Diverse autoritati germane vor putea identifica persoanele rapid si sigur prin scanarea cartii de identitate cu cip. Printre acestea se numara politia, autoritatile vamale, directia taxe si impozite si bineinteles autoritatile locale si cele responsabile pentru emiterea pasapoartelor.
Citez din articolul Germany to roll out ID cards with embedded RFID:
Productia de cipuri RFID, element al noii generatii de carti germane de identitate, a inceput dupa ce guvernul a acordat un contract de 10 ani producatorului olandez NXP. Cetatenii vor primi noile carti de identitate obligatorii incepand cu 1 noiembrie.
Noile carti de identitate vor integra toate datele de identitate pe un cip, putand fi apoi accesate cu ajutorul tehnologiei wireless. Acestea vor permite autoritatilor germane sa identifice persoanele rapid si precis, a precizat guvernul.
Companii ca cea germana Infineon sau cea olandeza NXP, care detine o fabrica mare de productie in Hamburg, Germania, sunt lideri globali in domeniul productiei de cipuri RFID. Noua carte de identitate electronica, care va inlocui treptat vechile carti de identitate, reprezinta una dintre cele mai mari adoptii la scara larga a cipurilor RFID cu sprijin oficial si avand ca scop identificarea.
Cardul va mai avea si alte functionalitati, precum cea de identificare pe internet de acasa cu ajutorul unui dispozitiv de citire. Dupa inregistrarea unui cont online corespunzator cartii de identitate, cetatenii vor putea efectua in siguranta cumparaturi, vor putea descarca muzica si, cel mai important, vor putea interactiona online cu autoritatile guvernamentale.
Pasapoartele biometrice din mai multe tari sunt deja echipate cu cip RFID – continand amprentele si imaginea digitala a posesorului – si exista pe piata de aproape 5 ani, dupa ce Statele Unite au inceput sa ceara astfel de pasapoarte oricarei persoane care le trece granita.
Exista insa niste ingrijorari legate de folosirea cipurilor RFID, considerandu-se ca acestea ar putea reprezenta un risc de securitate.
Primele versiuni ale pasapoartelor electronice, care foloseau cipurile RFID impreuna cu protocolul „basic access control” (BAC) (control de baza al accesului), au fost sparte cu succes de catre cercetatorii universitari si de catre expertii in securitate.
Cartile de identitate germane vor folosi si ele protocolul BAC, insa doar pentru informatiile de baza imprimate pe card, pentru poza si pentru nume. Celelalte informatii sunt protejate printr-un protocol specific, mai puternic.
Accesul ilegal la informatiile stocate ar fi util pentru crearea falsurilor perfecte si pentru efectuarea de tranzactii online „sigure” de catre hotii de identitate.
Ministrul german responsabil citeaza totusi multimea de avantaje rezultate din urma folosirii cipului RFID, precum durata mai lunga de viata a cardului, optiunea de a-l conecta la viitoare dispozitive precum telefoanele capabile de citire a cipurilor RFID, precum si reducerea costurilor de productie datorita compatibilitatii cu infrastructura deja existenta pentru pasapoartele RFID.
Cititi va rog si:
[dntplgn recurring_amt1="5.00" recurring_amt2="10.00" recurring_amt3="20.00" item_name="Donatie"]