X

Dictatura SCLAVIEI BENEVOLE: Ce reprezintă în realitate „BLOCKHAIN”, tehnologia BITCOIN ce urmărește să REVOLUȚIONEZE lumea?

de null

Tehnologia Blockchain este din ce în ce mai mediatizată pentru a fi introdusă în curând în viața noastră absolut în toate domeniile. Odată implementată, nu se va mai putea ieși din rețea: totul va fi înregistrat – de la buletinul biometric la obiectele cumpărate.

Ce reprezintă „blockchain”, tehnologia Bitcoin ce urmărește să revoluționeze lumea?

  • este o bază de date partajată între mai multe părți, denumite și noduri, unde toate datele sunt înregistrate, protejate (criptate) imposibil de alterat 
  • „este ca o arhivă uriașă fără arhivar”, explică Javier Ibanez, directorul primului laborator blockchain din Spania
  • Bitcoin a fost primul care a introdus această infrastructură în 2009 pentru a securiza tranzacțiile cu criptomonede
  • eficacitatea și siguranța sa a atras atenția și curiozitatea multor domenii de activitate

Imaginați-vă o sală de calculatoare unde toată lumea este sincronizată într-o rețea. Dacă redactăm ceva într-un fișier, informația este înregistrată imediat în toate calculatoarele din rețea. Fișierele sunt programate doar pentru a fi introduse informații și nu pentru a șterge ceva, fiecare terminal având o copie identică a fișierelor. Datele sunt așadar distribuite în toate computerele. Acest exemplu explică esența tehnologiei complexe blockchain, denumită și block chain – lanț de pachete (de date), ce urmărește să revoluționeze lumea în același fel precum a făcut-o internetul la vremea sa.

Ce reprezintă?

Blockchain „este ca o arhivă uriașă unde poți înregistra cu siguranță maximă orice dorești, într-un mediu stabil, sigur și fără un supraveghetor: un fel de arhivă fără arhivar, sau contabilitate fără contabil”, explică Javier Ibanez, director al Observatorio Fintech Everis Comillas și al primului laborator bitcoin din Spania. Datele sunt într-un univers al calculatoarelor, nu în cloud. Citându-l pe acest expert, „este o rețea repartizată, o rețea de puncte de acces, denumite noduri sau servere, de aceea este denumită și „tehnologie de stocare repartizată” deoarece informația este distribuită tuturor.”

În această rețea unde serverele sunt interconectate printr-un sistem de legături „cap la cap” echipele folosesc un protocol consensual de limbaj de programare pentru a confirma că toate datele sunt verificate iar apoi pregătite pentru a trece la operațiuni noi. „Fiecare nod poate stoca date fără a compromite confidențialitatea din moment ce informațiile sunt criptate; sunt reguli foarte stricte, astfel confidențialitatea este garantată, deoarece pentru a accesa datele trebuie să ai niște parole” a adăugat Ibanez.

Informațiile transmise în cadrul acestor operațiuni sunt denumite token. Pentru a fura tokenuri sau a compromite un blockchain, cyber-criminalii trebuie să spargă sute de mii de computere în același timp, astfel prin această descentralizare și criptare vehicularea informațiilor devine rezistentă la atacuri. Pentru scopuri practice, infrastructura oferă posibilitatea ca tranzacțiile să se poată realiza pe internet în mod sigur și verificabil.

Unde a fost folosită pentru prima dată?

Bitcoin a fost primul în introducerea acestei tehnologii în 2009 când necunoscutul dezvoltator sau grup de dezvoltatori Satoshi Nakamoto, a creat această monedă virtuală ca urmare a izbucnirii crizei financiare, cu scopul de a înlocui banii.

Eficiența și siguranța blockchain a atras atenția multor sectoare de activitate. MasterCard a anunțat săptămâna trecută că va asigura accesul la propriul blockchain pentru clienți, companii și bănci cu scopul de a oferi căi noi de efectuare a plăților.

În Spania, aproape 70 de companii din diverse domenii de activitate s-au alăturat consorțiului Alastria, prima rețea de tip blockchain – reglementat la nivel național – din lume. Așa cum se meționează pe site, este „un blockchain semi public și permisiv, totodată fiind adaptat pentru a funcționa conform legilor spaniole.”

Câte blockchain există în lume?

Nu există doar un blockchain. Pot fi câte credeți, iar rețelele pot fi publice sau private. În cazul Bitcoin, toți cei ce cumpără sau vând cu această cripto-monedă o fac într-o rețea publică. Dacă rețeaua este privată, datele ce se introduc în aceasta sunt de natură privată –  de ex. tranzacții bancare, taxe, informații medicale. În toate cazurile, sistemul de securitate ce se creează este controlat de noduri, în analogia de la început era exemplificat prin calculatoare. „Aceste noduri sunt validatori, adică ele controlează ca datele să fie încorporate în lanțul (chain) de pachete (block) și criptate corect, de aceea este denumit blockchain, pentru că datele sunt într-un lanț” spune Javier Ibanez. „Cel ce tranzacționează ceva, produce o adnotare, un nou pachet de date, ce poate conține orice dorim noi, iar aceste date sunt criptate” a adăugat el.

De ce este importantă?

Utilitatea acestei tehnologii este că elimină intermediarii. „Ai o bază de date fără administrator, date ce nu pot fi modificate din moment ce este imposibilă eliminarea unui link din cadrul lanțului și înlocuirea sa cu altul. Poți merge înainte dar nu și înapoi, nu poți schimba nimic” spune Ibanez.

În acest punct, 2 concepte intră în joc; primul este identitatea suverană digitală. „O persoană, în loc să aibă 40 de coduri de acces– unul pentru Facebook, altul pentru contul bancar, altul pentru trezorerie sau dosarul de sănătate – are unul unic, într-ul blockchain, din care operează totul. Identitatea este denumită suverană deoarece persoana care operează cu codul, este exact persoana corespunzătoare codului.”

Al doilea concept este acela de smart contract (contract/învoială inteligentă). Potrivit lui Ibanez „mai multe contracte fac un program software ce declanșează o operațiune automată ce poate fi o plată, livrarea unui bun … Contractul circulă prin blockchain și astfel se pot introduce automat datele.”

Luând în considerare aceste 2 concepte, un alt beneficiu este acela că dispare și birocrația. „Aceasta va da lovitura de grație birocrației, administrației și nici măcar nu are nevoie de vreo hârtie, totul fiind inclus în identitatea ta suverană digitală” a adăugat același expert. Problema, potrivit lui Ibanez este că „va elimina locuri de muncă prin dispariția intermediarilor, managerilor, administratorilor, o dată ce acest sistem de lucru este implementat de autorități.”

Mai mult, datorită faptului că orice tranzacție poate fi urmărită de la inițiere pe tot parcursul său, blockchain poate astfel elimina frauda practicată prin donații sau ajutor umanitar, frauda din comerțul cu piese de artă, falsificarea monedei, comerțul cu autoturisme second hand etc. Acest sistem poate servi la garantarea veridicității și inalterabilității operațiunilor publice spre exemplu.

Cum este aplicat în viața de zi cu zi a oamenilor

Un exemplu simplu ar fi accidentul de mașină. Cele 2 mașini implicate sunt conectate la firmele lor de asigurare, ce declanșează operațiunea de verificare a accidentului și, cu un singur click, prin intermediul contractului inteligent, întrega parte a accidentului precum și partea bancară, de asemenea conectată la acest blockchain, va executa plata corespunzătoare pagubei. Fiind un proces rapid, va salva timp și va elimina intermediari.

„Rapiditatea operațională este valoroasă deoarece elimină procese, proceduri; în loc să facă 18 pași face unul” spune Ibanez. Pentru a funcționa astfel, trebuie ca totul să se petreacă în blockchain. „Este util dacă oamenii sunt în sistem, ca și în cazul internetului” spune el.

Unde este riscul?

Potrivit lui Javier Ibanez, criminalii cibernetici „vor fi prinși înainte de a manipula datele din blockchain sau mai târziu, atunci când vor dori să le recupereze. Dacă ar avea acces la un nod, singura problemă este că au furat cheia de acces, dar informațiile ce curg prin nod vor fi tot timpul în siguranță” explică Ibanez. În cazul identității suverane digitale, „riscul apare când telefonul mobil este furat împreună cu codurile de acces.”

În ce fază de dezvoltare este blockchain ?

„Suntem în faza experimentală, de testare” spune Ibanez, ce conduce primul laborator blockchain din Spania. „Cercetăm până când reușim să introducem sistemul ca parte a observatorului, investigăm, facem experimente financiare de afaceri, implicăm companii, experimentăm cu identități digitale și contracte inteligente iar apoi le publicăm.” spune expertul.

În ce sectoare poate fi implementat?

În toate sectoarele. Rețeaua Alastria aduce la aceeași masă „companii de gaz natural, companii ce produc tehnologie, fintechnotari, economiști și probabil tăietorii de bușteni” spune Ibanez, „cărora blockchain le poate schimba viața în special atunci când vor fi aplicate procedurile de aliniere. Companiile pot ajuta la crearea de piețe noi.”

Când discutăm de termene limită pentru implementarea acestei tehnologii, incertitudinea domnește încă. „Acest sistem trebuie impus forțat la un moment dat, nu există cale de întoarcere, este ca atunci când s-a inventat roata” a concluzionat acesta.

NOTĂ OrtodoxINFO

După cum au evoluat lucrurile, tehnologia Blockchain, folosită de moneda virtuală Bitcoin, va fi introdusă în curând în viața noastră absolut în toate domeniile (precum internetul în momentul de față). Funcționează ca o închisoare a datelor și informațiilor puse pe internet ce nu poate fi ștearsă și modificată. În momentul când va începe să fie folosită, practic nu se va putea ieși din această rețea.

Deja se caută aplicații cu exemple practice în toate domeniile – cel mai infricoșător ar fi cel al înregistrării identității (buletinului cu cip) în acestă rețea (Blockchain) și a conexiunii acestuia cu tot ce privește viața noastră – cont bancar, asigurari, card de sănătate, până și lucrurile pe care le cumpărăm… și acestea vor putea fi introduse în retea. Precum se menționează la sfârșitul articolului rețeaua trebuie implantată într-un timp larg și nu se mai poate da înapoi: este exact ca atunci când s-a inventat roata – deja se obișnuiește opinia publică cu ideea.

Toate vor fi inter-conectate: internetul lucrurilor, e-guvernare, plăți digitale, recunoaștere facială – sub umbrela ochiului a-toate văzător al elitelor care pun temeliile unui guvern unic mondial.

STARETUL ANTONIE: „La venirea antihristului, totul deja e pregatit, centralizarea e deplina, poporul e numarat, fiecare e cu numarul sau si cu cartela sa, iar în ea e inclus totul, până şi opiniile omului şi concepţia lui despre lume” / CAND A INCEPUT TOTUL? / Si mai ales: CE PUTEM FACE?

Iar până la pecete, după introducerea generalizată a tehnologiei blockhain mai este doar un pas. Spune în articol:

„riscul apare când telefonul mobil este furat împreună cu codurile de acces”

Să ne amintim de spusele Sfântului Paisie Aghioritul:

„Asadar, dupa cartela si dupa buletinul electronic, adica „indosarierea” persoanelor, ce se face pentru a inainta cu viclenie la pecetluire, vor spune mereu la televizor ca oarecare a furat cartela cutaruia si i-a luat banii din banca. Pe de alta parte vor face reclama „sistemului perfect”, adica pecetluirii pe mana sau pe frunte cu raze laser, a numarului 666, numele antihristului, care nu se va distinge cu ochiul liber.”

Cuviosul PAISIE AGHIORITUL despre 666, cartele electronice, buletine electronice

Sunt mulți cei care au fost păcăliți de această momeală a tehnologiei blockhain, ei nu s-au prins că Sistemul acționează ca o cușcă de șoareci: viitorii sclavi sunt ademeniți de mirosul îmbietor al brânzei sub forma publicității gonflabile ce promite marea cu sarea prin difuzarea unor reclame pentru handicapați: „siguranța datelor” sau renunțarea la sisifica „povară” a purtării unui portofel cu cash – sunt clișee supra-utilizate de mass-media.

Oamenii s-au obișnuit treptat cu Sistemul ca broscuța la fiert, fiind manipulați să creadă că cei mai mari dușmani ai lor sunt hoții, teroriștii, hackerii – și astfel a fost desființată prezumția de nevinovăție – acum fiecare cetățean este considerat un suspect de terorism, un potențial infractor, și trebuie musai să avem recunoaștere facială, amprentare, scanare a irisului pentru a ne identifica!

Deloc, surprinzător: AMPRENTAREA și SCANAREA FACIALĂ prin BLOCKCHAIN, soluția O.N.U. pentru STOPAREA traficului de copii în R. Moldova

Popoarele au memorie scurtă – se afirmă în Protocolul de la Toronto:

„Populaţiile, după cum ştim, nu au memorie istorică. Repetă la nesfârşit greşelile trecutului, fără a-şi da seama că tocmai aceste erori le-au condus părinţii, înaintea lor, spre aceleaşi scadenţe pe care le vor trăi sub o formă agravată.”

Vechiul sistem totalitarist comunist este înlocuit pe nesimțite de o dictatură și mai teribilă. Iar succesul acesteia din urmă este enorm deoarece teroarea brutală a fost „upgradată” la o versiune „soft”: manipulare psiho-emoțională, condiționare pozitivă prin promisiuni atractive și gândire umanistă politic-corectă.

Blockhain reprezintă ultima redută – pregătirea terenului perfect, înainte să fie definitiv închisă cușca și tututor celor care s-au lăsat amăgiți să li se pună cătușele: pecetea pe mână și pe frunte.

Zero Hedge: CRIPTOMONEDA – O ESCROCHERIE care va duce la înrobire totală …

Iată strategia perfectă de a crea o lume de sclavi – fiara căreia i se vor închina toți cei ce au iubit mai mult desfătările acestei lumi decât pe Hristos.

APOCALIPSA A ÎNCEPUT. Dar asta pricep doar cei ce înțeleg PROFEȚIA Sfântului Nil Athonitul

Citiți vă rog și:

Internetul LUCRURILOR, sfarsitul LIBERTATII omului

[dntplgn recurring_amt1="5.00" recurring_amt2="10.00" recurring_amt3="20.00" item_name="Donatie"]

Un comentariu

  1. „Vechiul sistem totalitarist comunist este înlocuit pe nesimțite de o dictatură și mai teribilă. Iar succesul acesteia din urmă este enorm deoarece teroarea brutală a fost <> la o versiune <>: manipulare psiho-emoțională, condiționare pozitivă prin promisiuni atractive și gândire umanistă politic-corectă”.
    Dacă vedem bine, aceste lucruri le-a spus și martirul Ioan Ianolide în cartea sa „Deținutul profet”. Adică deținutului profet îi era groază de sistemul care deja se năștea odată cu căderea comunismului, și îi era groază de faptul că a fost tăiat capul balaurului și deja i-au apărut aceluiași balaur nu un cap, ci o sută. Așa se vede a fi viitorul apropiat. Să mulțumim Domnului pentru cununile care se întrevăd deja, căci acestea sunt cu o slavă ce n-a mai fost și nici nu va mai fi. De ce? Pentru că, așa cum autorii textului de față spun(recunosc), aceasta este ULTIMA REDUTĂ ! Slavă lui Dumnezeu pentru toate !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button