Un român a străbătut distanța de la Turda la Aachen în Germania, pentru a compara prețul unui borcan de castraveți murați, de la același producător. A constatat că în Germania era de 2 ori mai ieftin, căci în România, cei de la Kaufland îl vindeau cu 15 RON, iar în Germania, tot Kaufland îl avea la vânzare la prețul de 1, 70 euro, adică 7,80 RON. Dacă luăm în considerare dublul standard al calității, știind că în țările estice același produs are o calitate mai slabă decât în vest, atunci putem spune că în România se plătește dublu pentru un produs mai prost, decât în Occident. Și dacă mai ținem cont și de nivelul salariului din cele două țări, situația devine chiar tragică și este resimțită zi de zi de poporul român, care înghite gunoiul Occidentului, dar se consolează că se află în UE… o altă Uniune Sovietică, mai avansată.
Soluția 8 motive pentru care cultivarea hranei proprii este cea mai bună decizie luată vreodată
[dntplgn recurring_amt1="5.00" recurring_amt2="10.00" recurring_amt3="20.00" item_name="Donatie"]
E stiut faptul ca alimentele sunt, deseori, mai ieftine in Italia si Germania (nu si in Franta) decat in Romania.
Sper ca totusi autorul postarii sa lamureasca 2 lucruri (fiindca stirile false fac mai mult rau decat bine si se intorc impotriva noastra). In primul rand, intre Aachen si Turda sunt mai mult de 1600km, nu stiu de ce sa parcurgi o distanta atat de mare doar pentru a fotografia 2 borcane si atat. In plus, cred ca se putea gasi un Kaufland si in estul Germaniei, mai aproape. In fine, poate ca a avut drum la Aachen. In al doilea rand, pe eticheta apare mai mic si mai sters pretul per kg, care pare a fi 4,70, pret care, exprimat in euro, inseamna cam 21 de lei.
Repet, este adevarat ca in vest, in multe cazuri, alimentele costa tot cam atat ca in Romania sau chiar mai putin si ca o solutie este cultivarea zarzavaturilor in gradina proprie.
Vina este a noastra ca le cumparam produsele
nu este vina noastra. este vina celor care au permis. adica a strainilor care ne asupresc. pentru ca au pus monopol pe toate au acaparat toata economia industria comertul finantele….iar omul de rand romanul, asuprit de straini, este constrans, este obligat sa urmeze directivele lor antihristice antinationale antiumane….
E posibil sa fi fost pozate borcane de cantitati diferite. Parca pe eticheta au un pret echivalent la kg (20,82 lei fata de 4,72€) daca disting eu bine.
E exact aceasi dimensiune de borcan, iar pretul afisat e pe borcan. Irelevant sa ne chioram ochii sa vedem pretul pe kg.
Ambele borcane au 720 ml.
Asa este, la pretul per kg par la fel, în Romania un kg costa 20,82 RON, iar în Germania 4,70 euro.
Putem vorbi in acest caz de o oferta? Dar cum spune si Ionut, multi stim ca in vest mancarea este mult mai ieftina si mai de calitate decat in est, deci vorbim clar de o discriminare in „mult-iubita” UE.
Semnalarea e pertinenta.
Alt exemplu: lapte de soia fabricat in Australia, in Kaufland Romania 10-11 ron, undeva in sudul Angliei, acelasi produs 1 lira, adica undeva intre 5-6 ron, in conditiile in care si Anglia si Romania importa si nu il fabrica.
Poate vreo 2000 km