X

MANIPULAREA MEDIATICĂ: „Adevăratele bătălii se poartă pe mințile oamenilor” pentru a da impresia unei „democrații”

de null
Nu am spus-o noi ci Teodor Melescanu, ministrul demisionar de la Externe, care intr-o alocutiune rostita la Forumul pentru diplomatie publica la Universitatea „Babes-Bolyiai” a spus ca:

 „Diplomaţia publică este un produs al societăţilor democratice, deschise, unde se pot folosi astfel de instrumente, şi o parte din timp ne-am legănat cu ideea că această posibilitate pe care o are România ca o ţară democratică, deschisă, să fie un teren mai fertil pentru diplomaţia publică. Nu am apucat să încetăţenim aceste modalităţi de lucru pentru că ne-am trezit cu teme cum ar fi războiul hibrid în care libertatea presei de la noi, din păcate, este, într-adevăr, un mare avantaj, dar reprezintă şi o mare vulnerabilitate. De aceea, comunicarea strategică devine din ce în ce mai importantă. Este evident că noi, în România, nu putem să determinăm presa să spună ceea ce vrem noi, în timp ce în alte societăţi autoritare presa este unul dintre principalele instrumente care promovează veşti false, idei, şi care sunt o parte a ceea ce se întâmplă în lumea de astăzi cadrul războiului hibrid. La ora actuală, principala problemă nu sunt armele, armamentele, bătălia adevărată acum este de a câştiga minţile oamenilor.

Manipularea mediatica si batalia pentru a castiga mintile oamenilor

Teodor Melescanu are dreptate – adevarata problema, de cand s-a implementat democratia ca si mod de conducere a societatii, o reprezinta faptul ca batalia se duce pe acapararea mintilor oamenilor. Nu oricum ci prin manipulare mediatica.

Si oare cum altfel ar putea ajunge la conducerea tarii fel de fel de iresponsabili si neispraviti decat prin manipulare – prin castigarea bataliei pentru mintile alegatorilor? Cum altfel ar fi putut sa va prosteasca un presedinte pentru a domni in Tara Romaneasca timp de 10 ani decat prin manipulare? Cum ar fi putut un alt presedinte, provenind din alta samanta decat cea romaneasca, sa obtina voturile alegatorilor decat prin manipulare? Cum ar fi putut un sef de partid sa decida rasturnarea propriului guvern la doar 5 luni de la instalare dupa ce respectivul guvern era creditat cu cea mai mare crestere economica din UE?

Vi se pare ca democratia este o cale?

V-am spus de atatea ori si v-am repetat – tara aceasta nu se mai face bine cu stampila de vot in mana. Stampila de vot este pusa nu pe cel care este cel mai capabil ci pe cel care a reusit sa va manipuleze mediatic si politic mai bine.

De ce nu mai este democratia un model viabil în Romania

„Demos-kratos”, adica puterea poporului, este pusa in pericol in Romania. Si nu, nu de catre „nesimtitii” care au bagat OUG pe sestache, „ca hotii, noaptea”, cum spun cei care contesta guvernul Grindeanu, ci chiar de realitatea in sine.Haideti sa vedem de ce democratia nu mai este viabila in Romania si spre ce se tinde de fapt in societatea romaneasca.

Democratia – o simpla metoda de manipulare a maselor

In ’89 poporul si-a dorit democratie. I se parea ca, daca nu mai dicteaza Ceausescu si daca nu mai exista comunismul, acum va avea puterea sa isi puna cei mai de seama reprezentanti in fruntea tarii. Rezultatele?

Ei bine, in ’90 poporul l-a ales pe… Iliescu. Normal. Zambea mult si dadea din mana si mai mult. Doar nu aveau sa il aleaga pe Ratiu, un „traficant de copii” si un „traficant de droguri” care le spunea romanilor tampenii precum:

„Voi lupta pana la ultima mea picatura de sange pentru ca tu sa ai dreptul sa nu fii de acord cu mine!”

Bai, chiar asa, ce erau tampeniile astea… mai ales ca acest Ratiu nici nu statuse cu ei la coada sa manance salam cu soia – va dati seama??? Asa ca poporul a dat buzna la urne si l-a votat in proportie de peste 80% pe tovarasul Iliescu. Democratia functiona „perfect”.

In ’96 poporul se cam saturase de tovaras si a decis sa acorde voturile lui Emil Constantinescu si partidului raposatului Ion Diaconescu, PNTCD. Aveau ei pregatiti in culise „vreo 15.000 de specialisti”, cum se lauda liderul partidului, care abia asteptau sa se apuce de treaba. Si… s-au apucat. Au sters tot ce se putea sterge ca locuri de munca, au privatizat ce mai era de privatizat, au taiat tot ce se putea taia si au vandut tot ce se putea vinde… chiar daca multe le-au vandut la pret de fier vechi. Democratia functiona „perfect”. Poporul avea „putere”.

In 2000, poporul, care stransese cureaua pana atunci de il luase dracul, in asteptarea celebrei „luminite de la capatul tunelului”, asa cum le spunea Victor Ciorbea, premierul tarii intr-o anumita perioada, s-a decis sa acorde voturile la alegeri lui Iliescu. Din nou. Doar nu era sa le acorde „nebunului” de Vadim. „Nebunul” voia sa ii execute cu mitraliera pe stadioane pe inamicii din interior ai tarii, pe corupti, pe tradatorii de tara si altii ca ei. Asa ca, prostimea s-a aruncat sa il sarute pe gura pe tovarasul Iliescu. Democratia functiona „perfect”. Din nou…poporul detinea „puterea”.

Intre 2004 si 2014 poporul l-a ales, pentru doua mandate pe Traian Basescu. Omul care a nasit un intreg sistem care inca supravietuieste. „Binomul” este creatia lui Basescu. Coruptia din PDL a fost tolerata de Basescu. Tara a fost cotropita militar si economic din cauza lui Basescu. Democratia a functionat „perfect” si in acest caz. Poporul isi exprima „puterea”.

In 2014 poporul a ales un etnic minoritar. Doar nu era sa il aleaga pe „arogantul ala de Ponta”. Diaspora a pus umarul din plin si astfel poporul a acordat prima pozitie in stat lui Johannis, „presedintele ghinion” al romanilor. Doi ani de zile Johannis a lancezit. Nu la Cotroceni ci la Sibiu, acolo unde mergea de joi pana marti. Sau prin strainataturi, prin Miami sau alte destinatii calde. Uneori mai mergea si pe la Bruxelles, dar doar ca sa ne arate cum se poate face de ras un presedinte de tara pe care nu il baga nimeni in seama, nici macar la pozele de grup. Alteori doar pentru a ne arata cum se manifesta un presedinte de tara care nu este in stare sa isi care singur nici macar paltonul, daramite sa tina o tara intreaga pe umerii sai… Dar, asa cum ne dam seama, democratia functiona „perfect”. Poporul isi exprimase puterea.

Toate bune si frumoase cu democratia pana cand…

…poporul a indraznit sa isi manifeste indignarea pentru modul in care cuplul Johannis – Ciolos conducea tara. Primul, un presedinte care nu era prezent nici macar atunci cand tara ardea (la propriu), celalalt un premier care a ramas in istorie drept „premierul ZERO”. Votul de la alegerile parlamentare a fost unul acordat PSD, un partid care a format impreuna cu ALDE coalitia de guvernare. De aceasta data insa, sistemul s-a opus categoric si a spus – Stop! Democratia nu mai functioneaza in Romania!

Dupa 27 de ani, sistemul a realizat ca democratia nu mai functioneaza in Romania si atunci s-a decis sa se opuna rezultatului votului popular si sa scoata oamenii in strada. De ce ACUM? De ce nu s-a opus in ’96? In 2000? In 2004? In 2009? In 2014?

Democratia nu functioneaza, intr-adevar. E o minciuna. Poporul este manipulat pentru a fi linistit ca, indiferent ce se intampla, detine puterea de a schimba liderii tarii. Fals! Poporul este mintit ca are puterea de a-i schimba, in realitate acesta voteaza tot membri ai clasei politice. Uneori ii voteaza pe unii, alteori pe ceilalti. Dar intotdeauna va vota membri ai aceleasi clase politice!

Spre ce ne indreptam?

Spre o moarte abrupta a sistemului democratic ca si solutie pentru guvernarea Romaniei. Ne indreptam spre autocratie, una imbracata in haine democratice, precum un lup in blana de oaie.

Autocratia va presupune luarea deciziilor in Romania de la un singur nivel, peste capul institutiilor statului – atunci cand rezultatul votului va conveni sistemului, atunci acest sistem va parea tuturor ca respecta principiile democratiei si ca deciziile se iau de catre cei care au castigat alegerile; atunci cand rezultatul votului nu va conveni sistemului (asa cum se intampla si acum), multimile partizane vor fi scoase in strada iar cei care au castigat rezultatul alegerilor vor fi inlocuiti cu oameni fideli sistemului, in urma unor lovituri de stat. Dar, si aceasta miscare va avea o aparenta de legalitate si de „democratie” intrucat sistemul se va stradui din rasputeri sa faca totul sa para ca s-a facut la „dorinta poporului”.

Concluzia

Democratia a murit de mult in Romania. Ati votat degeaba, indiferent cu cine ati votat. Mergeti degeaba la vot. Oricum sistemul isi pune in functii oamenii care ii convin.

Singura cale de protest? Absenteismul total de la urne. Doar asa actuala clasa politica va putea fi resetata, in integralitatea ei.

Noi suntem deja 61% care ne-am trezit. Tu, daca faci parte dintre restul de 39% care inca mai orbecaie cu stampila de vot atarnata de gat de 27 de ani incoace, ce mai astepti?

[dntplgn recurring_amt1="5.00" recurring_amt2="10.00" recurring_amt3="20.00" item_name="Donatie"]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button