Dupa cum probabil ca deja stiti, de curand a avut loc Conventia de la Istanbul:
Treaba trebuie musai implementata, asa ca s-a inceput si la noi, prin Conferința “Women Talk”, despre care ne explica chiar unul dintre partenerii lor media, respectiv Ziarul de Vrancea in articolul sau Prima conferință despre drepturile și discriminarea femeii, cum ca astfel liceenii din judetul Vrancea vor avea sansa sa-si largeasca perspectivele cu cele mai noi informatii despre … rolurile de gen.
Sub pretextul “Trăim într-o Românie în care, la fiecare 30 de secunde, o româncă este bătută”, coordonatorul conferintei (abolsovent vrâncean al programului Future Leaders Exchange Program al Ambasadei Statelor Unite ale Americii) a invitat sa vorbeasca activisti LGBT si feministe.
Sponsorizarea proiectului a fost asigurată prin programul Eastern Europe FLEX Ability Workshop Grants, ce este finanțat de Biroul de Afaceri Educaționale și Culturale al Departamentului de Stat al Statelor Unite ale Americii și administrat de American Councils for International Education.
Iata pe larg si ce putem citi despre Conferinta la ADEVĂRUL despre ce au fost învățați liceenii din Vrancea la conferința organizată de Ambasada SUA, după ce mulți dintre ei și-au semnat singuri acordurile parentale de pe Vrancea Media:
Focșani, 24 februarie 2018. Sala de conferințe a hotelului Unirea. Eveniment anunțat drept conferință, în principal pe marginea discriminării femeilor. Organizatori: mai mulți elevi, cu susținerea Ambasadei SUA. Numele invitaților și al organizatorilor nu au relevanță pentru că îmi propun să vorbesc despre tema conferinței, raportat la ce s-a discutat acolo, despre modul de organizare și alte aspecte percepute în mod direct, ca jurnalist prezent la fața locului. Nu vizez PERSOANE, ci FAPTE.
De aceea, nu voi menționa (cu nume și prenume) că unele eleve organizatoare sunt fiice ale unor persoane cu influență în Vrancea și nici faptul că presiunile care s-au făcut pe plan local pentru a se ține conform legii această activitate cu elevi, în ciuda cererilor părinților, depășesc cu mult sfera locală.
Bine de știut: pentru ca o activitate extrașcolară să fie legală, este necesar acordul explicit (scris) al părinților. Asta spune legea. Adică exact ceea ce au precizat asociațiile care apără drepturile copiilor și nu numai. Ce mai spune legea: art. 29 din Constituția României: ”Părinții au dreptul constituțional să iși educe copiii potrivit propriilor convingeri” / art. 487 Cod civil: ”Părinții au îndatorirea de a se îngriji de dezvoltarea psihică a copiilor potrivit propriilor lor convingeri”.
De aici pornesc și mă voi referi, evident, și la transparență, toleranță, (ne)discriminare etc. Voi relata punctual episoade de la evenimentul de ieri, într-o sinteză care să reliefeze evenimentul în sine.
Nu voi atașa articolului înregistrări audio sau video de la eveniment, decât dacă interesul public, așa cum este el prevăzut de legislația în vigoare, o va cere în viitor. Protejarea imaginii elevilor minori reprezintă o prioritate pentru mine în acest moment.
O întrebare: organizatorii au anunțat că evenimentul va fi despre discriminarea femeilor și violența la care sunt supuse de către parteneri. Imaginea și clipul video de mai jos sunt relevante pentru tema conferinței?
Ce s-a întâmplat la conferință și cum i-am perceput eu pe organizatori și pe invitații care au vorbit elevilor:
Unii din invitați au încercat să ducă relativ rapid discuția către o serie de prevederi controversate ale Convenției de la Istanbul, convenție care vrea să instituie o nouă ideologie de gen prin care se contestă sexul biologic, cel cu care te naști așadar, punând accentul pe ideea că ești ceea ce alegi să fii la un moment dat, nu ceea ce te-ai născut.
În plus, s-au prezentat în cadrul evenimentului statistici prin care să se inducă discriminarea și prezentarea stereotipică a bărbaților drept agresori, făcându-se din excepții reguli (18.000 de agresiuni fizice conjugale la un total de peste 6 milioane de bărbați).
Totodată, am constatat că libertatea religioasă ar putea fi limitată, iar dreptul părinților de a-și instrui copiii pare a fi dat la o parte, în condițiile prevederilor Convenției de la Istanbul. (clic AICI pentru mai multe informații referitoare la Convenția respectivă)
EPISODUL 1:
• Inițial, nu mi-au permis accesul la conferință, fiind extrem de nepoliticoși, amenințându-mă că vor chema paza hotelului și sunând la Poliție (oamenii legii NU au venit la fața locului, sesizarea fiind de-a dreptul penibilă).
• Mi s-a spus textual: ”Dvs. nu aveți dreptul să fiți invitat la un astfel de eveniment”. (Să fie oare discriminare din partea celor care organizează un eveniment… anti-discriminare? Fac parte din grupul ziariștilor incomozi pe care trebuie să-i ții departe?
• ”Nu dorim ca evenimentul să fie filmat. Invitații care vor vorbi la conferință nu doresc să fie filmați”…. Hmmm, spui că vrei să vorbești despre discriminare, despre drepturile femeii etc. și nu vrei să faci publică intervenția ta? Ce ai de ascuns?
EPISODUL 2:
• Elevii vin la eveniment, rând pe rând. Unii dintre ei abia atunci primesc acordurile parentale de participare cu care ar fi trebuit să vină de acasă.
• În fața mea, două eleve trec numele părinților pe acordul de participare și semnează în locul părinților. La o altă masă, o elevă procedează la fel. O întreb dacă a semnat în locul părinților. Îmi zâmbește și confirmă că da.
- Mulți dintre elevi procedează la fel. Semnează ei acordurile parentale, acolo, după ce le-au primit în acel moment de la organizatori.
- Fostul președinte al Consiliului Județean al Elevilor Vrancea, Cristian Gârneață, a avut și el o poziție publică referitoare la acest aspect, după ce a primit informația de la o elevă participantă la eveniment (vezi captură FB mai jos). Un alt părinte prezent la eveniment a remarcat și el și ne-a anunțat că unii elevi semnează acordurile în locul părinților.
• În acest context, instituțiile abilitate ale statului de drept ar putea verifica lista cu participanții. Dacă-i vor contacta și pe părinți, s-ar putea să aibă multe surprize. Și organizatorii la fel…
EPISODUL 3:
Încep să vorbească persoanele invitate la eveniment (speakerii). Observ că, deși evenimentul este despre discriminare, acest cuvânt este folosit foarte rar în primele 90 de minute ale evenimentului. După amintirea romilor, LGBT este subiectul zilei pentru elevi. Printre alte sfaturi, unul mai concret ca altul… Să ”ascultăm”:
• ”Să nu votați politicieni misogini”
* ”Am fost la proteste când Emil Boc a scăzut salariile”
• ”Convenția de la Istanbul”
• ”Cereți la opționale introducerea Educației Sexuale”
• ”Bărbații au scris cartea aceea (cu referire la Biblie….)”
Concluzie parțială:
Invitații n-au lămurit un lucru: femeile din România care sunt agresate de parteneri sunt agresate pentru că… sunt discriminate? Și cum ne raportăm la agresiunile femeilor asupra bărbaților?, pentru că s-au făcut și referiri la acest aspect, dar doar ca și statistică.
Voi reveni cu celelalte aspecte învățate de elevi privitoare la eliberarea de constrângerile pe care sexul biologic al fiecăruia dintre ei îl poate da! (Cristi IRIMIA)
[dntplgn recurring_amt1="5.00" recurring_amt2="10.00" recurring_amt3="20.00" item_name="Donatie"]
Stati asa ca nu ati prins tot, il vedeti pe baiatul ala din poza, Patrick Braila?? Ala defapt e Patricia si e transexual care militeaza pentru drepturile transexualilor. Defapt asta era si scopul spurcatei conferinte, identitatea de gen si drepturile acestor degenerati.