X

Studiu OMS: Romanii sunt printre cei mai mari BAUTORI de alcool din lume. In UE suntem pe locul II

de null

Romanii sunt printre cei mai mari bautori de alcool din lume, iar acest lucru se arata si intr-un studiu al Organizatiei Mondiale a Sanatatii, care plaseaza tara noastra pe locul 2 in Uniunea Europeana la acest capitol.

Potrivit studiului, am baut, in medie, 13,7 litri de alcool pur in anul 2016, adica echivalentul al 685 de halbe de bere de 500 de ml, se arata in studiul OMS, citat de Euronews.

Pe primul loc in Europa si in lume se afla lituanienii, care beau in medie echivalentul a 18,2 litri de alcool pur, adica 910 de halbe de bere in anul 2016. Cu un an inainte, consumul mediu era de 14,9 litri de alcool pur.

La egalitate cu Romania, pe locul 2, se afla Cehia, in timp ce Bulgaria si Croatia sunt pe 3, cu echivalentul al 680 de halbe de bere consum mediu pe anul trecut.

Pe ultimele doua locuri sunt Islanda (inclusa in top alaturi de Elvetia si Norvegia, desi cele trei tari nu sunt membre UE) si Malta, cu echivalentul a cate 375 de halbe de bere, adica putin mai mult de jumatate din consumul mediu din Romania.

Trebuie spus totusi ca, la nivelul Europei, Romania mai este devansata de Belarus (16,4 litri), Moldova (15,9 litri) si Rusia (13,9 litri de alcool pur, in medie, pe anul 2016).

Insa, sustine sursa citata, la nivel european consumul de alcool scade, cu toate ca Europa ramane lider detasat in consumul de alcool.

Acest lucru aduce cu sine insa si o adevarata problema cu alcool – numar ridicat de decese cauzate de ciroze sau accidente. E drept insa ca Europa are si o mare productie de alcool.

Consumul mediu pe cap de locuitor in Europa a fost de 10,3 litri de alcool pur pe cap de locuitor, in 2016 (515 halbe de bere), fata de 4 litri in Asia de Sud-Est, 6 litri in Africa si 8,2 litri in Americi.

[dntplgn recurring_amt1="5.00" recurring_amt2="10.00" recurring_amt3="20.00" item_name="Donatie"]

Un comentariu

  1. Va dati seama si ce bauturi de sinteza chimica (cu permisiunea onor autoritatilor statului) inghit romanii. O gramada de porcarii.
    „Vin” care n-a auzit de struguri, „caisata” care n-are nici o legatura cu fructul caisului si bere produsa industrial.
    Apropo de bere: in Germania mai exista cateva firme care produc bere traditionala, din hamei proaspat, celelalte folosesc hamei uscat si maruntit, fiind mai profitabil. Si daca in Germania e situatia asta, ma intreb care e situatia la noi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button