X

Coșmarul VACCINĂRII cu FORȚA sosește și în FRANȚA din 2018. Noua lege prevede 11 VACCINURI OBLIGATORII

de null
În primele două luni ale anului 2017, în Franța au fost raportate 79 de cazuri de rujeolă. Foto: https://static.independent.co.uk/s3fs-public/styles/article_large/public/thumbnails/image/2012/11/20/20/web-flu-pa.jpg

În Franța, părinții vor fi obligați legal să-și vaccineze copiii din 2018, a anunțat guvernul.

Prim-ministrul francez Édouard Philippe este de părere că este „inacceptabil” să mai moară copii de ruejolă în țara în care au fost pionerate cele mai timpurii vaccinuri.

Trei vaccinuri pediatrice, pentru difterie, tetanus și poliomelită, sunt în acest moment obligatorii în Franța. Altele, incluzând cele pentru hepatită și tuse convulsivă, sunt doar recomandate.

Anunțând noua politică, dl. Philippe a evocat numele lui Louis Pasteur, biologul francez cunoscut pentru descoperirile în domeniul cercetării patologice și dezvoltarea primelor vaccinuri pentru rabie și antrax în secolul XIX.

A declarat că toate vaccinurile ce sunt recomandate de autoritățile sanitare – 11 în total – vor fi obligatorii.

Schimbarea survine inițiativei similare din Italia, unde copiii nevaccinați nu se pot înscrie în școli publice.

Organizația Mondială a Sănătății a avertizat că focarele de rujeolă se răspândesc în Europa în ciuda disponibilității unui vaccin eficient și sigur.

Se crede că mișcările împotriva vaccinurilor au contribuit la ratele scăzute de vaccinare împotriva bolilor contagioase în anumite țări.

Un recent sondaj de opinie a arătat că trei din zece francezi nu au încredere în vaccinuri, doar 52% dintre participanți fiind de părere că beneficiile vaccinării depășesc riscurile.

79 de cazuri de rujeolă au fost raportate în Franța în primele două luni din 2017, în principal datorită unui focar de 50 de cazuri în regiunea nord-estică a regiunii Lorraine, conform Centrului European pentru Prevenția și Controlul Bolilor.

Între începutul anului 2008 și sfârșitul 2016, peste 24.000 de cazuri de rujeolă au fost declarate în Franța conform statisticilor oficiale.

Vaccinarea nu este obligatorie în Marea Britanie, și în jur de 24.000 de copii anual nu sunt vaccinați de rujeolă, oreion și rubeolă.

Teama în privința vaccinării combinate pentru trei boli infecțioase, cu vaccinul cunoscut ca vaccinul MMR, provine în parte dintr-un studiu discreditat corelând vaccinarea cu autismul.

Lucrarea, publicată în jurnalul medical The Lancet cu aproape 20 de ani în urmă de fostul medic Andrew Wakefield, a dus la o mare scădere a ratei de vaccinare în acel timp, dar cercetarea științifică a discreditat teoria.

Doar doi copii au decedat de rujeolă în Marea Britanie din 2006, iar în 2013 un tânăr din Wales – toate astea sunt o „risipă”, le-a spus Dr. Farah Jameel medicilor prezenți la întâlnirea anuală a Asociației Medicale Britanice (BMA) de luna trecută.

BMA face un apel să fie prezentate dovezi în privința „potențialelor avantaje și dezavantaje ale vaccinării pediatrice obligatorii” guvernului Marii Britanii.

Beatrice Lorenzin, ministrul sănătății italian, a spus că ratele de vaccinare în scădere din țară reprezintă „o urgență generată de fake news” și astfel 12 vaccinuri vor deveni obligatorii pentru elevi cu vârsta de până la 16 ani.

Cazurile de rujeolă au crescut de cinci ori în aprilie comparativ cu acceași lună a anului trecut în Italia conform statisticilor Institutului Național al Sănătății.

Această revenire alarmantă a bolii a fost învinuită pe poziția anti-vaccinare a partidului populist Mișcarea Cinci Stele (M5S), ce a adunat un sfert din voturile alegerilor generale din 2013.

NOTĂ OrtodoxINFO
[dntplgn recurring_amt1="5.00" recurring_amt2="10.00" recurring_amt3="20.00" item_name="Donatie"]

5 comentarii

  1. Drepturile sclavilor nu ale oamenilor. Adica ca sa fii tu sanatos trebuie sa ma vaccinez eu. Mai mare aberatie nu o sa vezi. Nu au oamenii ce manca, apa curenta si canalizare dar au vaccin.

  2. Intamplator, am prins aseara cateva secvente la o emisiune de pe digi tv, unde un medic strain spunea ca riscul de mortalitate in cazurile de rujeola e de 1 la 1000, deci de 3 la 3000 de cazuri, si tragea concluzia ca in Romania fie nu au fost raportate toate cazurile, fie ca sunt alte probleme.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button