Citez din articolul Din toamna vom avea cu totii cardul national de sanatate. Afla ce contine:
Faceti loc in portofel si pentru cardul national de sanatate, cel care le va spune medicilor ce grupa de sange aveti, ce alergii si daca vreti sa deveniti donator.
Pana acum, Imprimeria Nationala a tiparit cateva milioane de documente in alb si urmeaza sa le personalizeze. Ni le va aduce postasul din toamna si vom plati pentru ele cate 2 euro. Intai si intai le vor primi cei care sufera de maladii cronice.
Toti romanii care au peste 18 ani si sunt asigurati vor primi cardul national de sanatate.
Acesta va contine, pe langa nume si prenume, un numar de identificare a posesorului, altul decat codul numeric personal. In plus, va avea un cip pe care vor fi trecute de catre medicul de familie si alte date medicale ale omului: grupa de sange, Rh-ul, eventuale alergii, date referitoate la posibile tratamente cu medicamente anticoagulante.
Dupa ce veti primi cardul prin posta, trebuie sa mergeti cu el la doctorul de familie, care il va incarca cu datele dumneavoastra medicale.
Vor putea fi folosite apoi la spital sau la farmacie si intr-un final in toata reteaua informatica a Casei de Asigurari.
In viitor, autoritatile spun ca pacientul va avea posibilitatea sa-si acceseze datele medicale de pe card, prin internet, cu ajutorul unui cod PIN ori al unei parole.
Iata si articolul fratelui Apologeticum ATENTIE! Vor fi puse in circulatie 8 milioane de carduri de sanate; le veti primi acasa. SOLUTIA: le returnati cu mesajul: REFUZ CIPUL!:
Dupa cum ne asteptam, sistemul merge dictatorial mai departe. Cu toate dezbaterile publice pe tema cardului de sanatate cu cip, ignorand refuzul documentelor cu cip a milioane de oameni, iata ca ne vom trezi cu aceste carduri acasa. Ce alternativa vor asigura cei de la sanatate, romani sau mai putin romani, pentru persoanele care refuza cardurile cu cip?
Mediafax ne informeaza ca: Ministrul Sanatatii, Cseke Attila, a anuntat, luni, ca a primit primele carduri nationale de sanatate realizate in perioada de proba si ca urmeaza personalizarea lor, astfel incat pana la sfarsitul lui 2011 sa fie finalizate aproape opt milioane de documente, jumatate din cele comandate la Imprimerie.
“Saptamana trecuta a fost finalizata perioada de proba a cardurilor nationale de sanatate. Saptamana viitoare vom avea deja un numar insemnat de carduri. Pasul urmator este personalizarea cardurilor. Vor fi realizate cam doua-trei milioane de carduri pe luna, dar in acest interval vor putea fi personalizate in jur de un milion de acte”, a spus ministrul Sanatatii.
Pana la sfarsitul lui 2011 vor fi realizate si distribuite aproximativ opt milioane de carduri, dintr-un total estimat de 15 milioane de documente, a adaugat Cseke Attila.
Cardul va fi trimis prin posta persoanelor asigurate (peste 18 ani) si va costa aproximativ doi euro, valabilitatea acestuia fiind de cinci ani.
Asiguratii care vor sa devina donatori de organe trebuie sa faca o declaratie notariala in acest sens. In baza declaratiei notariale, pe cardul national de sanatate va fi inscrisa mentiunea donator de organe, a explicat Cseke Attila.
Dupa distribuirea documentelor, asiguratii vor trebui sa prezinte cardul la accesarea oricarui serviciu public de sanatate, mai putin pentru cele de urgenta si epidemiologice, in caz contrar urmand sa plateasca serviciile medicale solicitate.
Pe cardul national de sanatate sunt introduse toate datele medicale ale pacientului, inclusiv acceptul acestuia de a i se preleva organe, dupa moarte, pentru utilizarea in transplanturi. De asemenea, pe acest document vor fi trecute datele de identitate, codul numeric personal, codul asiguratului, data expirarii, numarul de identificare si acronimul casei de asigurari de sanatate care il emite, precum si numarul de identificare a cardului.
Cardul va contine si date care vor fi stocate pe un cip, privind diagnostice cu risc vital, grupa sanguina si Rh-ul asiguratului, tratamente speciale, proteze, statusul acestuia (sanatos sau bolnav cronic), precum si daca este donator de organe. In cip vor fi gasite si informatiile privind numarul de solicitari de servicii medicale, plata contributiei pentru asigurarile sociale de sanatate, dar si datele despre medicul de familie – nume, prenume, contact sau mentini despre coasigurati.
Comentariu saccsiv:
Cititi va rog si:
FOTO: Cum arata CARDUL NATIONAL DE SANATATE CU CIP
Asadar de clara. Ce vom face? Le refuzam si punct. Atentie mare insa la intrusi, care se vor agita si vor promova luarea lor, caci cica altfel ne vom tavali in dureri si vom muri in santuri.
Cardul asta de sanatate cu cip e insa inca un moment al adevarului. E un examen. Deja sunt cativa ani de cand ne tot laudam ca refuzam cipurile. Ei bine, sa vedem daca o vom si face. Sa vedem daca ne punem nadejdea in bunul Dumnezeu sau in SISTEMUL dracesc ce pregateste terenul semnului fiarei.
[dntplgn recurring_amt1="5.00" recurring_amt2="10.00" recurring_amt3="20.00" item_name="Donatie"]