Situatia foarte tensionata din multe zone ale lumii, dar si dintre Statele Unite si Rusia, care a dus la discutii despre un nou Razboi Rece, i-a facut pe multi sa se gandeasca la un posibil Al Treilea Razboi Mondial. De cativa ani, temerile privind un nou conflict mondial sunt tot mai mari.
Patrick Knox, reporterul pe afaceri externe al The Sun, scrie ca amenintarile cele mai mari de astazi sunt din partea Coreei de Nord, a Siriei, a lui Putin si a Statului Islamic. Sursa citata scrie ca lumea ar putea fi intr-un pericol si mai mare decat in perioada Razboiului Rece.
De altfel, omenirea a fost doar in anul 1953 mai aproape de distrugerea Pamantului in urma unei catastrofe provocate de oameni. Astfel, potrivit „ceasului Apocalipsei”, suntem la doar doua minute si jumatate de „miezul noptii”.
Printre motive ar fi cresterea nationalismului, comentariile lui Donald Trump cu privire la armele nucleare, dar si amenintarea reprezentata de cursa inarmarii intre Statele Unite si Rusia.
The Sun aminteste si de numeroasele atacuri teroriste, care impreuna cu tensiunile crescute din lume si cu amenintarile nucleare ale Coreei de Nord au sporit temerile privind un conflict militar major.
Astfel, publicatia britanica a cerut opinia mai multor experti militari si in contraterorism, legat de posibilitatea izbucnirii unui al treilea conflict mondial, in putin mai mult de un secol.
De ce este 2017 un an atât de periculos?
Incepand din vara anului trecut, s-au petrecut mai multe evenimente deosebit de importante pe scena mondiala, si nu doar in ce priveste securitatea. Toate insa au partea lor de impact.
Printre ele, sunt enumerate votul pentru Brexit, conflictul care continua in Siria, atacul american asupra unei baze din aceasta tara, continuarea testelor cu rachete balistice de catre Coreea de Nord, ripostele Japoniei prin exercitii militare de atac, expulzarea Statului Islamic din autoproclamatul califat si incurajarea adeptilor sa intreprinda atacuri de tip lup singuratic sau atacurile teroriste de la Manchester, Londra si Barcelona.
De ce este considerată Siria un posibil declanșator al celui de-Al Treilea Război Mondial?
Anul trecut, presedintele rus Vladimir Putin a luat apararea regimului Bashar al Assad, atat prin vorbe, cat si prin fapte, astfel punand Rusia intre Siria si Occident.
Punctul culminant a fost atins odata cu atacul despre care aminteam mai sus, din luna aprilie, cand Statele Unite au raspuns cu zeci de rachete Tomahawk atacului cu gaz chimic al regimului Sirian. Ca urmare, Rusia si Iran au transmis ca vor raspunde oricarei actiuni militare americane.
„Am vazut Rusia sporindu-si sfera de influenta si fiind destul de agresiva la granitele sale si parand ca scapa basma curata. Si asta o va determina sa faca si mai mult. Rusii au facut totul dupa bunul plac. Revista Time a spus ca omul anului 2016 a fost Trump, dar de fapt a fost Putin. I-a iesit totul. Totul”, a spus Alan Mendoza, director executiv al tink-tankului de securitate Henry Jackson Society.
Va începe Statul Islamic un război mondial?
Pe masura ce jihadistii Statului Islamic au fost izgoniti din Siria si Irak, se pot implica intr-o campanie mondiala de teroare, sefii agentiilor de securitate din toata lumea temandu-se de atacuri de tipul lup singuratic.
„Nu este nimic nou, de fiecare data cand Statul Islamic pierde, ataca in strainatate. Este un mod de a le arata sustinatorilor lor ca sunt in continuare puternici si pot aparent sa atace in voie”, spune Veryan Khan, director al Terrorism Research & Analysis Consortium.
Este Coreea de Nord într-adevar o amenințare pentru pacea mondială?
Foarte multe priviri sunt indreptate in acest an catre Coreea de Nord, de unde nu putini cred ca ar putea incepe un conflict mondial. Dezertorul si fostul diplomat nord-coreean Thae Yong Ho a spus ca „atata timp cat Kim Jong Un este la putere, Coreea de Nord nu va renunta niciodata la armele sale nucleare”.
Principalul dusman al tarii este America, liderul suprem Kim Jong Un amenintand deseori Statele Unite cu un razboi nuclear la scara larga, cu atacuri pe coasta de vest sau la baza militara de la Guam, dar si direct pe presedintele american Donald Trump. Iar acesta nu a ramas fara replica, precizand nu o data ca SUA iau extrem de serios in calcul o riposta, daca va fi cazul.
Va risca Donald Trump să înceapă un război mondial?
Insa ce va face liderul cele mai puternice tari a lumii? Cel putin un lucru e sigur: expertii spun ca restul lumii ar trebui sa fie ingrijorata in legatura cu mesajele transmise de presedintele american pe Twitter.
[dntplgn recurring_amt1="5.00" recurring_amt2="10.00" recurring_amt3="20.00" item_name="Donatie"]„El va reprezenta o adevarata provocare pentru diplomati. Unul dintre motive este ca ne-am obisnuit sa fie doar un lider mondial imprevizibil, iar acesta era Kim Jong Un. Acum avem un al doilea, Donald Trump”, a spus si John Andrews, expert in afaceri internationale si experimentat corespondent extern.
1) O destabilizare militara in Coreea, va permite Rusiei sa preia initiativa, in Ucraina, poate si Romania.
SUA nu vor risca un razboi de lunga durata in Coreea, pt ca odata inceput, nu se va putea incheia, dupa modelul afgan. China este in spatele lui Kim Jong Un. Probabil ca vrea ceva in Pacific si negociaza tare.
2) Rusii sunt interesati ca in estul Asiei sa fie haos, pt a finaliza prooiectul inceput la Donetzk: Malo-Rusia / Novo-Rusia.
3) In Siria rusii se dedau la provocari mai mari, nesemnala de presa: Iranul construieste fabrici de rachete la granita cu Israelul ( Liban + Siria), dupa cum sustine Israelul.
4) Daca Trump va pierde puterea, din cauza mlastinei din Coreea, WW3 se apropie. Echipa Clinton-Obama-Soros asta doreste. Evreii din SUA nu cred ca sunt incantati de un coflict in estul Asiei: Iranienii vor avea mai multa libertate in Liban. Si au ceva armament.
11 septembrie?
Ferească Dumnezeu!!
Razboiul este un eveniment foarte probabil. Dumnezeu il va ingadui pentru ca sa se salveze cat mai multi ce au acum o sansa de mantuire dar pe care ar pierde-o daca vor mai ramane in viata aceasta facand compromisuri cu imparatia omului (lumea antihristica in care am ajuns sa traim).
Doamne foreste. !
@ Stan
de acord …..ca altfel e posibil sa nu se mai mantuiasca chiar nimeni
Rusia și China a participat la dezvoltarea programului balistic și nuclear Nord Coreean cu specialiști, tehnologie și bani, în speranța că vor provoca suficient SUA și aliații săi să se lanseze primii într-un atac militar în zona Asia-Pacific, pentru a fi văzuți ca principali agresori într-un posibil conflict militar mondial, luându-se în calcul posibilitatea ca balanța puterii mondiale în urma unor negocieri să fie înclinată în favoarea alianței BRICS, servindu-le interesele economice, politice și militare.
Acum SUA cunoscând datele problemei Nord Coreene și luând în calcul deja implicarea sa în Orientul Mijlociu are de ales între trei variante:
1) Să atace militar Coreea de Nord împreună cu aliații săi, în speranța că vor fi suficient de puternici să câștige un eventual război mondial, obținând astfel și termeni avantajoși în Orientul Mijlociu, cu costuri foarte mari în vieți omenești pe termen scurt.
2) Să pună presiuni economice și politice pe China și Rusia, să rezolve ei problema Nord Coreeană, cu costuri financiare foarte mari pe termen lung în Orientul Mijlociu.
3) Negocieri, pentru evitarea unui conflict militar mondial.
Având în vedere timpul scurt… oare ce va face SUA?
https://www.brics2017.org/English/
https://www.nytimes.com/2017/08/14/world/asia/north-korea-missiles-ukraine-factory.html?hp&action=click&pgtype=Homepage&clickSource=story-heading&module=first-column-region®ion=top-news&WT.nav=top-news
https://meduza.io/en/news/2017/08/15/ukrainian-rocket-factory-says-north-korea-may-have-copied-its-engine-technology-but-insists-nobody-helped-pyongyang
Penibil!
Oricum, un eventual război mondial actual nu ar putea avea câștigători, deoarece ar duce la anihilare totală din cauza arsenalului nuclear, așa că nu rămâne decât un singur deznodământ: guvern mondial – dictatură mondială.
Vin si eu cu o intrebare retorica, cu un raspuns poate prea evident: Daca dictatorul din Coreea de Nord este asa de periculos, de ce nu l-au eliminat mai direct si mai discret, gen lovitura secreta sau asasinat? Parca il lasa sa isi faca de cap, sa porneasca conflicte…
Sa ne mai gandim la ceva. Acum 100 de ani, la sfarsitul primului razboi mandial (1917), a fost semant documentul Balfour, care trecea teritoriul Israelului in administrarea britanicilor, dupa ce a fost recucerit de la turci, moment in care evreii au unceput sa se intoarca in Israel. 1 jubileu mai tarziu (50 de ani) in 1967, in urma razboiului de sase zile, a fost recucerit (partial) Ierusalimul. In 2017 este mai mult ca probabil ca un nou pas va trebui facut in asteptarea lui „Mesia”. Cel mai probabil ca va incepe reconstructia Templului, pentru marcarea jubileului…
Vom vedea ce va fi.
limita maxima este sfarsitul lui 2018
Va avea loc ww3, mai devreme sau mai tarziu dar concluzile pe care le trage „ziare” via „the sun” sunt praf. De ce reprezinta Siria(ca si natiune) un pericol pentru pacea mondiala?!(si altele la fel de gogonate). Scopul lor este doar sa ne pregateasca mental pentru razboi mondial. Editorialele de la „ziare, adevarul, hotznews&comp” trebuie preluate cu mare atentie si cu nota „ortodox info” la subsol, ceva de genul „asa nu”.
Nu va obosiți degeaba așa nu e treaba noastră noi trebuie să avem grijă că sa fim mântuiți și lăsați răzbunarea Domnului că poate Kim Jong un poate că se va întoarce la Dumnezeu nimeni nu poate ști decât Dumnezeu