Actorul a dat în judecată 11 companii producătoare de medicamente pe care le acuză că au adus-o pe soţia lui, Gena Norris, în pragul morţii.
Chuck Norris era pe moarte. Iar moartea i-a zis să se dea jos – asta e una dintre glumele consacrate cu legendarul actorul american. Şi întocmai ca în filmele în care îşi devasta toţi adversarii, Chuck Norris a pornit războiul în viaţa reală.
Starul a dat în judecată 11 producători de medicamente, pe care îi acuză că i-au otrăvit soţia cu o substanţă chimică folosită pentru scanarea RMN. În urmă cu cinci ani, fostul model Gena Norris, în vârstă de 54 de ani, a făcut trei RMN-uri în decurs de o săptămână, în cadrul tratamentului împotriva artritei reumatoide de care suferă.
Ea susţine că substanţa de contrast folosită la aceste teste, gadoliniu, a adus-o la un pas de moarte şi a determinat cheltuieli medicale evaluate la două milioane de dolari. Printre simptomele cu care s-a confruntat s-au numărat slăbiciune permanentă, epuizare, accese de durere, probleme cognitive şi arsuri, scrie Daily Mail.
Chuck Norris a decis să treacă la acţiune şi a deschis un proces în numele soţiei, chemând în judecată o serie de companii care produc substanţa de constrast. Printre acestea se numără McKesson şi Bracco, două dintre cele mai mari nume din industrie.
În procesul deschis miercuri în San Francisco, starul invocă faptul că prin folosirea gadoliniului Gena a dezvoltat un virus rar. În anii următori, ea a fost nevoită să facă periodic tratamente cu celule stem pentru a tratat leziunile ţesuturilor din sistemul nervos.
„Din păcate, procesul este singurul mod în care putem opri companiile producătoare de medicamente să ameninţe vieţile atâtor vieţi inocente care fac RMN-uri.
Aceste companii continuă să spună că nu există o legătură între gadoliniu şi efectele adverse, chiar dacă dovezile sunt copleşitoare şi atestă că metalele grele rămân în corp timp de ani, în loc de câteva ore”, a declarat soţia lui Chuck Norris.
Gadoliniul este un metal greu prezent în substanţele de contrast utilizate în imagistica prin rezonanţă magnetică. Mai multe studii au arătat că acest metal rămâne în organe, precum creierul, în oase şi în piele.
Într-un comunicat emis anul trecut de Colegiul American de Radiologie se arată că substanţele de constrast pe bază de gadoliniu au fost folosite pentru diagnosticare şi tratament pe mai mult de 300 de milioane de pacienţi din întreaga lume, începând din anii ’80, şi au furnizat informaţii medicale cruciale care au salvat vieţi, relatează cotidianul britanic.
Administraţia Americană a Alimentelor şi Medicamentelor (FDA) a anunţat în luna mai că nu există nicio dovadă că urmele de gadoliniu din organism sunt periculoase. Agenţia Europeană pentru Medicamente a ajuns la aceeaşi concluzie în iulie, dar a recomandat renunţarea la unele substanţe pe bază de gadoliniu, ca măsură de prevenire.
Firma de avocatură care îi va reprezenta pe Chuck Norris şi soţia lui a deschis în urmă cu mai multe săptămâni procese asemănătoare în numele altor persoane care au avut de suferit de pe urma analizelor cu gadoliniu.
Avocaţii au luat act de faptul că nu a fost determinată nicio legătură între gadoliniu şi simptomele de care s-au plâns cei care susţin că au fost intoxicaţi, dar susţin că rezultatele au fost afectate de faptul că probele de urină şi de sânge au devenit disponibile abia de curând şi cei mai mulţi medici nu au putut să facă legătura dintre afecţiunile care pot fi provocate de metalul greu şi simptomele pacienţilor. Doar cei care aveau probleme cu rinichii au fost diagnosticaţi corect, susţine casa de avocatură.
„Una dintre probleme este diagnosticarea greşită şi lipsa diagnosticării”, a explicat Todd Wallburg, unul dintre apărătorii lui Norris.
Potrivit Daily Mail, casa de avocatură acuză mai mulţi producători de agenţi de contrast pe bază de gadoliniu că au cunoştinţă despre riscurile implicate, dar nu au avertizat pacienţii. Firma cere despăgubiri de peste 10 milioane de dolari, întrucât soţii Norris au fost nevoiţi să cheltuiască mai multe milioane de dolari pe tratament.
Chuck Norris s-a căsătorit în urmă cu 19 ani cu Gena O’Kelley, mai tânără cu 28 de ani decât el.
„O soţie fericită înseamnă o viaţă fericită, iar dacă nevasta mea se supără, nu-i ies în cale până nu-i trec nervii”, a declarat starul într-un interviu.
Fost ajutor de şerif în Texas, Gena este o fire aprigă, susţine soţul ei.
„Mi-a spus clar că vrea să fim împreună când vom sărbători 50 de ani de căsnicie. A fost un ordin, de fapt. Eu voi avea vreo 108 ani, dar voi fi acolo”, a dezvăluit el.
După ce a servit în Forţele Aeriene americane, Chuck Norris a devenit un foarte popular expert în arte marţiale şi şi-a fondat propria şcoală numită Chun Kuk Do. A început să devină cunoscut în anii ’60, iar ulterior a jucat în filme cu Bruce Lee şi a ajuns celebru în lumea întreagă cu rolul din serialul „Walker, Texas Ranger/Walker, poliţist texan”, în care a ajucat din 1993 până în 2001, notează Mediafax. Seria a fost urmată de filmul „Walker, Texas Ranger: Trial by Fire”, lansat în 2005. Serialul a fost difuzat în peste 80 de ţări şi a avut peste un miliard de telespectatori zilnic.
Chuck Norris a putut fi văzut şi în franciza cinematografică „The Expandibles/Eroi de sacrificiu”, într-o distribuţie selectă din care mai fac parte Sylvester Stallone, Jean-Claude Van Damme, Bruce Willis, Mel Gibson, Wesley Snipes, Arnold Schwarzenegger Jason Statham, Jet Li, Dolph Lundgren, Steve Austin şi Mickey Rourke.
[dntplgn recurring_amt1="5.00" recurring_amt2="10.00" recurring_amt3="20.00" item_name="Donatie"]
Oare in spitalele din Romania,fie ele de stat sau private,nu se foloseste tot substanta de contrast cu gadoliniu pt RMN-uri?!…Oricum nici un medic nu-i divulga pacientului sau acest detaliu si nici un pacient nu se gandeste sa intrebe…