Majoritatea stomatologilor merg pe varianta asta:
Adica, pe scurt si in termeni populari, se lucreaza un dinte cariat, precum un mar atacat: se scoate nervul si ceea ce este vizibil stricat, apoi se inveleste totul si pare frumos.
Din punctul meu de vedere, e ca si toaletarea cadavrelor. Arata frumos pe afara, dar asta nu inseamna ca nu putrezeste. Si putrezeste in gura. Incet dar sigur.
Iata cateva paragrafe dintr-un material trimis pe e-mail, scris de Dr. Gavrilescu Mihai, medic primar cardiolog:
Există o procedură dentară -obturatia de canal – pe care aproape orice medic dentist o recomandă ca fiind în condiții de siguranță în ciuda faptului că oamenii de știință au avertizat asupra pericolelor sale de mai bine de 100 de ani.
Numai în SUA sunt efectuate în jur de 41000 de aceste proceduri în fiecare zi pe pacienți care cred că sunt în siguranță și cred că o să-și rezolve problemele.
Canalele radiculare curațate (de nerv, dar și de arteră) sunt în esență dinți morți care pot deveni incubatoare silențioase pentru bacterii anaerobe extrem de toxice care pot în anumite condiții să-și croiască drum în sange pentru a provoca o serie de probleme medicale grave, apărând la câțiva ani după lucrări pe canal dentar. Acești dinți nu dor (pentru că nu au nerv), arată bine, mulți ani nu dezvoltă pungi de puroi vizibile radiologic și deci este greu de urmărit rolul lor în cancer, boli de inimă sau reumatism.
[…]
Încă din anii ’50 când lumea era entuziastă de dentistica conservatoare (devitalizări, punţi, dinţi îmbrăcați) dr. Price a făcut experimente cu dinţi devitalizaţi (fără infecţii decelabile pe radiografii) pe care i-a sterilizat şi i-a implantat sub pielea unui iepure. A constatat că aceeaşi boală care o producea la bolnavi (artrită, nefrită, cardită) o dezvolta şi la iepure care murea în 10 zile. A repetat de sute de ori experimentul şi rezultatele erau aceleaşi: iepurii mureau de acceaşi boală cu a pacientului din care a fost extras dintele devitalizat.
[…]
Osborne spunea că depinde exclusiv de hotărârea stomatologului dacă bolnavului i se asigură o viaţă îndelungată sau i se sapă groapa înainte de vreme.
[…]
În trecut regula “sinequanon” în vindecarea bolilor cardiovasculare, digestive, renale, era asanarea tuturor focarelor infecţioase. Actualmente acest lucru este aproape imposibil întrucât toţi stomatologii aplică metode conservative.
[…]
Orice dinte devitalizat cu obturatie de canal oricât de corect ar fi realizata constituie focar de infecţie, chiar şi dacă radiologic este în aparenţă normal.
Majoritatea dintre noi stim ca daca ne dor dintii, trebuie sa mergem la stomatolog. E si greu sa n-o facem, caci uneori durerile sunt atat de atroce ca ne pun in cap. Si tot majoritatea dintre noi stim ca atunci cand ni se umfla o masea trebuie sa luam drumul aceluiasi dentist.
Mai putin dintre noi stim insa ca la dinti functioneaza si vorba “unde dai si unde crapa”, adica ai o infectie la dinte palpabila cu degetul si vizibila la radiografie dar te imbolnavesti pe chestia asta te miri in ce parte a corpului fara nici o legatura vizibila cu dantura.
Dar extrem de putini dintre noi stim ca dintii devitalizati, adica cei carora li s-a scos nervul, au de fapt rolul de mortaciuni in gura, indiferent cat de frumosi arata la exterior si cat de bine la radiografie. Pot deveni fantastice focare de infectie, ce de cele mai multe ori nu lovesc direct gura ci … inima sau cu totul alte organe.
Iata si studiul integral:
Infectiiledentare[1] prelucrat2
[dntplgn recurring_amt1="5.00" recurring_amt2="10.00" recurring_amt3="20.00" item_name="Donatie"]
Deci cand e vorba de un dinte sau masea la care trebuie scos sau a fost scos nervut e bine sa facem implant !? De fapt, orice plomba si canal obturat in timp trebuie iar umblat si curatat, repusa plomba.
http://www.activistpost.com/2017/05/new-vaccine-studies-show-unvaccinated-significantly-less-health-problems.html