X

Formația rock HOLOGRAF la „Întâlnirea Internațională a Tinerilor Ortodocși 2017” de la Iași

de null
https://i0.wp.com/basilica.ro/wp-content/uploads/2017/08/A-patra-edi%C8%9Bie-ITO-A-fost-prezentat-programul-evenimentelor-ce-vor-avea-loc-%C3%AEn-septembrie-la-Ia%C8%99i-2.jpg?zoom=1.25&fit=890%2C593

În Sala Sinaxar din cadrul Muzeului Mitropolitan din Iași a avut loc ieri o conferință de presă în care a fost prezentată a IV-a ediție a evenimentului Întâlnirea Internațională a Tinerilor Ortodocși (ITO). Organizatorii au oferit informații despre tema, programul și invitații evenimentelor ce se vor desfășura la Iași în perioada 1-4 septembrie.

ITO 2017 este organizată de Sectorul Misiune, Statistică și Prognoză Pastorală al Arhiepiscopiei Iașilor prin Departamentul de Tineret și de Asociația Studenților Creștini Ortodocși Români (ASCOR), filiala Iași.

În cadrul conferinței din 21 august 2017, Gabriela Pipirig, manager proiect, a precizat faptul că evenimentul va aduce la Iași 5.000 de tineri în perioada 1-4 septembrie, cărora li se vor alătura duminică, 3 septembrie, alți 1.000.

Sunt tineri care vin din toată România, pe de o parte, și, pe de altă parte, tineri care provin din 32 de țări, precum: Cipru, Muntenegru, Albania, Rusia, Republica Moldova, Ucraina, Italia, Spania, Portugalia, Franța, Belgia, Irlanda. Acestora li se vor adăuga tineri de pe continental African: Burundi, Uganda, Kenya, Congo, Malawi, dar și din SUA, Chile, Guatemala, Ecuador sau Venezuela, a spus Gabriela Pipirig conform doxologia.ro.

Arhim. Nicodim Petre, Consilier al Sectorului de Misiune, Statistică și Prognoză Pastorală al Arhiepiscopiei Iașilor a vorbit despre tematica întâlnirii de anul acesta: Tânărul în căutarea libertății. Totodată, Părintele consilier a subliniat scopul evenimentului și așteptările pe care le au organizatorii.

„Încercăm să facem ca tinerii aceștia să plece cu o amintire frumoasă de la Iași și cu câteva lămuriri în ceea ce privește libertatea.

Întâlnirea cu tinerii este o încercare de primenire a societății, de a le acorda încredere, de a le oferi niște răspunsuri, de a ne împrieteni cu ei și a le arăta că suntem aproape atunci când au întrebări și că pot primi răspunsuri”, a precizat Arhim. Nicodim Petre.

Participanții sunt tineri ortodocși, băieți și fete, cu vârste cuprinse între 16 și 35 de ani, cu experiență  în structurile parohiale sau asociațiile de tineret (ASCOR, ATOR, LTCOR ș.a.).

Pe parcursul celor patru zile, vor avea loc numeroase evenimente, între care cele mai importante vor fi:

  • Conferința Tânărul în căutarea libertății susținută de Pr. Constantin Necula (2 septembrie, Grădina Palas);
  • Marșul Tinereții (3 septembrie, Parcul Copou → Catedrala Mitropolitană);
  • Concertul excepțional Holograf, Orchestra Lăutarii și Maestrul Nicolae Botgros și Ion Paladi (3 septembrie, în fața Palatului Culturii).

Moderatorul evenimentelor din perioada 1-4 septembrie va fi Daniel Buzdugan.

Evenimentul se încadrează în seria întâlnirilor organizate în anii 2013 și 2014 la Baia Mare, în 2015 la Cluj și în 2016 la București.

Programul complet al evenimentelor este disponibil pe site-ul ito2017.ro.

NOTĂ OrtodoxINFO

Din ce mai au ei prin program, ne cam dăm seama că nu e o întâlnire în spiritul ortodox:

Să nu mai spunem că până acum „imul” tinerilor ortodocși suna mai mult a cântare penticostală: Comentariul zilei: IMNUL Intalnirii Tinerilor Ortodocsi din Europa … (video).

Despre satanismul din muzica rock și despre muzică, în general, s-a tot scris și aici, pe OrtodoxINFO, dar și pe Saccsiv. Aveți mai jos câteva link-uri spre unele articole pe care vă rugăm să le parcurgeți:

[dntplgn recurring_amt1="5.00" recurring_amt2="10.00" recurring_amt3="20.00" item_name="Donatie"]

13 comentarii

  1. Tovarășul Necula nu va lipsi nici aici, mă uitam așa că fapt divers, lasindui la o parte pe tineri, dar mă uitam la oameni în toată firea și în special la vârstnici, la biserica la o slujba nu ai vedeai, în schimb la astfel de dezmăț efectiv puhoaie de nai loc să arunci un pai de chibrit

  2. Dorinta lu adrian dragomir cu situ deinteres.org cu balada rock a lu holograf care spune el ca e buna nu e problema se implineste ii da dracu ecumenismului ce vrea , deci se schimba teofan?? Nu se va schimba in veci a stat si sta de prea mult timp in ecumenisme

  3. Chestia e ca, Dan Bitman, fiind intr-un juriu la selectat talente si venind un tip si cantand o melodie rapp creata de el si adresata catre tineri in care spunea sa te duci la scoala, sa nu fumezi, sa nu te droghezi, sa iti asculti parintii, etc, Dan Bitman si ceilalti membrii ai juriului, Cheloo si Delia sau Andra, au inceput sa-si bata joc de el si apoi sa argumenteze ca nu are nu stiu ce in neregula, ca versurile is varza etc.

  4. Catedrala Mântuirii Neamului este un subiect care a fost pe buzele multor români în ultimii ani. Blamată din motive politice și ideologice, noua Catedrală Patriarhală din București este unul dintre puținele, dacă nu chiar singurul obiectiv, care va marca concret și grandios, împlinirea centenarului Marii Uniri.

    Că așa stau lucrurile o dovedește faptul că una dintre marile personalități ale lumii religioase, Patriarhul Constantinopolului, SS Bartolomeu, a anunțat că va sosi la București pentru inaugurarea Catedralei Naționale. Patriarhul Constantinopolului este „primul dintre egalii” Bisericii Ortodoxe, fiind, prin tradiție, liderul simbolic a celor peste 300 de milioane de ortodocși.

    Vezi linkul:

    https://www.activenews.ro/stiri-social/Prima-personalitate-de-talie-mondiala-care-si-a-anuntat-prezenta-la-inaugurarea-Catedralei-Mantuirii-Neamului-in-2018-145562

  5. Daca ereticii au ajuns sa ii „incante” pe ortodocsi…
    Nu zic de Bitman ca e ereretic – el este chiar pagan dar corale ortodoxe nu exista?
    Concert de muzica bizantina nu se putea???

    1. În curând, s-ar putea să lipească întâlnirea internaţională a tinerilor ortodocşi de Untold. Astfel, ar creşte numărul de „evenimente importante” la care să participe tinerii „ortodocşi” iubitori de unitate în diversitate.

  6. Însăși mântuirea sufletului este o OPȚIUNE! În care sfântă Evanghelie ați citit voi, că Hristos a forțat pe cineva să vină la mântuire, la El. Ce rost are comentariul: „Sfânta Liturghie opțională”? De când Holograf e o formație de muzică Rock? în sensul în care puneți voi problema… Faceți distincția EVIDENTĂ dintre ce cântă Holograf și ce exemple de HEAVY METAL sau HARD ROCK, ați dat voi acolo? Sunteți anti-creștin-ortodocși, nu ortodocși.
    Stați drept și judecați strâmb. Confundați râvna cea bună, cu înșelarea! Și smintiți și pe alții..

    Vă jucați de-a mântuirea, îngâmfaților!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button