Misteriosul tatuaj reprezintă o pentagramă a Opus-Dei.
Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, ÎPS Calinic, a apărut, la o reuniune a prelaților cu ocazia Sinodului, purtând un tatuaj ciudat pe mâna stângă. Semnul nu a scăpat neobservat celor prezenți în sala episcopilor de la Patriarhie, cineva fotografiindu-l pe șeful bisericii de la Argeș în timp ce citea absorbit o carte.
Tatuajul pare a fi o pentagramă caracteristică misterioasei grupări religioase – Opus Dei şi, după unii, ar fi vorba de un gest de frondă afișat destul de ostentativ de către arhiepiscopul de la Argeş. Şi asta deoarece Calinic este cunoscut pentru opinii contrare omologilor săi din Sinod cu apucături care nu fac cinste unor fețe bisericești.
Alteori, e drept, prelatul este el însuși ținta criticilor confraților din cea mai înaltă ierarhie a BOR, dar nu pentru vinovăţii care îi aparțin, ci mai mult pentru fapte ale unor subordonaţi din eparhie. Cât despre Opus Dei, aceasta este o asociație de clerici ce are ca scop declarat promovarea sfințeniei preoților seculari în îndeplinirea misiunii de slujire a Bisericii, după spiritul și practica ascetică a Opus Dei.
Este, practic, o instituție a Bisericii Catolice scoasă la lumină de celebrul roman „Codul lui Da Vinci” şi, de atunci, considerată de mulţi drept una dintre cele mai puternice şi influente organizaţii din întreaga lume. Opus Dei este, în lumea catolică, o grupare misterioasă şi controversată. Mulţi creştini catolici o consideră drept ultima organizaţie cu adevărat „cruciată” din sânul Vaticanului, însă inamicii acestei organizaţii nu se sfiesc să o catalogheze drept „Sfânta Mafie”, „Masoneria Albă” sau chiar „Caracatiţa Domnului”. Adepții Opus-Dei se autointitulează lucrători ai lui Dumnezeu pentru pregătirea Armaghedonului. Sunt cei care îmbătrânesc foarte greu, practică aromoterapia cu uleiuri esențiale pentru clarviziune și nu consumă carne… Pentru a afla însă ce simbolizează și mai ales motivul pentru care și-a aplicat tatuajul mistic pe mână, i-am adresat o întrebare scrisă chiar ÎPS Calinic. Acesta ne-a răspuns, prin intermediul sectorului Cultural din Arhiepiscopie, tot în simboluri. Dar nu la întrebare. Am primit, astfel, pe mail un desen alegoric realizat de mâna episcopului cu învățături despre perioada postului care se apropie. Înţelege fiecare ce poate, că noi ne declarăm în mare cumpănă.
[dntplgn recurring_amt1="5.00" recurring_amt2="10.00" recurring_amt3="20.00" item_name="Donatie"]
IPS Calinic, din ce am citit, i-au „scapat” trei zile de post:
– Ajunul Bobotezei (5 ianuarie);
-Taierea Capului Sfantului Ioan Botezatorul (29 august);
– Inaltarea Sfintei Cruci (14 septembrie).
In rest….pasarele probabil simbolizand conditia sufletului la cer: Post; Rugaciune si Milostenie.