X

ONU IMPUNE AVORTUL „sigur, legal și accesibil”, chiar și pentru motive că mama ar suferi de depresie, anxietate, iar interzicerea avortului ar însemna „tratament crud, inuman și degradant”

de null

Comitetul pentru Drepturile Omului al Națiunilor Unite a recomandat așa-numitul „drept” la avort și dezincriminarea acestuia în forma sa cea mai radicală.

Ignorând vocea a mai mult de 134 de mii de cetățeni și reprezentanți ai societăților civile din întreaga lume, care le-au scris, cerându-le să respecte dreptul la viață al nenăscutului, așa cum este indicat în art. 6 din Pactul privind drepturile civile și politice, membrii Comitetul au discutat acest pact, intenționând aprobarea în cea mai teribilă formulă.

„Deși părțile statale pot adopta măsuri menite să reglementeze încetarea voluntară a sarcinii, astfel de măsuri nu trebuie să conducă la încălcarea dreptului la viață al unei femei însărcinate sau a altor drepturi pe care le are în temeiul Pactului, inclusiv interzicerea pedepsirii și a tratamentului crud, inuman și degradant. Astfel, restricțiile privind capacitatea femeilor de a căuta avort nu trebuie, printre altele, să le pună în pericol viața sau să le supună la durerea fizică sau psihică, ori suferință, care încalcă articolul 7, să le discrimineze sau să se amestece în mod arbitrar în viața lor privată.

Părțile statale trebuie să ofere acces sigur, legal și eficient la avort, inclusiv protecție în cazurile în care viața și sănătatea femeilor sau fetelor gravide sunt expuse riscului, și când ducerea la termen a unei sarcini ar cauza femeii sau fetei însărcinate durere sau suferință substanțială, în special în cazul în care sarcina este rezultatul violului, incestului sau nu este viabilă

Ce însemnă cele enunțate anterior?

  • conform dreptului la sănătate, înțeles ca stare de bine, dacă o sarcină generează tensiune, depresie sau anxietate, ar fi un motiv suficient pentru o femeie să-și avorteze copilul (n.t.: inițiatorii înțeleg prin aceasta inclusiv ca avortul să fie disponibil la cerere, oricând pe durata celor nouă luni de sarcină!);
  • referirea la fete nu este asociată cu necesitatea tutelei pentru luarea unei decizii atât de importante;
  • eliminarea referințelor cu privire la avortul datorat malformațiilor, deoarece Comitetul ONU pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități a ridicat obiecții față de această agendă;
  • este promovată cea mai radicală ideologie, și anume că interzicerea avortului ar însemna „tratament crud, inuman și degradant”;
  • în caz de viol, Comitetul solicită să nu existe nicio investigație medicală, polițienească sau judiciară, pentru respectarea vieții private; consecințe: avorturi libere și nepedepsirea violatorilor;
  • dezincriminarea se referă atât la medici, cât și la întreg personalul care participă la avort;
  • au adăugat cuvântul „voluntar” la eufemismul avortului: încetarea voluntară a sarcinii;
  • au eliminat termenul „făt” care se identifică cu copil nenăscut, deoarece vor să evite să menționeze realitatea: avortul provoacă moartea unui copil nenăscut;
  • justificarea acestei reglementări este reducerea mortalității materne, deși Irlanda și Chile înregistrează cele mai mici rate de mortalitate maternă, fiind și țările cele mai protective din punct de vedere al dreptului la viață.

Controversatul Punct 9 – așa cum este citat anterior – nu a fost încă discutat pe deplin de către Comitet. Există o altă parte a paragrafului care urmează să fie discutată și acest lucru se va face în cadrul sesiunilor de lucru ce vor avea loc în perioada 12 martie – 6 aprilie 2018.

Teoretic, este posibil să se inverseze acordul, deși este foarte dificil. Dar organizațiile civile nu se vor da învinse.

Comitetul nu și-a aplecat deloc urechea la vocile celor peste 100 de organizații non-guvernamentale pro-viață din întreaga lume, nici la experții statali și nici la cererile simplilor cetățeni. Nici măcar nu au ascultat comentariile Poloniei și Austriei, care au fost destul de pozitive în apărarea copilului nenăscut. Dar au existat (n.t.:din partea acestui comitet) referințe continue la Amnesty International.

Comitetul ONU pentru Drepturile Omului este unul ideologic, radicalizat, secret, îndepărtat de realitate și limitat în a asculta vocea statelor, societății civile și a cetățenilor. Aceștia nu ne reprezintă! Din componența comitetului fac parte următoarele categorii de membri:

  • reprezentanți care au apărat deschis dezincriminarea avortului, din: Franța, SUA, Canada, Tunisia, Lituania, Africa de Sud, Muntenegru, Portugalia, Italia, Israel, Surinam;
  • nehotărâți, din Japonia, Mauritania, Grecia;
  • membri rezonabili și pro-viață: Germania, Paraguay, Uganda, Egipt.

Reprezentanta Germaniei a argumentat că numai statele, pe plan intern, au dreptul să decidă asupra acestei probleme.

Când a început sesiunea de lucru vineri, 27 octombrie, mesajele ce veneau din partea Comitetului erau foarte diferite. Reprezentanții societății civile erau plini de speranță.

Raportorul ONU a avertizat Comitetul că vor risca să se ajungă la DISPUTĂ, în cazul în care și-ar depăși mandatul. Deoarece, așa cum au spus și unii dintre membrii comitetului, mandatul lor este de a interpreta, NU DE A REINTERPRETA. Deși au existat multe îngrijorări și avertizări, s-a întâmplat ceva între timp, astfel încât toate acestea să nu fie respectate și, în schimb, s-a optat pentru un text foarte radical. Ca atare, societatea civilă trebuie în continuare să demaște acest Comitet care:

  • nu ascultă societatea civilă cu peste 134 mii de semnături strânse;
  • nu ascultă ONG-urile pro-viață, cu peste 100 de argumente în apărarea vieții;
  • nu ascultă părțile statale, precum Polonia și Austria;
  • nu ia în considerare evidențele științifice care demonstrează că din momentul concepției ia viață o ființă umană unică și irepetabilă;
  • nu ascultă nici măcar atenționările membrilor aceluiași Comitet, cu riscul pierderii prestigiului și a declanșării ostilităților din partea statelor.

În martie 2018, reprezentanții CitizenGO se vor întoarce la Geneva și vor fi din nou vocea cetățenilor lumii care apără viața din momentul concepției. CitizenGO este o comunitate de cetățeni activi care sprijină apărarea vieții, a familiei și a drepturilor fundamentale la nivel mondial. Pentru a afla mai multe despre CitizenGO, faceți clic aici. Cetățenii pot ajuta intrând pe pagina de facebook a CitizenGO, like la pagină și distribuirea acestei campanii, astfel încât Comitetul pentru Drepturile Omului să continue să primească cât mai multe plângeri.

NOTĂ OrtodoxINFO
[dntplgn recurring_amt1="5.00" recurring_amt2="10.00" recurring_amt3="20.00" item_name="Donatie"]

5 comentarii

  1. Rog aflati care sint reprezentantii Romaniei, ce luari de cuvant sau materiale scrise au prezentat „comitetlui” si ce a votat fiecare dintre ei/ele.
    Sa vedem cine papa banii pentru propaganda crimei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button