X

MasterCard – PayPass: microchip şi o antenă radio încorporate va usureaza platile. Nu mai introduci codul PIN, nu mai semnezi chitanţa …

   Citez din articolul Plăţi ultrarapide pentru clienţii care stau mereu cu ochii pe ceas

   Nu mai introduci codul PIN, nu mai semnezi chitanţa, nici măcar nu mai dai cardul din mână vânzătoarei. Tot mai multe bănci introduc în ofertă sistemul de plată PayPass.

   Această soluţie de plată a fost dezvoltată de MasterCard şi permite posesorilor de carduri să facă plăţi rapid. Soluţia este utilă în special pentru cumpărăturile de mică valoare, la comercianţi precum: lanţuri fast-food, farmacii, benzinării sau autostrăzi. Printre locaţiile care acceptă MasterCard şi Maestro PayPass se numără magazine de haine şi încălţăminte precum Otter şi Reflections, restaurante precum Pizza Hut şi KFC, magazine de distribuţie a presei, cum ar fi Inmedio, staţiile de metrou Universitate şi Piaţa Romană sau farmacii ca Sensiblu. Toţi posesorii de dispozitive PayPass emise în România le pot folosi oriunde în lume, în cele peste 200.000 de locaţii acceptatoare.

   „Tehnologia PayPass foloseşte un microchip şi o antenă radio încorporate în cardul sau dispozitivul de plată. Dispozitivele PayPass pot fi, pe lângă tradiţionalele carduri, şi stickere, brelocuri, ceasuri sau telefoane mobile, lista rămânând deschisă“, declară Gabriel Ghiţă, business development manager CEE, MasterCard Europe.

   Risc redus de erori

   Pentru a face o tranzacţie cu un card sau dispozitiv PayPass, posesorii trebuie să-l apropie de cititorul special până la o distanţă de aproximativ 4 cm. „Având în vedere distanţa mică la care se realizează plata, nu există riscul ca cineva să fie taxat în mod accidental, atunci când trece pe lângă un astfel de cititor PayPass. Mai mult, cititoarele nu sunt active tot timpul, ci numai atunci când vânzătorul iniţiază o tranzacţie“, explică Gabriel Ghiţă.

   În momentul când posesorul apropie cardul sau dispozitivul PayPass de cititor, informaţiile privind plata sunt transmise „contactless“ în vederea obţinerii autorizării. Confirmarea plăţii este dată de semnalizarea sonoră şi luminoasă la nivelul cititorului sau terminalului de plată.

   Tehnologia PayPass se poate ataşa oricărui produs de card (debit, credit, prepaid etc.), fiind alegerea emitentului cărui sau căror produse o adaugă. „Este necesar doar ca solicitantul să fie sau să devină client al instituţiei emitente res­pective şi să solicite facilitatea de plată PayPass“, susţine Gabriel Ghiţă.

   Pentru sumele de până la 100 lei nu este nevoie de introducerea codului PIN sau de semnarea chitanţei, în timp ce pentru cele care depăşesc acest prag, se poate solicita PIN-ul şi/sau semnătura clientului. Practic, clienţii nu trebuie decât să apropie cardul sau dispozitivul de cititor şi, în câteva secunde, pot pleca mai departe, dacă valoarea plăţii este mai mică de 100 de lei. Clientul nu trebuie să dea cardul din mână şi nici să introducă codul PIN sau să semneze chitanţa pentru aceste tranzacţii.

   Avantaje şi pentru comercianţi

   Metoda aduce câteva avantaje comercianţilor şi instituţiilor financiare. Astfel, comercianţii pot să ofere mai rapid servicii clienţilor, diminuarea timpului petrecut pentru efectuarea plăţii conducând la reducerea cozilor.
„Tehnologia contactless a reuşit să se impună la comercianţi din domenii care, în mod tradiţional, nu acceptau plata prin card: chioşcurile de ziare sau transportul public. În plus, comercianţii îşi pot reduce costurile legate de administrarea numerarului şi, astfel, îşi cresc eficienţa. Investiţia pe care o presupune acceptarea plăţilor contactless nu este costisitoare: comercianţii pot ataşa la terminalul pe care îl au în prezent un cititor PayPass sau pot opta pentru un terminal integrat, capabil să citească orice tip de card“, afirmă Gabriel Ghiţă.

   La nivel mondial, la sfârşitul anului 2009, existau peste 70 de milioane de carduri şi dispozitive PayPass, care puteau fi folosite în aproximativ 200.000 de locaţii ale comercianţilor, din 33 de ţări.

   Programe noi

   Plăţile contactless au apărut în România pentru prima dată în anul 2008, prin MasterCard. Astfel, în 2008, împreună cu GarantiBank şi ING Bank, au fost lansate în România două programe-pilot MasterCard PayPass. Cel mai recent program, Instant Pay, a fost lansat împreună cu BRD-Groupe Société Générale, în luna martie a acestui an.

   GarantiBank a lansat, în premieră în România, primul program MasterCard PayPass, utilizând stickere ce puteau fi ataşate pe telefoane mobile sau playere MP3. Serviciul PayPass ING Bank, denumit Mobile Payments, funcţiona prin utilizarea un cont Maestro PayPass încorporat în telefonul mobil al clientului.

   În cazul celui mai recent program MasterCard PayPass (Instant Pay de la BRD-GSG), utilizatorul primeşte un sticker ce poate fi ataşat telefonului mobil sau altor obiecte, cu ajutorul căruia poate face plăţi fără contact.

   Dispozitivele pot fi, pe lângă tradiţionalele carduri, şi stickere, brelocuri, ceasuri sau telefoane mobile.

   100 de lei, este valoarea maximă a unei tranzacţii care se poate achita prin PayPass – fără a tasta codul PIN sau a semna chitanţa

   Comentariu saccsiv:

   Repede – repejor … Tehnica tot avanseaza spre „binele” nostru prieteni. Mai sunt cativa pasi miculuti si suntem gata pregatiti si pentru cipuletul implantat in corp. Cititi va rog si:

SUA au devenit oficial o societate de tip BIG BROTHER: incepand cu 01.06.2009 cetatenii ei sunt obligati sa posede un Passport Card cu tehnologie RFID incorporata

India demareaza mega proiectul realizarii a 1,1 miliarde de ID cards pentru cetatenii ei

În INDIA a inceput RECENSAMANTUL BIOMETRIC al populaţiei …

Articolul zilei (08.03.2010): Ca sa incurajeze vanzarea de pasapoarte biometrice, de tip nou, Internele au decis ca pasapoartele simple, de tip vechi, sa fie valabile doar un an

FOTO: Noile carti de identitate cu cip din Germania, incepand cu 1 noiembrie 2010

In MAREA BRITANIE sunt peste 2,6 milioane de cosuri de gunoi cu … CIP

Din 2013, în UE cutia neagră la automobile va pune toţi şoferii sub urmărire

Toti CAINII din Marea Britanie urmeaza sa fie MICROCIPATI CU DETALIILE STAPANULUI, pentru a ajuta la “urmarirea animalelor de companie”

PROIECTE DE LEGE, din Camera Senatului si a Deputatilor, SOLICITA IMPLANT CU CIP pentru americani?

Concernul farmaceutic NOVARTIS va introduce MICROCIPURI in pilule

Intel doreste sa va implanteze un cip in creier

VERICHIP FACE PROGRESE: implant cu microcip pentru a corela datele medicale, istoricul creditelor si securitatea sociala. MAI DORMIM MULT?

VIDEO: Reclama pentru folosirea IMPLANTULUI CU CIP, din motive medicale …

VIDEO (si transcriptul): INFRACTORILOR (dovediti) li se va impanta fortat un CIP in corp?

Un politician american vrea microcipuri în imigranţi

VIDEO: O noua promovare a CIPULUI IMPLANTAT in corpul uman. Scenariu 2017

BIG BROTHER, CIPURI, IMPLANTURI, MICROCIPURI, 666, SEMNUL FIAREI: faza finala a experimentului inceput de colaborarea IBM-nazism, coordonarea masoneriei

   Ideea, desigur, ati prins-o de ceva vreme: actiunile acestea cu noile pasapoarte, noile acte de identitate, noile carnete de soferi, noile carduri bancare, etc. sunt strans legate intre ele. SISTEMUL a creat o sinistra panza de paianjen si oricare din cele de mai sus este un fir al ei. Majoritatea dintre noi suntem deja prinsi de cel putin unul din aceste fire si daca nu ne desprindem cat mai e vreme, alte si alte fire se vor lipi de noi si atunci vom fi precum musculita ce se zbate degeaba privind ingrozita spre paianjenul de vine …

   CE VOM FACE? De unde incepem ruperea de SISTEM? Cu pasapoartele? Cu carnetele de soferi? Cu actele de identitate? Simplu de spus. 

   Daca pasapoartele pot parea pentru multi un moft la care se poate renunta, in privinta carnetelor de soferi chestiunea se complica iar in cazul actelor de identitate obligatorii ea devine deja dramatica. Un om are carnet de soferi in doua cazuri: are (sau are de gand sa aiba) cel putin o masina sau are un serviciu care depinde de acel carnet. In primul caz ar trebui sa apeleze la cei ce au carnet vechi, pana si-l schimba toti, apoi sa renunte la acel vehicul. In al doilea caz insa, e greu tare, caci ramane fara serviciu. Dar in momentul in care orice act nou de identitate va avea incorporat un cip, a-l refuza inseamna a incalca legea, caci va fi obligatoriu, apoi foarte multe lucruri nu vei mai putea face. Nu te vei mai putea angaja decat teoretic „la negru”, nu vei mai putea sa ai o afacere legala, sa faci o tranzactie ce implica acte notariale, nu vei mai putea lasa si lua mosteniri si lista este foarte lunga. Adica, esti la un pas de celebrul „nu vei putea vinde si nici cumpara”. Iar acestea de mai sus nu sunt decat prima etapa. Va urma „unificarea” tuturor documentelor intr-unul singur, apoi un proces de implantare in corp a unui cip cu toate datele acestuia iar tot acest proces se va petrece concomitent cu disparitia banilor lichizi. Acel moment va fi cumplit.  

   Observam ca insemnarea cu 666 va cuprinde importante etape premergatoare, deci si abordarea chestiunii propun sa se faca in doua componente: 1) carnete de soferi, pasapoarte, acte de identitate, carduri bancare si 2) semnul ca atare. Deocamdata suntem in etapa 1), un fel de examen pregatitor pentru toti crestinii marturisitori. Este important caci reprezinta o trecere de la vorbe la fapte. Vom vedea cati dintre noi vor face acest pas: REFUZUL cu grele si imediate neplaceri. Nu este insa un examen doar pentru cei ce ar fi nevoiti sa-si schimbe vechile acte expirate, ci si pentru ceilalti, care sunt inca „in regula”. Acum vom vedea in ce masura Biserica reprezinta un trup fiecare membru al ei fiind un madular, unul deget, altul ureche, limba, ochi, etc., fiecare cu darul sau de la bunul Dumnezeu, trup in care daca se bucura unul, se bucura toti de bucuria lui, daca il doare pe altul , de asemenea toti sufera. Sau daca nu cumva suntem doar o gramada de indivizi egoisti ce se roaga fiecare pentru el lui Dumnezeu. Spun asta deoarece cel ce va face pasul si va refuza noile acte va depinde in mare masura de intelegerea fratilor sai care sunt inca “in regula”. Il vor ajuta acestia cand acela va incepe sa intampine inerentele piedici ale sistemului? Care au posibilitati, il vor ajuta cu un serviciu? Vom fi cu totii o comunitate precum cei din biserica primara? Cei foarte bogati ii vor ajuta pe cei foarte saraci? Sau vor ramane doar sa teoretizeze? Vom vedea.

  Un lucru este insa cert, cu cat amanam desprinderea, cu atat ne va fi mai greu s-o facem mai tarziu …

  Doamne ajuta!

[dntplgn recurring_amt1="5.00" recurring_amt2="10.00" recurring_amt3="20.00" item_name="Donatie"]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button