in ale lor.

  2. Poza atașată articolului este o selecție (alterată electronic, evident) dintr-o lucrare a pictorului italian Duccio di Buoninsegna (c. 1255-1260 – c. 1318-1319), numită ‘Tentație pe munte’.

    https://ro.wikipedia.org/wiki/Duccio

    http://www.ducciodibuoninsegna.org/Temptation-On-The-Mount-Detail-1308-11.html

    Ca titlu informativ. 🙂

    Totuși mi se pare dubios ca americanii de la ‘Death to the World – the last true rebellion’ ( ‘Moarte lumii noastre’ – ultima adevărată rebeliune — https://moartelumiinoastre.wordpress.com/ ) — mari fani Gheorghe Calciu-Dumitreasa — http://deathtotheworld.com/articles/seven-homilies-to-the-youth-part-i/ — să prefere o astfel de… reprezentare artistică la un articol și nu de exemplu o icoană ortodoxă.

    Este doar o observație strict personală, despre yoga este mai mult decât evident că originea ei este satanică, dar să o spunem doar așa… de dragul câștigării a mai multor simpatii (!?) … Nu știu.

    Nu mi-o luați în nume de rău, spun doar că nu-mi place blogul ‘Death to the World – the last true rebellion’ – nici magazinul lor online – și îl consider pierdere de timp. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button